30 - metrowe maleństwo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: 30 - metrowe maleństwo

Post »

Piękne zdjęcia, ślicznie Ci to wszystko kwitnie.
A takie jak piszesz "pospolite" roślinki są bardzo wdzięczne i swoją urodą oddają włożone w nie ;:167
Debra
200p
200p
Od: 9 sty 2012, o 15:34

Post »

Bozuniu jestes Wielka :!: Zawiąg nie dostaje wody, tylko piach i rosnie jak głupi :heja Dzięki Wielkie ;:180
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Remi właśnie ostatnio kocham się w takiej zwykłej roślince - szałwii, tak mi się podoba, że chyba będzie zamiana całej kocimiętki na szałwię...

Debra byłam u Ciebie, widziałam i cieszę się ;:63 To bardzo wdzięczna, mało wymagająca roślinka i kwitnie całe lato, bardzo ją lubię, chyba kupię sobie jeszcze białą :wink: U mnie właśnie lepiej rośnie w piachu, miałam porównanie na cięższej glebie,wyciągnęłam wnioski i dzielę się nimi :wink:

i jeszcze z tej rabatki sosna górska (chyba Gnom )

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Lucy36
200p
200p
Od: 13 mar 2012, o 20:37

Post »

dzień dobry :wit

Bardzo śliczny ogródek, malutkie mnie przyciagają, bo sama mam taki mini rozmiar, także przyblokowy, u mnie także żadnej intymności i nawet niewiele da się z tym zrobić, bo ten kawałeczek ziemi wychodzi wprost na chodnik, parking, drugi blok.

będe zaglądać, pozdrawiam! :)
Zapraszam do mojego małego ogródeczka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
bozunia
1000p
1000p

Post »

Lucy witaj! Bardzo się cieszę, że do mnie zawitałaś :) Mój ogródek sąsiaduje z naprzeciwka z kolejnym blokiem, na szczęście zabudowa jest niska, więc tyle dobrego, ale i tak widzę co sąsiadka do garnka wkłada :;230 Takie mamy czasy niestety... Plany zagospodarowania coraz rzadziej uwzględniają większe zielone przestrzenie między budynkami...
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Bożka jesteś "wielka"! 30 m2 ogródka, mnóstwo roślinek a do tego jeszcze sosenka!
Niesamowita jesteś!
bozunia
1000p
1000p

Post »

Ta sosenka jest na rabatce przed domem, też mojej, nie liczę jej do ogródka, który mam z tyłu :wink: Ale pochwalić się zawsze można, nawet mała rabatką :wink: W ogódku (tym właściwym) mam sosenkę Pumilio (kilka stron wcześniej jest jej zdjęcie). To są karłowe odmiany, więc udało mi się je upchać :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Lucy36
200p
200p
Od: 13 mar 2012, o 20:37

Post »

Bożko, bardzo dziękuję za wizytę i słowa uznania. Właściwie chyba pierwszy raz tak mnie doceniono, te nasze, moje i taty starania :) . sasiedzi mówią, że ładnie, ale niektórzy, patrzą bykiem, a wczoraj, kiedy tata wieszał doniczki na klatce schodowej, a ja patrzyłam czy równo, to już w ogóle była sensacja, co my znów wyrabiamy :) .
Będę tutaj stałym gościem, czekam na nowe zdjęcia z Twojego skrawka :)
Zapraszam do mojego małego ogródeczka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
bozunia
1000p
1000p

Post »

Lucy doskonale Cię rozumiem, ale nie ma co się ludźmi przejmować... Wieszajcie jak najwięcej, kopcie, dosadzajcie i cieszcie się z tego jak inni nie potrafią :wink:

Moja imieninowa marcowa mini różyczka

Obrazek Obrazek Obrazek
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bożenko ślicznie u Ciebie. Pokaż proszę brzozę Youngii jestem ciekawa jak u Ciebie rośnie. Zastanawiam się nad jej zakupem.
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

ślicznie jest u ciebie podoba mi się ma klimacik twój ogród ;:4
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
bozunia
1000p
1000p

Post »

Ania na razie mam tylko takie zdjęcie patrząc na brzozę z boku :wink: Niedawno zrobiłam coś, czego nie powinno się robić brzozom... Przycięłam jej włosy, bo już szurała o ziemię i niszczyła inne roślinki :( Posadziłam pod nią macierzankę, ale jak był wiatr, to smagała gałęziami wszystko co wyższe dookoła.

Piotrze cieszę, że wpadłeś i podoba się Tobie :D

Brzoza Youngii nad rabatką dla Ani

Obrazek

Obrazek

kosacće syberyjskie przy oczku

Obrazek

skrzynia z powojnikami daliami i liliami - na razie nic nie kwitnie, ale są pąki :wink:

Obrazek
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bożenko bardzo dziękuję za zdjęcia Youngii ;:196 Jest piękna. Ile już u Ciebie rośnie?
Podobno pod brzozami inne rośliny mają ciężko rosnąć ale widzę, że u Ciebie jest inaczej. Wszystko pięknie rośnie w pełnej harmonii.Coś mi się zdaje, że ta brzózka musi się znaleźć na mojej roślinnej liście zakupów :D .
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

Piękny ogród cudne rabatki a brzoza cudna ;:oj
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
bozunia
1000p
1000p

Post »

Aniu brzozę mam 2 lata i kupiłam ją małą, rozrosła się bardzo, poszła na szerokość w gałęzie, na szczęście w górę nie rośnie, bo jest szczepiona. Brzoza bardzo osusza teren i płytko się korzeni, dlatego najlepiej pod nią posadzić jakieś sucholuby :wink: Osobiście bardzo podoba się pod brzozę macierzanka pisakowa, zwłaszcza jak zakwitnie. Brzózkę polecam, tylko musisz wziąć pod uwagę, że nie powinno się jej przycinać, a gałęzie z czasem dotykają ziemi. Warto przemyśleć wysokość szczepienia, no i bardzo się rozrasta na szerokość.

Piotrze gdzie mi tam do Twojego ogrodu z takim skrawkiem... Byłam u Ciebie, ale jeszcze nie zdążyłam zostawić śladu... Masz pięknie!

Orlik gratisowy za zakup clematisów miał być niebieski :wink: ale taki kolor też może być :wink:

Obrazek Obrazek

Tawułka
Obrazek Obrazek

Heliotrop w donicy i Kwitnący owies wieczniezielony
Obrazek Obrazek

Miecznica wąskolistna
Obrazek Obrazek

Pszczela impreza na hiacyncie wodnym ;:136 !

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”