Ogród Linety

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Linety

Post »

Linetko, będę śledzić rozwój rabatki. :) Już wyglada ślicznie. Takich tulipanków miałam w zeszłym roku jakieś 3 sztuki, teraz po liściach widzę, że będzie więcej tu i tam. :wink:
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pięknie te kaczeńce. Uwielbiam te kwiatki, niestety ciężko je dostać w sprzedaży. Na razie nakupiłam niezapominajek, kaczeńce przez internet :D Dobrej nocy LInetko :D
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Stokroteczko, albo tulipanki same nocami kursują po ogródku, licho je tam wie. Odmiana nazywa się Czerwony Kapturek, a to, jak powszechnie wiadomo, mobilne stworzonko. :D Pewnie nad ranem zapominają, skąd wylazły, i wciskają korzonki gdzie popadnie. Imprezowiczki. ;:333
Majorowo, dziękuję za ciepłe słowa, cieszę się, że mnie będziesz odwiedzała, ale i przykro mi, że poniosłaś takie straty. Tu, na Śląsku, zimy są jednak lżejsze niż w innych częściach Polski, choć tym razem nie doczekałam się na przykład na moją łączkę krokusową na wjeździe do garażu. Myślałam, że to tylko opóźnienie, ale krokusy kwitły w tym miejscu bardzo słabo albo wcale. Miejmy nadzieję, że rośliny nie wyginęły całkowicie i w przyszłym roku dadzą z siebie wszystko. :D
Dyshia, rabatka na razie jest pustawa, ale w najbliższych dniach temu zaradzę. :D Na razie przygotowuję sobie drugą, trochę większą rabatę po drugiej stronie schodów. Rośliny są już kupione, będzie tam nawet jedna róża. Proszę, trzymaj kciuki, żeby się wszystko przyjęło. :D No proszę, u Ciebie też Czerwone Kapturki wędrują po ogrodzie? :D Cwane bestie!
Zielona Jagódko, sądzę, że zaraz po kwitnieniu będzie można te kaczeńce podzielić, jeśli tylko zechcesz, to daj znać na priv. Mam dwie spore kępy w różnych miejscach oczka, na pewno coś tam da się uszczknąć. A niezapominajki też kocham za ten cudny kolorek. :D
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Linetko, ja bardzo chętna jestem na kaczeńce, ale tylko na wymianę. Porozglądam się u siebie i Ci napiszę, coś będziesz musiała wybrać, najwyżej oddasz komuś innemu :wink: ;:196 No popatrz, u Ciebie bronią trawnika jak niepodległości a mój M sam, z dobrej woli oddał wielki trawnik na łąkę kwiatową, hi hi będę miała sianko dla tych kurek których jeszcze nie ma :wink: A czy ktoś pamięta tą piosenkę? Szczególnie jej zakończenie? Przypomniałam ją sobie i się pośmiałam:
"W poniedziałek rano,
kosił ojciec siano,
Kosił ojciec, kosił ja,
kosiliśmy obydwa."
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Moja druga rabata też jest już gotowa, a ponieważ jest prawie dwa razy dłuższa, niż ta pierwsza, więc zmieściło się tam dużo więcej roślin. Między innymi irysy, lilie, frezje, a opakowanie róży zawierało dwie sadzonki, więc dwie róże na krańcach rabaty. Zabrakło mi kory, więc nie zrobiłam jeszcze zdjęcia, ale zrobię niebawem.
A na razie tulipanki: do tego czerwoniutkiego dokooptowało dwóch biało-czerwonych kolegów, a w innym miejscu ogrodu pojawił się jeden amarantowy.

Obrazek Obrazek
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Tulipanki ładniutke :D a biało-czerwoni koledzy, to tak jakoś patriotycznie wyglądają, w końcu zbliża się 3 maja. :D

Linetko, a czy ja też mogę się wprosić w kolejkę po kaczeńce?
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Ależ oczywiście! :)
A ja dzisiaj posadziłam dzwoneczki i rojniki, które zawdzięczam miłej Osobie z naszego forum. Wyraziłam zachwyt na widok cudnych dzwoneczków w czyimś ogródku i zaraz przyszła do mnie paczuszka sprytnie spakowana za pomocą pudełka po herbacie. Jakbym miała chrzestną matkę, która jest wróżką!
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

;:196
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56

Post »

No mi tak tulipanków nikt nie chce roznosić :evil: Swoją drogą to u mnie świstaków nie ma :;230
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
Awatar użytkownika
renik_g
50p
50p
Od: 9 mar 2011, o 13:00

Post »

To czekamy na zdjęcia nowej rabatki, patrząc na to co już masz będzie niesamowita :D . Mam jeszcze jedną prośbę, na kilku zdjęciach widać kawałeczek płotka. Szukam pomysłów na ogrodzenie rabatek, jakbyś robiła zdjęcia to poproszę o jedno, albo i więcej:-)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wszystko rusza :D Wczoraj przyszły do mnie pierwsze burze i coś jest w starym przekonaniu, że dopiero po burzach wszystko zaczyna rosnąć. Pewnie ciepło i wilgoć robią swoje-u mnie się naprawdę zazieleniło :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Dzień dobry w słoneczną niedzielę! :D
Dzisiaj krążę po ogródku i wcale nie chce mi się wchodzić do domu.
Zrobiłam kilka zdjęć dla Was. :D
Majorowo, na zdjęciu dla Ciebie widać kawałek skalniaka, a w samym centrum jest listek tulipanka, Czerwonego Kapturka, z charakterystycznymi plamkami. Świstak, nie świstak, :D w każdym razie tulipanek rośnie tam sobie jakby nigdy nic, jakieś 80 cm nad poziomem gruntu. Jestem absolutnie pewna, że go tam nie sadziłam. Dlatego podejrzewam przeniesienie małej cebulki z kompostem.
Renik, dla Ciebie zamówiony płotek: czy ten miałaś na myśli? Nic szczególnego, to zwykłe panele z drutu, tylko przecięte wzdłuż na pół i pomalowane, żeby nie rdzewiały. Chciałam ochronić moje ziółka przed królikiem, ale nie bardzo mi wyszło, bo dziad przełazi między drutami. Muszę go podtuczyć, to nie przelezie. :D
Ewamaj, jeszcze nie doświadczyłam burzy tej wiosny. Pewnie w końcu się doczekam, ale muszę powiedzieć, że na rośnięcie wszystkiego i tak nie mogę narzekać. Na zdjęciu dla Ciebie kwitnąca śliwa, Węgierka Dąbrowicka. Ech, serce się raduje. :D
No i jeszcze sprawozdanie z wydarzeń rabatowych:
Druga rabata na dwóch kolejnych zdjęciach. To dwa jej krańce, bo pośrodku jest puste miejsce, pod ziemią są cebule lilii i frezji, i chyba czegoś jeszcze. :roll:
Według napisów na opakowaniach posadziłam tam: dwie róże De Lux (jest taka odmiana, czy tylko tak napisali dla reklamy?), irys Blue Denim, floks Blue, eukomis Autumnali i Comosa, frezja pojedyncza niebieska, zefirantes, ismena, irys Little shadow, iksje mieszane, kalla Crystal blush, ponadto jakaś żurawka (nie znam odmiany, ale jest ładna, kolorowa), lawenda (6 krzaczków), a między nimi śliczne dzwoneczki od naszej koleżanki z forum (dziękuję, Aniu! ;:167 ). No, chyba wszystko.
A na tej pierwszej rabacie dosadziłam jeszcze w pustym kącie trzy roślinki: żagwin, miodunkę i floks-niespodziankę, bo nie wiem, jakiego będzie koloru. :D
Uff. No to teraz zdjęcia:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Linetko pracowita jak mróweczka - tyle nowych rozmaitości, już od samego czytania nazw się rozpływam, cóż to będzie dopiero, gdy wszystko zakwitnie ;:224
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Prawdę mówiąc, wolę te nazwy utrwalić na forum, bo opakowania - wiadomo, prędzej czy później powędrują do kominka. A kajecik też się u mnie jakoś nie sprawdza, za mało konsekwencji w działaniu. :cry:
Ale chociaż umiem sprawiać wrażenie, że jestem taka pracowita. :D Nawet Anabanana się dała nabrać. :D
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

O nie nie :twisted: wypraszam sobie!
Kajeciki kajecikami, ja znam ten ból (chociaż mój założony mniej więcej razem z tym wątkiem ma się jak na razie bardzo dobrze :D ) ale ilość pracy włożonej w ogród jest niezaprzeczalna - nie na darmo tutaj trzeba prezentować się na fotografiach, na słowo to już dziś chyba mało kto daje wiarę :;230 A nie wydaje mi się, żebyś swoje zdjęcia preparowała w jakimś magicznym atelier :lol:
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”