Między blokami
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Między blokami
Też mi się tak wydaje jak Linetce! To samo jest z owocami ligustra też znika w środku zimy!
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Już dawno nie pokazywałaś swojego skalniaka hm...? 

...a także dawno SIĘ nie pokazywałaś... 

- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Te jabłuszka wyglądają na smaczne i słodkie 

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Grujecznik zapisałam do kupienia na przyszły rok, mam nadzieję, że on bardzo wielki nie urośnie, a w razie czego chyba można go przycinać?
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rewi, kiedyś spróbowała jabłuszek. Kwasica.
Ewo i Lineto, dziękuję za pamięć już jestem. Tylko nic mi się nie chce.
Marysiu, przed blokiem, w którym mieszkałam, był ligustrowy zywopłot, a ja nie pamietam nawet jakie miał owoce. A już w ogóle nie wiem czy i co je zjadało. Za to dzić ognik już objedzony. Najpierw zniknał pomarańczowy na działce teściów, potem mój bladopomarańczowy, a czerwonego jeszcze trocjchę zostało.
Aniu, grójecznik jakoby lubi cięcie. My go dotychczas nie cieliśmy. Jak widzisz nasz po 10 latach nie jest za wielki.
Dla wszystkich, którzy mnie odwiedzają: listopadowy fiołek na trawniku. I kalina, która jak zwykle zakwitła za wcześnie.

Obiecywałam sobie zrobić kalinie ładne zdjęcie, ale... nie mogę wykrzesać energii.
Iguś, pozdrów Piotra i Nutkę.
Ewo i Lineto, dziękuję za pamięć już jestem. Tylko nic mi się nie chce.
Marysiu, przed blokiem, w którym mieszkałam, był ligustrowy zywopłot, a ja nie pamietam nawet jakie miał owoce. A już w ogóle nie wiem czy i co je zjadało. Za to dzić ognik już objedzony. Najpierw zniknał pomarańczowy na działce teściów, potem mój bladopomarańczowy, a czerwonego jeszcze trocjchę zostało.
Aniu, grójecznik jakoby lubi cięcie. My go dotychczas nie cieliśmy. Jak widzisz nasz po 10 latach nie jest za wielki.
Dla wszystkich, którzy mnie odwiedzają: listopadowy fiołek na trawniku. I kalina, która jak zwykle zakwitła za wcześnie.

Obiecywałam sobie zrobić kalinie ładne zdjęcie, ale... nie mogę wykrzesać energii.
Iguś, pozdrów Piotra i Nutkę.
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Aniu, ależ ta kalina urosła, kiedyś nie sięgała nawet do płotu, tyle lat nas nie było. 

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Aniu to zmęczenie chyba dopada wszystkich-oszczędzamy siły zimą aby wiosną wystartować z wigorem 

-
Iguś, to się wstydź ... Zaraz wyprasuję całe pranie zalegające w pokoju goscinnym i będzie czekał. Ja ostatnio jestem zakochana w Beskidzie Małym, tak niedocenianym. Góry mikre, ale widoki bywają fajne.
A i u nas mamy przecież jeszcze parę miejsc do odwiedzenia. Nie byliście pewnie w żadnym z 2 okolicznych muzeów piwa. Ani chyba też na zamku w Bielsku ... ani w pałacyku w Promnicach, ani w drewnianym kościołku w Mikuszowicach. Ani w Górkach, w których się ostratnio zakochałam.
A kalina jest z Solca.
A i u nas mamy przecież jeszcze parę miejsc do odwiedzenia. Nie byliście pewnie w żadnym z 2 okolicznych muzeów piwa. Ani chyba też na zamku w Bielsku ... ani w pałacyku w Promnicach, ani w drewnianym kościołku w Mikuszowicach. Ani w Górkach, w których się ostratnio zakochałam.
A kalina jest z Solca.
- Maska
- Kontakt:
Byłam w Promnicach w pałacyku myśliwskim! w Mikuszowicach na wczasach jako dziecko ! i kocham Beskid Żywiecki!
-
Marysiu, pewnie ośrodka, w którym byłaś w Mikuszowicach, już nie ma. Jestem ciekawa gdzie byłaś. Jako napływowa, wiele miejsc znam tylko z opowiadań. Bo stare wille oi pałacyki albo popadły w ruinę, albo zmieniły przeznaczenie. Choć nie wiem, czy piszesz o naszych, bielskich Mikuszowicach z stóp Beskidu Śląskiego (Ślaskie)i Małego (Krakowskie). Bo Mikuszowice w Bielsku-Białej są 2. M. Krakowskies ze starym drewnianym kościołem i ciekawymi, choć przerażającymi, polichromiami i ... stojakami na rowery pod kościółkiem. I M. Śląskie, zamienione przez bielskich fabrykantów w podmiejskie letnisko z basenem. Zapraszam serdecznie do każdego z nich.
Przeszukałam pliki ze zdjęciami, a w nich nie ma żadnego z Mikuszowic Ślaskich. Tak to jest, jak gdzieś bywa się często. Zapraszam zatem do Krakowskich. Poniżej otoczenie kościoła, czyli stary cmentarz.

Przeszukałam pliki ze zdjęciami, a w nich nie ma żadnego z Mikuszowic Ślaskich. Tak to jest, jak gdzieś bywa się często. Zapraszam zatem do Krakowskich. Poniżej otoczenie kościoła, czyli stary cmentarz.

- Maska
- Kontakt:
Aniu nie pamiętam byłam dzieckiem, ale raczej to były te bielskie. To był ośrodek FWP więc na pewno nie istnieje w tej postaci.Została tylko nazwa w pamięci! A te ze zdjęcia ciekawe - nie znam!
-
Ja lubię fotografować cmentarze, pewnie dlatego to zdjęcie przetrwało.
-