Mój kawałek raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kawałek raju

Post »

Marysiu lilie masz wprost cudowne, wyobrażam sobie ich zapach, który szczególnie ciepłym wieczorem musi być upojny. Zastanawiam się od ilu lat kolekcjonujesz lilie że masz ich tak wiele.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu ten niby String Bikini śliczny mimo,że się nie rozebrał :D Pozostałe kwiatuszki ;:224 Kwiatuszek na 6 zdjęciu zaciekawił mnie. Co to takiego?Wygląda jak groszek :shock:
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Lidziu lilie mnie fascynują od zawsze ale jak się pojawiły orientpety to wyparły inne teraz są małe w tym roku ale wcześniej Conca d'Or dała popis 35 kwiatów jak talerzyki deserowe a zapach każda ma inny miesza się wanilia z migdałami lodami śmietankowymi można wiele interpretacji dorzucić zależy jaką ma ktoś wyobraźnię ;:167
Ewo to nie groszek to jest tojad Bicolor, :heja
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Marysiu, Ty masz takiego wielkiego hibiskusa w ogrodzie? Ile on ma lat? Jest piękny ;:180 .
Chcę stworzyć rabatę z takimi jak słoneczniki, margaretki, marury, rumianki a między nimi ostróżki, łubiny, dziewanny. Sypnę maki, niech się sieją. Ładnie to będzie wyglądać? Taka wiejska rabata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

To ja poszłam wczoraj spać, a tu takie śliczności. Marysiu ten pierwszy kwiatuszek to moja ulubiona wnuczka FO. Pewnie dlatego, że chciałabym mieć wnuczkę (mam 2 wnuków) a ta lalunia jest do scałowania. Marysiu ten hibiskus jest pełny? zachód wczoraj wszędzie był malowniczy.Lilia ta ciemnoczerwona śliczna.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko mój hibiskus ma 22 lata dokładnie a trzy takie i jeden mniejszy po tej zimie wykopałam ;:98 bo umarzły taka to była nietypowa zima,chcesz Marzenko zrobić miszmasz jak w moim ogrodzie jedno drugie wypycha ale ja się w tym odnajduję. :tan
Marysiu Masko to nie lilia tylko liliowiec tak mu strzeliłam fotkę że pracuje za moje księżniczki a pierwszy kwiatuszek to cudowna Paulcia mam ich szóstkę ale największy świszczypoł to ona a śmiech ma nieprzeciętny,a teraz zapraszam na spacerek i ciasto drożdżowe z jabłuszkiem i posypką ale fotkę wcięło więc na słowo i kawa turek z mlekiem :;230
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek trochę panoramy a teraz same buźki
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek zakwitnie lilia nepalska tylko jednym kwiatem ale jak zobaczyłam cebulkę to myślała że ani za 5 lat nie zobaczę kwiatka :heja
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu piękne te buźki. I masz nawet nepalską, to przecież jedna z najcenniejszych odmian. Nigdy jej jeszcze nie widziałam. Mam nadzieję, że pokażesz jej cudne kwiaty. Jak dużą cebulę kupiłaś?
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

a ja wypatrzyłam Tojada, kilka razy kupowałam i mi gdzieś znikał co on lubi a czego nie, podpowiesz mi?
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A ja wypatrzyłam śliczne floksy fioletowe i białe z oczkiem no i nepalska ;:333 Oczywiście reszta lilii mieni się w oczach
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

A ja gapa zagapiłam się na hibcia zamiast na wnusię, ale sama mam 3-latka w domu iświata poza nim nie widzę, dlatego proszę o rozgrzeszenie. Marysiu, drożdżowiec to moje ulubione ciasto, ale wieczorem nie powinnam :oops: , a niech tam, poproszę kawałek i kawę też.
Nawet nie wiedziałam o lilii nepalskiej. Koniecznie pokaż jej kwiat. Inne też robią u Ciebie niezłe przedstawienie, moje mijają, ale może dalie będę mogła podawać na ekran. Choć może zrobię sernika na zimno z jagodamina wierzchu?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

ciasto drożdżowe z jabłuszkiem i posypką ale fotkę wcięło więc na słowo i kawa turek z mlekiem
a ja się zgapiłam i zapomniałam poprosić o kawałeczek a kawy turek chyba nigdy nie piłam
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko jeszcze zostało po kawałku na nocny dyżur i kawki cały dzban a wnusia ma 18 m-cy.Co tam nie wolno jeść zdrowie ważne a drożdżowe zdrowe a Ty robisz smaka na serniczek z jagodami prosto z lasu mniam mniam łakomstwo ;:124

-- 20 lip 2012, o 20:49 --

Maryś kawa turek to z czasów PRL-u teraz to rarytas a na nocny dyżur na FO w sam raz do drożdżówki :tan
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Po takiej kawie można spać bez problemu. To jutro jemy serniczek? Marzenko a są borówki u Ciebie, bo u nas niestety nie ma w lesie. Za to w ogrodzie bardzo dużo czekam na dojrzewanie. Szkoda , że nie możesz zamieścić śmiechu Pauli.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj odpowiadam na raty Lidziu cebula nepalskiej kosztowała chyba 27 zł ale nie jestem pewna a jak zobaczyłam cebulę wielkości małej dymki i jeszcze zwiędniętą miękką to pomyślałam no to wpadłam ale trudno posadziłam,zapomniałam,patrzę a tu taka niespodzianka i jeden kwiatuszek teraz czekamy na rozwiniętą buźkę :heja
Bebeluch z tojadami to jest tak mam je dobrych 5 albo wiecej lat i nie kwitły u mnie wcale chodziłam po całym ogrodzie i w oczach marniały stwierdzilam niech się dzieje co chce i wsadziłam je od siatkę aby nie przeszkadzały i o dziwo wyrosły w zeszłym roku tak powyżej 1.5 m w tym roku są mniejsze bo nie ścięłam im nasienników i wysiliły się i nie wiem tak naprawdę co im tam odpowiada może liście z leszczyny które zostawiam na zimę na grządce ;:88
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje tojady wyrastają do dwóch metrów albo i wyżej. Przerosły jabłonkę pod którą rosną, uwielbiają cień i wilgotną glebę.
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”