Wiejski ogród
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wiejski ogród
Bogusiu ja całe życie (!) byłam miastowa i wylądowałam na wsi więc wszystko jest możliwe jesteś młodsza, a życie niesie nam różne niespodzianki ! Jak się ma marzenia to trzeba je spełniać!
-
- 100p
- Od: 13 lut 2012, o 17:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A może to ty załóż wątek o kurkach
w końcu masz już doświadczenie
Bądź pewna że jeśli tak zrobisz z przyjemnością cię odwiedzę.
A teraz z innej beczki: Skoro masz koguta, może skusisz się na wychodowanie kurczątek... A właściwie to kurę musisz skuścić
Pozdrawiam goraco
Maja

Bądź pewna że jeśli tak zrobisz z przyjemnością cię odwiedzę.

A teraz z innej beczki: Skoro masz koguta, może skusisz się na wychodowanie kurczątek... A właściwie to kurę musisz skuścić

Pozdrawiam goraco
Maja
Pozdrawiam
Maja
Maja
- Maska
- Kontakt:
Maju,
dziękuję za odwiedziny, ale to są moje pierwsze kury i nie czuję się na siłach, żeby komukolwiek udzielać rad. Od trzech pokoleń mieszkałam w mieście więc uczę się. Obiecuję , że po roku może dwóch zdecyduję się . Nie mam koguta myślałam o nim ale kurnik jest mały i już widzę że nie będzie dla niego miejsca. Poza tym pisałam wcześniej że nie ma warunków na hodowlę całoroczną i przychówku nic nie będzie.
Zapraszam jednak bo coraz to nowe informacje będą się ukazywać i proponuję żebyś utworzyła swój wątek będę Cię odwiedzać
dziękuję za odwiedziny, ale to są moje pierwsze kury i nie czuję się na siłach, żeby komukolwiek udzielać rad. Od trzech pokoleń mieszkałam w mieście więc uczę się. Obiecuję , że po roku może dwóch zdecyduję się . Nie mam koguta myślałam o nim ale kurnik jest mały i już widzę że nie będzie dla niego miejsca. Poza tym pisałam wcześniej że nie ma warunków na hodowlę całoroczną i przychówku nic nie będzie.
Zapraszam jednak bo coraz to nowe informacje będą się ukazywać i proponuję żebyś utworzyła swój wątek będę Cię odwiedzać
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:

-
- 100p
Chyba sie skuszę i założę ten wątek. Nie mniej jednak Ciebie zachęcam do tego samego. Kurnik masz bardzo sympatyczny i myślę, że kury są u ciebie szczęśliwe. Szkoda, że nie masz warunków do powiększania hodowli, bo małabyś murowane emocje przez dwa miesiące.
Życzę wszystkiego dobrego
Maja
Życzę wszystkiego dobrego
Maja
Pozdrawiam
Maja
Maja
- Maska
- Kontakt:
Maju dlaczego przez dwa miesiące ja myślę mieć je do zimy. Emocje się zaczną jak będą nieść wszystkie !
Czekam na wątek
Iwonko zbieram ! dbam dogadzam rozmawiam !
Czekam na wątek
Iwonko zbieram ! dbam dogadzam rozmawiam !
- Maska
- Kontakt:
Misiu tam leży cały czas w piątek miałam kontakt z mieszkankami Krynicy, a Ty zamiast w ciepłe kraje pojechałaś do większej zimy
Baw się dobrze!
Baw się dobrze!
-
- 100p
Dwa miesiace dlatego że przez dwa tyg. kury wysiadują jajka, a przez następne dwa tyg. trzeba sie małymi opiekowac jak dziećmi. A to dopiero dostarcza emocji. Później kurczęta trochę dziczeją i stają się samodzielne.
A wątek już jest: Kurki w ogródku.
Pozdrawiam
Maja
A wątek już jest: Kurki w ogródku.
Pozdrawiam
Maja
Pozdrawiam
Maja
Maja
- Maska
- Kontakt:
Maju więcej wiesz na temat kur niż ja no to może Twój wątek. Ja nie mam tatuśka i skąd ja wezmę tyle jajek, żeby coś zjeść i jeszcze podłożyć. Musiałabym wybudować dla nich kurnik z prawdziwego zdarzenia - jednak pozostanę na tym co mam
- Maska
- Kontakt:
Jak brzmi ten wątek , na drugiej stronie mojego wątku majka pokazała mi jak to zrobić, gdyby były trudności. Czekam z niecierpliwością
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2012, o 17:54

- Maska
- Kontakt:
Sylwio u mnie stopniał ok. 17 ,bo poszłam do obrodu wracam zrobiło się ciemno i nasypało tego białego. Temperatura spada ! a ja mam 3 jajko wybaczcie to moje ględzenie w kółko o kurach, ale muszę.
Wiesz co, a ja Ci zazdroszczę pierwszej jajecznicy, bo ciekawa jestem jaki będzie miała smak. Człowiek na sklepowych całe życie, to nawet sobie nie potrafię wyobrazić smaku natury