Witam Was i od razu piszę, że wiosna mi się zamarzyła.
Ilonko, zamówiłaś Pastellkę , będziesz z niej zadowolona. Długo utrzymuje kwiaty, a jak podmarzną, to się ładnie przebarwiają, stąd jej nie poznałaś.
Magda-Maddy, dziękuję

, jeżeli szukasz róży do 1,5m to Candlelight się nie nadaje.
To jest róża należąca do trudnych, kwiaty ma duże i przepiękne, ale pod ciężarem się przewieszają i ich nie widać. Krzaczek praktycznie żaden, wysokość w drugim kwitnieniu około 80 cm. Mam ja już kilka lat, nawet nie bardzo wiem gdzie ją kupiłam.
Dorotko-Keetee, he..he to żadna tajemnica gdzie kupiona, podam Ci jak tylko będziesz chciała, a może Twoja zrobi niespodziankę i będzie super rosła.
Ania-Sweety, ja i tortury
Julcia, ja bezlitosna
Krysiu- Ignis, właściwie, to pokazuję tylko te róże, które sama bardzo lubię i jednocześnie mam do nich nieograniczony dostęp. Wiele różyczek tak rośnie, że nie mam szans zrobić im zdjęcia.
Agnieszko73, ja również ćwiczę silną wolę. Wiesz, że udaje mi się odejść od kwitnącej róży, a to już coś.
Czasami tylko przegrywam. Też smutno mi się robi jak pomyślę o jesieni.
Miłeczko, chociaż Ty jesteś zadowolona ...

zaraz będzie Poesie, żebyś mogła się przekonać o słuszności swojej decyzji , ale wstawię inną, która mnie bardzo czaruje.
Ewciu-majowa,

A Shropshire Lad, to piękna Austinka, moja również ma jeszcze pąki.
Pamiętam, że w ubiegłym sezonie ładnie dokończyła kwitnienie.
Ilonkao-imwisz, miło jest mi Ciebie tu gościć. Ja też kocham wszystko co piękne, a nazwa to tylko uzupełnienie tego co kochamy. Zapraszam Cię serdecznie, jeżeli moje różyczki sprawiają Ci przyjemność.
Aga, a widzisz ?.

czy ja bym się zachwycała ASL ?. gdyby nie była doskonała ...
To jest róża pnąca, gdyby tak przezimowały jej pędy, to w przyszłym sezonie Aga oczu byś od niej nie oderwała.
Kwiaty ma wyjątkowej urody. Dokupiłam jeszcze dwa krzaczki ?
Kasiu-robaczku, w przyszłym sezonie będziemy podziwiać ASL w kilku ogrodach.
A Shropshire Lad z 8/2011