Mój piękny ogród- anulka cz.1 2007 r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

dziękuję za odwiedziny i cieszę się ,że podoba Wam sie moje oczko :D Faktycznie długo nad nim pracowałam nie wspomnę o kosztach!!
Diago oczywiście zapraszam :P
Grzesiu- dziękuję za chęc podzielenia się ze mną liliami.To może juz na wiosnę bo teraz to juz troche pózno.Niech u Ciebie się rozrosną.
Poniewaz to oczko w ''budowie''było tyle czasu to rosliny przy oczku mocno się rozrosły i dlatego jest taki efekt.
Nalewko .Stokrotko.Grazynko zapraszam na pogaduchy i słodkości przy oczku. :wink:
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzesiu ta fontanna to prezent od koleżanki.Nie wiem ,jakie ma miec zastosowanie?Myśle ,że jak woda się ''porusza'' to glony tak się nie mnożą?Jeszcze nie myslałam co zrobię z tymi glonami?Może sałatkę :wink:
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

Oj oczko mi się marzy, podglądnę troszkę, może coś kiedyś gdzieś... ;)
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anulko folia w oczku ma trochę jaskrawy kolor, ale czas, kurz, i inne czynniki to zmienią.
Co do wody, nie wiem czy miałaś czas poczytać nauki Pawła Woynowskiego na temat oczek wodnych. Jeżeli jeszcze nie, to radzę znajdź chwilkę wolnego czasu, i spokojnie poczytaj, warto.
Z glonami nie powinnaś mieć tak wielkich problemów, bo oczko masz chyba zacienione, czy to perspektywa fotografii?
Troszkę możesz mieć roboty z liśćmi, które będą wpadały do wody, ale coś, za coś. Rośliny dają cień, ale też zrzucają liście.
Sama woda też niekiedy bywa problemem, ale to wszystko czas pokaże.
Na początek masz fajnie, a jak będzie dalej, to zobaczymy.
Pamiętaj, że na forum jest Paweł, który chyba wszystko wie na temat oczek wodnych. :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

To prawda. Ja też w tym roku skorzystałam z rad forumowiczów i zatopiłam worek z torfem - teraz czekam na rezultat, tylko że na razie nie wiem co się dzieje w oczku bo tak u mnie leje, że aż strach wychodzić na pole. a temperatura - brrr...... 11 stopni.
I pomyśleć że to środek lata :cry:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Anulko, przepiękny ten czerwonawy liliowiec. Floksy tez masz sliczne :D Domyslam się, ze to te średnio wysokie. W ogóle jak zwykle ślicznie :D Oczko jest bardzo ładne, a folia trochę jaskrawa, bo nowa. Za rok na pewno już będzie Ci się podobać. Mnie sie podoba :D Bardzo ładnie wokół tego oczka. Jak jeszcze w oczku pojawią się lilie i rybki...to dopiero będzie widok! :D
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Lilu -z p.Pawłem to my się już znamy.Bardzo cenię sobie jego porady bo chyba wszystko wie jeśli chodzi o oczka. Myslę ,ze glonów nie będzie duzo bo faktycznie czesc oczka jest w cieniu.Co do wierzby to liści z niej będzie dużo.Będę musiała łowic je podbierakiem,albo przyciąc wierzbę.Specjalnie tak ją uformowałam bo oczko ma szeroką półkę i mozna na niej na krzesełku siadać pod wierzbą w upalne dni :D Zobaczymy.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję Izo za odwiedziny :D Cieszę się ,ze podoba Ci się u mnie.Mnie się nie wszystko podoba ,ale mam co robic jesienią.Muszę pozmieniac kilka roslin,nowe dosadzić-uwielbiam kupować i odkrywac nowe ogrodnictwa.I chyba o to głównie chodzi.Ciągle coś musi się dziać :wink:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

anulka pisze:Oczywiście ,że tam byłam i to kilka razy-łopatkę tez miałam przy sobie :wink:
Oj, nieładnie ! :wink: A co ciekawego "wyłopatkowałaś"?
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wiesz Ewelinko to jest silniejszei działa ,jak narkotyk.Pokopałam co się dało ,ale nie wszystko się przyjęło.Chyba za karę.U mnie nawet w sklepie ogrodniczym widziałam ,jak pewien pan ''brał''sobie szczepki róznych roslin.Teraz poluję na hortensję dębolistną :D
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Ale się wstydzę Anulko! :oops:
Jak to się stało,że przegapiłam moment pokazania "uruchomionego"oczka.
Tak pilnowałam,rozmyślałam,zaglądałam a tu masz babo placek już po inauguracji ...
Trudno,muszę prosić kogoś o poradę w sprawie komputera ,ale to nie w tym wątku. :)
Ważnę,że oczko już jest,że je zasiedlasz i że samo nabiera charakteru.
Z każdym rokiem będzie ciekawiej .
Powiem szczerze Anulko,nie jestem zwolenniczką folii- ale cóż, sama ją mam i już z 6 lat próbuję ją zamaskować-bez powodzenia.
Można się przyzwyczaić bo sam fakt posiadania wody i jej szmer dają wiele zadowolenia i wyciszają skołatane nerwy.
Za chwilkę będzie prawdziwie letnia aura więc Anulko nogi do wody i odpoczywaj-uważam,że zrobiłaś bardzo dużo w tym roku.
Teraz czerp radość z tego co stworzyłaś i zajmij się wyłącznie drobną kosmetyką.
Odpoczywaj w swojej oazie.
Pozdrawiam serdecznie :D
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

NIc się nie stało :D i tak Cię podziwiam ,ze znajdujesz czas na zaglądanie do kazdego.Własnie wrócił M z działki i powiedział,że woda nie ''ucieka'' co oznacza ,ze folia trzyma.Teraz tylko trochę roslin i rybek plus zabka i będzie ok :D
Ja osobiście uwielbiam oczka i działka bez oczka dla mnie jest jakaś pusta.Dlatego strasznie się cieszę ,ze je mam ;:33
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A teraz pokaz moich dalii.Zaczynają rozkwitać.Orchideo to dla Ciebie :wink: i nie tylko. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Anulko... Twoje dalie są zniewalające!!
Wspaniałe są te wielobarwne okazy :shock:
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A ta dalia jest bardzo dziwna.W dzień jest żółto-pomarańczowa.Pózniej zmienia kolor na pomarańczowy a na wieczór zamyka się.Do tej pory z czyms takim się nie spotkałam

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”