Wiklinowy balkon Lilaska
- masik
- 1000p
- Od: 4 wrz 2012, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wiklinowy balkon Lilaska
Lilasku jak Twoja -?
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
LIsku a zrobisz jeszcze jakieś zdjecia starcowi
plizzzz......
plizzzz......

- bananowy_kot
- 200p
- Od: 22 kwie 2012, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lilasku przyłączam się do grona czekających na świeże fotki

Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
Pozdrawiam, Ola
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Przepiękne drzewka bonsai i ślicznie kwitnący starzec.Pozdrawiam 

- sunshain
- 10p - Początkujący
- Od: 11 lis 2012, o 11:11
- Kontakt:
Przepiękny balkon
(właściwie Twój temat spowodował, że zarejestrowałam się na tym forum)
czy mogła bym prosić o krótką wizytę na moim wątku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p3411945 i pomoc w doborze roślin zielonych do skrzynek balkonowych tak aby mogły cieszyć oko przez cały rok (nie mogą być trujące dla kotów)

czy mogła bym prosić o krótką wizytę na moim wątku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p3411945 i pomoc w doborze roślin zielonych do skrzynek balkonowych tak aby mogły cieszyć oko przez cały rok (nie mogą być trujące dla kotów)
- labka1
- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Właśnie..a propos..gdzie Ciebie wcięło kochana????
Ja też czekam na jakieś foteczki
...nie koniecznie nagich plecków
ale roślinek,żywych, zielonych lub kolorowych 
Ja też czekam na jakieś foteczki

hejoooo
kurcze tyle wpisów, a ja nic ;) Ale naprawiam zaniedbanie i piszę co u mnie ;) Na balkonie to już prawie nic nie zostało, są wrzosy, powojnik czeka na sen, lawenda też i bluszcze... Kupię coś do ich okrycia i będą czekać na wiosnę. Starzec już po kwitnieniu, zastanawiam się jak go zagęścić, ogólnie widzę, że jest mu dobrze.
Romek narobił mi problemów bo złamał gałązkę od fuksji a miała chyba z 8 pięknych pąków, ale dałam ją do ukorzenienia może coś z tego wyjdzie - co mi szkodzi ;) Parę kwiatków przesadziłam i trochę walczyłam z ziemiórkami. Ten większy bonsai (ligustr) zgubił wszystkie listki wygląda jak wysuszony badyl. Mam nadzieję, że odbije...
kurcze tyle wpisów, a ja nic ;) Ale naprawiam zaniedbanie i piszę co u mnie ;) Na balkonie to już prawie nic nie zostało, są wrzosy, powojnik czeka na sen, lawenda też i bluszcze... Kupię coś do ich okrycia i będą czekać na wiosnę. Starzec już po kwitnieniu, zastanawiam się jak go zagęścić, ogólnie widzę, że jest mu dobrze.
Romek narobił mi problemów bo złamał gałązkę od fuksji a miała chyba z 8 pięknych pąków, ale dałam ją do ukorzenienia może coś z tego wyjdzie - co mi szkodzi ;) Parę kwiatków przesadziłam i trochę walczyłam z ziemiórkami. Ten większy bonsai (ligustr) zgubił wszystkie listki wygląda jak wysuszony badyl. Mam nadzieję, że odbije...
kurcze, ale mi miło ;) oczywiście zaraz wejdę do Twojego wątku i zobaczę jak tam masz ;) Co do roślin na balkon to wszystko zależy co lubisz ile masz czasu,nie jestem jakimś super ekspertem, ale mogę Ci powiedzieć co, z tego co miałam w tym roku, jest fajne. Zresztą idę do Ciebie sprawdzić ;)sunshain pisze:Przepiękny balkon (właściwie Twój temat spowodował, że zarejestrowałam się na tym forum)
czy mogła bym prosić o krótką wizytę na moim wątku viewtopic.php?f=36&t=61019&p=3411945#p3411945 i pomoc w doborze roślin zielonych do skrzynek balkonowych tak aby mogły cieszyć oko przez cały rok (nie mogą być trujące dla kotów)
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon
- Muszelka 102
- 200p
- Od: 20 lut 2011, o 17:05
Lila, podpatrzyłam Twój wątek od samego początku i muszę napisać że kwiatuszki domowe masz śliczne, jednak największe wrażenie zrobił na mnie balkon. Tak pomysłowo i gustownie go urządziłaś, naprawdę bardzo mi się podoba
Stolik i krzesełka tworzą fajny kącik ''kawowy'' i do tego cudowne kwiaty zdobią uroczą całość. Jeśli pozwolisz będzie dla mnie inspiracją przy obsadzeniu mojego balkonu na wiosnę 

Serdecznie pozdrawiam Bożena
Hejka 
Czas otworzyć sezon balkonowy Kochana ;)
Pozdrawiam

Czas otworzyć sezon balkonowy Kochana ;)
Pozdrawiam

hejooooo
tak, w sobotę uporządkowałam oględnie balkon, a właściwie poodwijałam z otulin moje tuje i wszystko co zostało na zimę. Milutko się zaskoczyłam bo na jednym z moich skalniaczków widać było już pierwsze wypuszczone pączki ;) Na powojniku zauważyłam dwa zielone pączki
morał z tego taki, że dobrze go ochroniłam. Lawenda w jednym pojemniku przetrzymała zimę bo ma zielonkawe listki, a druga uschła totalnie. Sundaville pięknie się zieleni i pnie, ale ona była przewieziona do firmy, całą zimę puszczała nowe pędy. Część pędów, przed przenosinami do firmy, poucinałam jesienią i się tak ukorzeniły, że starczy mi na cały balkon ;) Fuksja tak samo ;) Analogicznie balkon w tym roku będę miała bardziej przemyślany, będzie dominował kolor różowy, w różnych odcieniach z fioletem. Zasadziłam także lobelkę, już jest po pierwszym pikowaniu, dość ładnie rośnie, jej kolor będzie niebieski ;)
AAA no i wrzosy przetrzymały zimę, muszę poprzycinać suche kwiatki ;)))
Mam nowego pałera bo i plan zagospodarowania przestrzeni inny ;)
tak, w sobotę uporządkowałam oględnie balkon, a właściwie poodwijałam z otulin moje tuje i wszystko co zostało na zimę. Milutko się zaskoczyłam bo na jednym z moich skalniaczków widać było już pierwsze wypuszczone pączki ;) Na powojniku zauważyłam dwa zielone pączki

AAA no i wrzosy przetrzymały zimę, muszę poprzycinać suche kwiatki ;)))
Mam nowego pałera bo i plan zagospodarowania przestrzeni inny ;)
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Jak fajnie że wóciłaś
Widze że plany superowe - ja w tym roku będę pelagoniowo-fuksjowa we wszystkich możliwych kolorach

Widze że plany superowe - ja w tym roku będę pelagoniowo-fuksjowa we wszystkich możliwych kolorach

No to już się doczekać nie mogę! U mnie też wydaje się, ze balkon bardziej przemyślany będzie...ale okaże się po odwiedzinach giełdy kwiatowej 
To co? Na foty czekamy

To co? Na foty czekamy

- labka1
Ocho ho.... popiołem nogi posypac..
a któż to wrócił do nas...? Witamy kochana...
Wylazłaś z gawra?
Wiosenkę poczułaś..? To superaście..bo tęskniaczka miałam wielkiego..

hhehee noooo trochę zazimowałam, ale wierzcie mi, że już stęskniłam się niesamowicie.
Tak ogólnie mam parę zmian, tych niemiłych także. Starzec całkowicie mi zmarniał, obydwa bonsai nie mają ani jednego listka na sobie a trzykrotka musiała zostać "odświeżona" bo zaczynała usychać. Jednak udało mi się opanować przędziorki i ziemiórki. Bluszcze odświeżyłam bo zaczynały rosnąć wzdłuż i straciły swoją czuprynkę. Ogólnie super czekam na jeszcze cieplejsze dni ;)
Tak ogólnie mam parę zmian, tych niemiłych także. Starzec całkowicie mi zmarniał, obydwa bonsai nie mają ani jednego listka na sobie a trzykrotka musiała zostać "odświeżona" bo zaczynała usychać. Jednak udało mi się opanować przędziorki i ziemiórki. Bluszcze odświeżyłam bo zaczynały rosnąć wzdłuż i straciły swoją czuprynkę. Ogólnie super czekam na jeszcze cieplejsze dni ;)
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon
- labka1
Ja się cieszę,że wróciłaś..
Mój Starzec też był na łożu śmierci...ale kiedy juz zostały ostanie kuleczki to tak pieczołowicie doglądałam..że w końcu się ukorzenił na dobre i zaczął rosnąc..jest mniejszy niz dostałam szczepkę
ale na szczęście przeżył...
Natomiast straciłam Adenie..i to był cios , który ledwo przeżyłam...
, powetowałam sobie te straty czym innym..
, ale za Adenkami dalej płaczę..
Straszne spustoszenia ta zima zrobiła wielu osobom..

Mój Starzec też był na łożu śmierci...ale kiedy juz zostały ostanie kuleczki to tak pieczołowicie doglądałam..że w końcu się ukorzenił na dobre i zaczął rosnąc..jest mniejszy niz dostałam szczepkę

Natomiast straciłam Adenie..i to był cios , który ledwo przeżyłam...

Straszne spustoszenia ta zima zrobiła wielu osobom..