Ogrodniczka Niesia

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodniczka Niesia

Post »

Spodobała mi się lobelia, ciekawe czy na balkonie by się utrzymała?

Widzę,że prace sadzeniowe w ogrodzie ogromne były, teraz bedą obfite plony...:) :wit .
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p
Od: 23 lut 2012, o 23:36

Post »

Dziękuję Aniu2006 ;:196 Twoje lobelie cudne są w takim zestawieniu....ja mam fioletową ale zwisającą....muszę nabyć taką niską jak Twoja :D

Filigranowa27 oj dawno do Ciebie nie zaglądałam kochana :( ....muszę nadrobić zaległości....pewnie Twój dom pęka w szwach od nadmiaru kwiatów-już do Ciebie wpadam z wizytą :D .....lobelia jak najbardziej nadaje się na balkony :wink:
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Niesiu u Ciebie jak zwykle pięknie i kolorowo :lol:
Z dyniek będziesz mała ładne plony ;:3
Pozdrawiam! :lol:
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01

Post »

Niechaj plony przełożą się na obfity zarobek. Należy Ci się za taką ciężką pracę. I to bieganie zimą, żeby ogrzać szklarnię. ;:136 ;:108
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Niesia piękny nam spacerek zafundowałaś. Gazanie śliczne, cynie słodkie... a te goździki... ;:138
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

Ach kochana, napisz czy szczawik sama hodowałaś, czy jak? z nasion owo cudo pochodzi czy z cebulek? Jak go przezimować?
Pozdrowionka
Ania
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

nyna76 pisze:Ach kochana, napisz czy szczawik sama hodowałaś, czy jak? z nasion owo cudo pochodzi czy z cebulek? Jak go przezimować?
Pozdrowionka

szczawik dostałam od siostry :D ... była w Kauf.... i przywiozła mi różne cebulki bo wie, że lubię kwiatki :D .....dała mi niezłą zagwozdkę bo brakowało mi miejsca i długo się głowiłam gdzie mam to wszystko posadzić.....ale jakoś upchałam wszystko :D ...szczawik wysadzony z cebulek, nie wiem czy można go rozmnażać z nasion....cebulki wykopuje się w październiku, przykrywa piaskiem bądź trocinami i trzyma w piwnicy-bynajmniej tak wyczytałam :D ....zobaczymy czy przetrwa do wiosny :D .....aha i można go uprawiać jako roślina doniczkowa :D ....i uwaga!!!!! - liście i kwiaty szczawika mają smak cytrynowy i są stosowane do dekoracji sałatek :D
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ale Masz piękne warzywka i kwiatuszki - też ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

Dzięki bardzo , widzę ten szczawik już po raz drugi i zauroczył mnie prawdziwie. Na cudeńka zawsze znajdzie sie miejsce, od czego nasze forum?
Ania
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

nyna76 pisze:Dzięki bardzo , widzę ten szczawik już po raz drugi i zauroczył mnie prawdziwie. Na cudeńka zawsze znajdzie sie miejsce, od czego nasze forum?
Aniu na mnie to on aż takiego szału nie zrobił :D ....może jak się rozrośnie będzie wyglądał ciekawiej ;:oj
Ogrodniczka Niesia
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2011, o 23:48

Post »

Szczere gratuluję pierwszych dyń ozdobnych ;:333 Na razie widzę u Ciebie jeden z najprostszych wzorów, zieleń i żółć :D Miejmy nadzieję, że niebawem doczekasz się ich o wiele więcej :) U mnie wszystko śmigło, turbany mają już po 70 cm, na jadalnych widzę pierwsze żeńskie kwiaty, ozdobne dyńki zaczynają się czepiać płotka, a kiwano wreszcie ruszyło :) Zdaj relację z oględzin dyniowatych, szczególnie tych niemieckich :)
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Niesiu zajrzyj do mnie :wit
Szczawiki rozrosły się niesamowicie! Może zmienisz zdanie :lol:
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

patasko pisze:Szczere gratuluję pierwszych dyń ozdobnych ;:333 Na razie widzę u Ciebie jeden z najprostszych wzorów, zieleń i żółć :D Miejmy nadzieję, że niebawem doczekasz się ich o wiele więcej :) U mnie wszystko śmigło, turbany mają już po 70 cm, na jadalnych widzę pierwsze żeńskie kwiaty, ozdobne dyńki zaczynają się czepiać płotka, a kiwano wreszcie ruszyło :) Zdaj relację z oględzin dyniowatych, szczególnie tych niemieckich :)
dziękuję patasko :wink: .....właśnie dziś miałam do Ciebie napisać odnośnie moich dyniowatych niemieckich..... :D fruwam dziś jak skowronek bo właśnie dziś dopatrzyłam się pierwszych gwiazdeczek :tan .....śliczniusie są ale jeszcze bardzo malusie....ale ważne jest to, że to gwiazdki ;:138 mają kolor zielono-żółty ....na razie tylko jeden krzaczek widzę odmiany Galaxy of Stars ;:138 ....na pozostałych na razie nic nie ma, mam nadzieję, że też będą mieć jakieś fajne gwiazdki :D jestem happy i wcale nie żałuję tych 40 zł na nasiona bo mam coś innego :D .....mam nadzieję tylko, że wszystko będzie ok i nie spadnie grad :( albo jakaś ulewna burza.....nawet nie chcę o tym myśleć.....pisz co u Ciebie z dyniowatymi....jak się czegoś dopatrzysz to migusiem do mnie pisz bo jestem bardzo ciekawa jakie będziesz miał gwiazdeczki no i gremlinki :D pozdrawiam cieplutko :wink:

edit:mam jeszcze na jednym krzaczku malutkie dyniusie odmiany Yellow Crookneck i bodajże Sweet Dumpling :D
Ogrodniczka Niesia
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Witaj Niesiu :) Piękne Złocienie Trójbarwne ;:113 Ty nie żałujesz ze Je wysiałaś a Ja żałuję ze nie wysiałam a miałam nasionka, bo miałabym tak jak Ty bajecznie i kolorowo one są prześliczne :D :roll: ;:oj
Piękne dyńki :wink: Prześliczny kolorowy dywanik z goździków brodatych piękne będą z nich bukiety :)
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

witaj :wit
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
ODPOWIEDZ