Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Post »

Piękny dzień u nas i w nocy było na plusie. To dobrze, bo boję się o moją hortensję ogrodową-jedynaczkę, chciałabym w końcu w tym roku zobaczyć jej kwiaty...
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam w niedzielę :wit
Aga , u Ciebie już finisz prac porządkowych , ja jeszcze w tyle jestem .
Nawozy także daję wieloskładnikowe , drugi rok Osmokote. Na moim piasku dobry , nie wypłukuje się szybko jak np. Azofoska. I choć są drogie , myślę , że w sumie wychodzi taniej. :uszy
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Witam w niedzielę :wit
Aga , u Ciebie już finisz prac porządkowych , ja jeszcze w tyle jestem .
Nawozy także daję wieloskładnikowe , drugi rok Osmokote. Na moim piasku dobry , nie wypłukuje się szybko jak np. Azofoska. I choć są drogie , myślę , że w sumie wychodzi taniej. :uszy
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Aguś, znalazłam donice takie jak Twoje na all.... ale (jak to zwykle bywa) zakochałam się w innych (tylko jeszcze nie wiem czy jasno czy ciemno szare. Pięknie to wszystko wysprzątaliście. Ech... ja jeszcze daleko w tyle, ale i trawnika mam tylko ze 300m2 więc nie panikuję.
Pamiętam, że szukałaś kiedyś ławeczki - masz już typowania jakieś? Bo widziałam kute cudo, ale to chyba nie w Twoim stylu.
Odpoczywaj dziś, by jak wiatry miną ruszyć znów z zapałem. ;:196 ;:196
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Podziwiam porządek i obiecuję sobie (jak co roku :;230), że bardziej się postaram o niego. Zwykle przegrywam z natłokiem różnych zajęć. Zimno okrutnie :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kochani, no niestety, trzeba to sobie jasno powiedzieć - ja w sezonie chyba nie potrafię żyć bez pracy. Ręce mam przy kostkach, urobiona jestem jak połączenie wołu z osłem, ale przezadowolona. Ot, jak to niewiele kobiecie do szczęścia potrzeba :)

Ewa-maj, Ty masz większy ogród i więcej różyc i innych bylinowych sobie zapodałaś więc i roboty masz więcej i koniec jej później niż mój koniec ;) Rozumiesz mnie, prawda? U nas wieje, ale słońce piękne.
Ewa-emienta, jak szukałaś tych donic na all? w ceramicznych znalazłaś? Porównałabym chętnie cenę :) Pokaż proszę te, które Tobie się spodobały...
Nie dało rady dziś odpoczywać... do południa sama wygrabiłam część trawnika, po obiedzie zrobiliśmy kolejną część... Na jutro zostało już niewiele i będzie można powoli uzupełnić ubytki po kopcach krecich, zrobić dosiewki i rozsypać nawóz... Strasznie dużo tej pracy, ale musze obiektywnie przyznać, że ogród z każdym dniem wygląda lepiej, chociaż to przecież wciąż dopiero marzec...
Ławeczkę wytypowałam, pomogła mi ją znaleźć Franceska... To ta... czy ładna?
Tadek, do finiszu to jeszcze nam daleko... Ale jak pracujemy we dwoje, to wszystko idzie szybciej i przyjemniej :)
Też jestem zwolennikiem nawozów wieloskładnikowych - wolę zrobić to raz, a dobrze.
Gosiu, pilnuj swojej hortusi - powiem Ci że mnie nigdy nie przemarzły (robię kopczyki z kory) i co roku pięknie kwitną, więc da się :)
Julka, na pewno plastikowe meble to wygoda, ale wiadomo, że wszystkim bardziej podobają się te drewniane, chociaż więcej przy nich roboty i trochę więcej zachodu z przechowywaniem...
Co dzisiaj robiłaś? Lecę do Ciebie sprawdzić...
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Piękne porządki Agu , trawka odetchnie. Mój M jutro się za nią weźmie. Rozstawienie donic subcio, wspaniale będzie jak się zapełnią. Ławeczka super i nawet promocja jest!!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguniu udało Ci się to suche zgrabić czy ciągle wiało i dałaś za wygraną. :?: Ja byłam tylko podlać co nie co i porobić zdjęcia i miałam szczerze dość, tak zimny i przenikliwy wiatr był że wolę posiedzieć i poodpoczywać w domu, zdrowie ważniejsze. ;:172
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, oj tak - trawnik zdecydowanie odżył, już widać zieloności...
Maju, walczyliśmy z wiatrem przy tym grabieniu, ale zostało nam może ze 100m do zgrabienia - jutro w pół godziny to obrobimy, dziś już nie wystarczyło sił... I tak ledwo ruszam ramionami, nie wspominając o jednych złamanych grabiach i odciskach tu i tam ;) Ale ciągle bliżej końca...
Masz rację, że zdrowie ważniejsze i odpoczynek też... Ja jednak jutro wracam do pracy i znowu będę działać jedynie z doskoku, dlatego zależało mi na tym, by wykorzystać weekend... Tyle, że w ogóle nie odpoczęłam... Staram się choć późne popołudnie i wieczór spędzić w pozycji horyzontalnej...
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Aguś zaglądam i podglądam :wit urobiona ale szczęśliwa o to przecież chodzi :lol: efekty Twojej pracy już są widoczne a co jak się zacznie zielenić .
U mnie wczoraj było zimno ale dzisiaj to już masakra , za oknem 3 stopnie i wieje okrutnie .
Pozdrawiam E.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

To będziesz odpoczywać w pracy, jeżeli się da oczywiście. Ja jutro od rana zabieram się do wykopywania wielkich różyc i będzie co wykopywać bo rosną już tam dobrych kilkanaście lat. ;:202
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tak, drewniane meble pomimo klopotow z nich zwiazanych, maja cos w sobie ;:108 Ale ja mam skszywione spojrzenie na niektore rzeczy uzytkowe i zawsze marzylam o Orbit-ach (to takie krzesla) i do tego aluminiowy stol z szyba :wink:
Ja dzisiaj nic nie zrobilam ale jak u Maji, wiatr taki zimny wial, ze zwialam do domu. Ale Ty jestes mrowa robotnica i musialas jednak wylezdz ;:196
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu witaj po weekendzie. ;:196
Masz przepiękny taras z pergolą. ;:138
U Ciebie jest cudnie o każdej porze roku. ;:108 Trochę zazdroszczę Ci ogrodu przy domu, chociaż nawet przy domu samo się nie zrobi, wkładasz mnóstwo pracy, żeby był taki efekt, a trawnik po wszystkich zabiegach będzie naprawdę śliczny.
U nas jest bardzo sucho i nawet trawa nie tylko w ogrodzie, ale nawet jadąc przy drogach jeszcze się nie zieleni, pomimo, że śnieg dawno zginął.
Pozdrawiam Cię serdecznie. :)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aga, widzę, że Ty też nie leniuchowałaś. Odpoczęłam troszkę w gorącej wodzie i już zaczynam nowe plany działania. :;230 :;230 No.... tak człowieka goni do roboty..... :;230 Grabienie w taki wiatr, to wyzwanie ;:224
Pod ;:224 pooglądałam Twój kącik wypoczynkowy. Jak obrośnie pergola różami i powojnikami będzie to wymarzone miejsce na odpoczynek. Udał Ci się. ;:215
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Cały dzień lenistwa :D Teraz to doceniam. Czuję, jak wracają mi siły i chęci do pracy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”