Ogród Ewy - początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Ewy - początki

Post »

Ewo, jak masz zastrzeżenia do swoich zdjęć to popatrz na moje :D Robię mężowskim aparatem, bo mój zaginął w przeprowadzce...nie umiem go obsługiwać, ale zakładam, ze uważny ogrodnik zobaczy i tak na tych zdjęciach, co ma zobaczyć, więc czekam z niecierpliwoscią na Twoje :wink:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ewuniu, czekam na Twoją wiosenkę :tan miłego i owocnego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ewo, przepraszam że z rewizytą dopiero po tygodniu ale ogrom prac świątecznych trzymał mnie raczej przy mopie niż przy kompie.
Widzę tu mnóstwo pozytywnej energii i zielono-różanego zakręcenia. Nie martw się, ja pierwszy wypad w tym roku do ogrodu też odchorowałam. Wyciągamy naukę ze zdarzeń i dalej do ogródka.
Pięknie się zapowiada. Będę przychodzić oglądać róże bo bardzo je lubię a u mnie na nie nie ma szans.
Powodzenia
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Ewuś hortensji daj dużo pić,posadź płytko, nie przykrywaj , pod plastikiem słońce ją przypali, do tej pory siedziała w gruncie bez okrycia . Na pewno się podniesie .
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Uf ,ale się zmęczyłam.Nie za dużo ode mnie wymagacie.Zrobić zdjęcie,zmniejszyć je i wysłać.Miałam zrobić w tym roku rabatę tylko pod róże.Jednak druga strona ogrodu też wymaga remontu więc wymyśliłam rabatę.Jednak teraz zdaję sobie sprawę,że kwiaty na niej muszą być wysokie,aby zasłoniły stary betonowy płot.Przynajmniej na razie.Na 1 zdjęciu jest trawa ogrodowa :;230 :;230 Cały ogród w trawie.Jak to ogród.Na następnych moje wtorkowe-targowe zakupy.Jak mi się uda to wstawię rabatę z różami :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
pipio
1000p
1000p

Post »

Tak się przejęłam zdjęciami, że przeoczyłam posty.Przepraszam ;:180
Pati zrobiłam parę zdjęć i bateria wysiadła :;230 Mówiłam,że aparat w moich rękach to pożar ;:224
zrobić zdjęcie to pestka,gorzej go przesłać :evil:
Kasiuwiosny u mnie nie ma /wiosna Wasza :;230 / Ja mam dopiero w tym roku sadzone kwiaty :oops:
Witaj April zapraszam i czekam na sugestie dotyczące tworzenia ogrodu.Każda podpowiedż mile widziana :D
Danusiu hortensja pięknie się podniosła ;:138 Ja ją tylko na noc przykryłam :D
pipio
1000p
1000p

Post »

Następne dwa zdjęcia.Rabata z różami i druga strona robiona dzisiaj pod murem.Widzicie jak ponuro i czym się tu chwalić :(
Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

hej z tym zmniejszaniem to trochę przesadziłaś :lol:
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Ewuniu to masz tak jak ja ;:oj duże pole do popisu ;:136 własnie siedzę nad lista przepięknych dalii od Grzegorza- juz część wysłałam. Będę miała daliowe piękne sny ;:19
pipio
1000p
1000p

Post »

Ewa/drewutnia/ ja nic nie przesadzam- ja wsadzam :D te roślinki,które mam nadzieję zakwitną w tym roku :;230 :;230

Ewuniu oj pole to ja mam, ;:224 tylko chęci i siły do pracy.Worek pieniążków na chciejstwa ;:108 . U Ciebie już coś rośnie,a u mnie stara jabłoń i trawa :;230 :;230 Oj przepraszam różyczki i lilie :tan
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Jak to nie ma się czym chwalić? Tak czyściutko przygotowane rabaty to jest dopiero robota! samo wsadzanie roślinek to już czysta przyjemność, ale miejsce przygotować, to jest wyzwanie :wink:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ja nie chcesz zbyt dużo iglaków a lubisz hortensje to może pod płotem hortensje pnące przeplatane tylko od czasu do czasu iglaczkiem dla podkreślenia ich bieli. Rosną szybko, kwitną obficie i częściowo zasłonią. :uszy A przed tym szpalerem białych wysokich, również od czasu do czasu hortensja w innym kolorze niższa np Tinky Winky dla kontrastu.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

pipio pisze:[
Ewuniu oj pole to ja mam, ;:224 tylko chęci i siły do pracy.Worek pieniążków na chciejstwa ;:108 . U Ciebie już coś rośnie,a u mnie stara jabłoń i trawa :;230 :;230 Oj przepraszam różyczki i lilie :tan
Jak przychodze na działkę to nie widzę, że coś rośnie ;:131 takie jakieś zielone pępki wystają, działeczka nadal wyglada na niezagospodarowaną.
Zamówiłam sobie u forumowego Grzegorza czyli Man 211 przepiękne dalie - nie mogłam sie im oprzec wprost gadały do mnie...zamów, zamów, zamów :wink:
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Ewcia, ile ty masz miejsca do sadzenia :shock:
Rabatka z różami zapowieda się pięknie ;:oj co masz posadzone w tym czymś białym, za różami?
Na hortensje pnącą choruje bardzo, już dwa razy miałam zamówioną z forum, ładnie ukożeniaon sadzonki mi przyszły a u mnie klapa, uschły, nie przyjeły się.Ale się nie poddaje i w tym roku chce kupic w szkółce :D
Miłego :wit
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
pipio
1000p
1000p

Post »

Witam dziewczyny :D

Pati przyznam,że lekko nie było :( Ładne one jeszcze nie są.Nie umiem zniwelować pagórków.Zostały górki :;230 Są to moje pierwsze rabaty w życiu i przyznam się ,że troszeczkę mnie duma ponosi :heja

Jolu Twój pomysł jest super ;:333 tylko znając życie w przyszłym roku płot betonowy będzie burzony i pójdzie siatka ogrodzeniowa.Szkoda by było ,aby podczas wymiany roślinki ucierpiały :evil: Pinki ma przyjść po 15 kwietnia :tan ,ale pomyślę ;:108 ;:108
Ewuniu na Twoich zdjęciach niezagospodarowania nie widać ;:185 Ja myślę ,że skoro z domem poradziłam sobie w dwa lata,to na ogród potrzebuję pięć :;230 Zaraz lecę dalie oglądać ;:71

Reniu w wiadrach są lilie.Na razie siedzą za różami bo nie miałam innego miejsca i nic do róż,ale przypuszczam,że jak będę miała inne kwiaty to lilie będą zmieniać miejsce.Są w wiadrach bo nornice dają już popalić/tak jak myślałam/Ja robię rabatkę ,a one korytarze :;230 Pomagają ,abym miała miękko do sadzenia :cry: Chyba się napaliłam na te hortensje.Przydałby się dobry namiar na szkółkę ;:65
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”