Wiejski ogród c.d.
- anabanana
- 1000p
- Od: 5 lut 2012, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wiejski ogród c.d.
Ja się przyłączam do życzeń miłego rehabilitowania się - o ile to może być miłe - a w każdym razie skutecznego
Nie zapomnij tylko o nas całkiem:)

Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Masiu rehabilituj się szybko, sprawnie i skutecznie. I wracaj do nas 

- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
No niestety zostałam zdyskwalifikowana przez podwyższone ciśnienie.Nie wiem czy na chwilę czy trzeba będzie przełożyć.
Strasznie u mnie sucho. Codziennie obiecują jakieś burze i deszcze, a nic z tego nie wychodzi. Wieje wiatr i jeszcze bardziej wysusza glebę. Jest takie przysłowie ciepły kwiecień mokry maj będzie zboże niby gaj. Kwiecień był zimny, maj suchy - nie będzie gaju, a póki co jest konewka !
Strasznie u mnie sucho. Codziennie obiecują jakieś burze i deszcze, a nic z tego nie wychodzi. Wieje wiatr i jeszcze bardziej wysusza glebę. Jest takie przysłowie ciepły kwiecień mokry maj będzie zboże niby gaj. Kwiecień był zimny, maj suchy - nie będzie gaju, a póki co jest konewka !
Ojej. To i źle, i dobrze. Źle, bo pewnie rehabilitacja byłaby pomocna, a dobrze, bo częściej będziesz z nami. 
U mnie też sucho i gorąco, tak trochę burzowo. Chmury nawet się zbierają, ale jeśli poleje, to chyba jednak nieprędko.

U mnie też sucho i gorąco, tak trochę burzowo. Chmury nawet się zbierają, ale jeśli poleje, to chyba jednak nieprędko.
Oj chyba będzie trzeba zrezygnować z porannej kawusi... No i wypoczywać na łonie przyrody, patrzeć na zielone i relaksować jak się da, po takiej kuracji ciśnienie musi się unormować
I nie martw się o roślinki, dadzą sobie radę do najbliższego deszczu.

I nie martw się o roślinki, dadzą sobie radę do najbliższego deszczu.
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Maseczko, co ja tu czytam
. Wysokie ciśnienie i nici z rehabilitacji? Ojej. Szkoda. Na wysokie ciśnienie z domowych sposobów dobry jest czosnek!
Niestety u mnie też sucho. Dziś, to nawet nie było czasu podlewać więc mam nadzieję, że natura mnie w nocy wyręczy

Niestety u mnie też sucho. Dziś, to nawet nie było czasu podlewać więc mam nadzieję, że natura mnie w nocy wyręczy

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu na ciśnienie najlepszy sok z aronii.Testowałem na sobie.
- Maska
- Kontakt:
Linetko trzy miesiące czekałam na termin i tak dałam popalić. Chyba troszkę przeholowałam z wysiłkiem a to już nie te oczy....Burzowo , ale polało czy tylko grzmiąco
Olgo przeszłam już na zieloną herbatkę - ja nie umiem leżeć makabra
Roślinki nie przetrwają schnie wszystko na potęgę
Stokroteczko czosnek mam tylko taki ucierany z solą i oliwą a w sklepach już tylko chiński, kupiłam tabletki ale to jakiś czas musi minąć
Jurku sok mi wypili z reszty aronii zrobili wino. Ale w tym roku to sobie zrobię i będzie tylko dla zdrowia.
Olgo przeszłam już na zieloną herbatkę - ja nie umiem leżeć makabra
Roślinki nie przetrwają schnie wszystko na potęgę
Stokroteczko czosnek mam tylko taki ucierany z solą i oliwą a w sklepach już tylko chiński, kupiłam tabletki ale to jakiś czas musi minąć
Jurku sok mi wypili z reszty aronii zrobili wino. Ale w tym roku to sobie zrobię i będzie tylko dla zdrowia.
I co dalej? Następne trzy miesiące oczekiwania czy jest jakaś inna procedura? Bo trochę to dołujące, że przez chwilowy może skok ciśnienia odsuwają Cię od zabiegów.
Niestety, z deszczu na razie nici, chmury się "rozejszły". Zobaczymy, co przyniesie noc.
Niestety, z deszczu na razie nici, chmury się "rozejszły". Zobaczymy, co przyniesie noc.
- Maska
- Kontakt:
Linetko to dla mojego dobra. W środę mam wizytę u lekarza, który zadecyduje. I wtedy okaże się czy przesunięcie krótkie czy dłuższe. A ciśnienie mi skacze od dwóch tygodni co jakiś czas. Starość nie radość....
- anabanana
- 1000p
- Od: 5 lut 2012, o 12:38
Maseczko, u mojego Tata przed badaniami wszyscy na potęgę konsumują grejpfruty! Że niby obniżają ciśnienie, ja tam nie wiem, ale może podziała... Co to się wyrabia z Twoim zdrówkiem, proszę nie szarżować, bo my Cię tu potrzebujemy codziennie w pełnej gotowości!
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Maseczko wpadłam z rana z filiżanką zielonej
, podobno na ciśnienie też dobra
.

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
Pozdrawiam Stokrotka
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Marysiu zamień poranną kawę na zieloną z miodem 

- Maska
- Kontakt:
-
- 500p
- Od: 18 wrz 2010, o 09:32
- Kontakt:
Ja mimo ciśnienia wolą kawkę
, zieloną wypije po południu.
Marysiujak po pierwszych wizytach u rehabilitantów?