Moje odcienie zieleni
Re: Parapety dagg
Po raz pierwszy od miesiąca wybrałam się do miasta ;) i od razu w Biedronce wpadłam na moje największe w ostatnich miesiącach chciejstwo
świeża dostawa, także na spokojnie mogłam wybrać najładniejszy egzemplarz

Będę chodzić i chuchać i dmuchać, choć na razie zrobię sobie zakaz zbliżania, bo roślinka mocno przelana.
A poza tym kupiłam bulwy jaskrów

Będę chodzić i chuchać i dmuchać, choć na razie zrobię sobie zakaz zbliżania, bo roślinka mocno przelana.
A poza tym kupiłam bulwy jaskrów

- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O kurne, rewelka
ale wyczaiłaś kwiatucha
, szczęście miałaś
Super

Super

Piękna nowość, cudnie wybarwiona- muszę też odwiedzić ten sklepik 

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Bardzo ładna Kalatea.
U mnie też w B... regał aż pękał w szwach od nich.
Widziałam chyba z sześć różnych odmian

Widziałam chyba z sześć różnych odmian

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Piękny zakup
sama też takiego dokonałam
tylko patrzeć jak większość forumowiczów się w takie zaopatrzą 

-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
dagg masz fajnego "ryżego"kociambra. Lubię rudzielce kocie
No a filek- pięknie przyrasta-gratki

No a filek- pięknie przyrasta-gratki

-
- Od: 16 kwie 2012, o 16:50
:witPrzyszłam do Ciebie z wizytą
Roślinki cudne
.zakup też śliczny.Też mi się wydaje ,że będzie obława na B....,jak filodendrona biedronkowego.Chociaż ja chyba jedna się w niego nie zaopatrzyłam
i dodziś żałuję
.Ale jutro do B... na pewno
.Mam 3 to zawsze w którejś zakup zrobię. 

Dzięki dziewczyny! Naprawdę marzyłam o tej Calathei (konkretnie odmianie Medallion) ładnych kilka miesięcy, wcześniej widziałam je w LM, ale po 49 zł, potem oglądałam je przecenione, ale były naprawdę zmasakrowane, a tu taka niespodzianka!
Stoi sobie teraz w pokoju obok drugiej Calathei, szkoda tylko, że po moim powrocie z pracy listki miała już ułożone do góry do spania
Mam już dla niej nowy domek, w związku z tym, iż jest przelana przesadzę ją chyba od razu, żeby jej korzonki nie zgniły.
Do najbliższej B. mam ok 20 km i niestety przegapiłam filodendrony, czego bardzo żałuję, bo widziałam u kilku osób ładne variegaty..
Monika - tak się złożyło, że byłam wczoraj w dwóch B. i w jednej kwiatki były już mocno przebrane, moja mama dziś u siebie też już nic nie dostała, ale w sumie nie ma się co dziwić, bo ostatnio same rarytasy
evluk - kocham moje koty, ale "ryży" Bazyl ostatnio wyjątkowo się popisał, nauczył się, że czasem dostaje mleka z kartonika i teraz, gdzie zobaczy kartonik poza lodówką - przegryza go
ostatnio poprzegryzał nam dwa soki pomarańczowe
które przez noc zalały całą podłogę w kuchni ...
ale oczywiście, za żadne skarby świata bym ich nie oddała
Dodatkowo dziś kupiłam kłącza kanny do ogrodu
I ładnie wschodzi mi tunbergia
Stoi sobie teraz w pokoju obok drugiej Calathei, szkoda tylko, że po moim powrocie z pracy listki miała już ułożone do góry do spania

Do najbliższej B. mam ok 20 km i niestety przegapiłam filodendrony, czego bardzo żałuję, bo widziałam u kilku osób ładne variegaty..
Monika - tak się złożyło, że byłam wczoraj w dwóch B. i w jednej kwiatki były już mocno przebrane, moja mama dziś u siebie też już nic nie dostała, ale w sumie nie ma się co dziwić, bo ostatnio same rarytasy

evluk - kocham moje koty, ale "ryży" Bazyl ostatnio wyjątkowo się popisał, nauczył się, że czasem dostaje mleka z kartonika i teraz, gdzie zobaczy kartonik poza lodówką - przegryza go

Dodatkowo dziś kupiłam kłącza kanny do ogrodu

I ładnie wschodzi mi tunbergia

- maria.k55
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 16:06
Witaj dagg
Cieszę się, że znalazłam twój wątek, bo przecież muszę śledzić losy Calathea Medallion, porwałam się na ten kwiat, ale myslę, że będą niezłe schody, bo to jest chyba wyższa półka dla mocno zaawansowanych posiadaczy marantowatych. Czy przesadzałaś już swoją calathee?

Cieszę się, że znalazłam twój wątek, bo przecież muszę śledzić losy Calathea Medallion, porwałam się na ten kwiat, ale myslę, że będą niezłe schody, bo to jest chyba wyższa półka dla mocno zaawansowanych posiadaczy marantowatych. Czy przesadzałaś już swoją calathee?
Dziękuję hiuan i zapraszam ponownie, teraz idzie wiosna, więc myślę, że będzie więcej zdjęć, tym bardziej, że zabieram się też za balkon 
Maria mam już jedną Calatheę, która trzymana była przez moją teściową w ciemnym kącie i podlewana raz tydzień/ dwa. Wzięłam ją w swoje ręce i pięknie odżyła, dlatego myślę, że z tą nie będzie źle, chyba, że z początku odchoruje w ogrzewanym mieszkaniu. Z tego co wiem, lubią jasne stanowiska z rozproszonym światłem i dosyć dużo wilgoci + spryskiwanie.
Kupiłam już dla mojej doniczkę, ale dopiero jutro będę miała czas ją przesadzić.

Maria mam już jedną Calatheę, która trzymana była przez moją teściową w ciemnym kącie i podlewana raz tydzień/ dwa. Wzięłam ją w swoje ręce i pięknie odżyła, dlatego myślę, że z tą nie będzie źle, chyba, że z początku odchoruje w ogrzewanym mieszkaniu. Z tego co wiem, lubią jasne stanowiska z rozproszonym światłem i dosyć dużo wilgoci + spryskiwanie.
Kupiłam już dla mojej doniczkę, ale dopiero jutro będę miała czas ją przesadzić.
-
- Od: 16 kwie 2012, o 16:50

Witaj
Przyjechałam z wizytą do Twojego wątkui chce pochwalić Twoje kwiatki ,są zadbane i śliczne
Będę tutaj wpadać
Pozdrawiam!

Będę tutaj wpadać

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
To a pewno ten sam filodendron na obu zdjęciach? Ale rośnie...
Brawa dla pelargoni
Brawa dla pelargoni