Kocham Ogród cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kocham Ogród cz.3

Post »

Lodziu,nie będę wystawiać na próbę Twojej cierpliwości. Już są, ale nie wszystkie w tym roku zakwitły. Może
jeszcze coś będzie. Te wszystkie możesz dostać.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Gosiu,trafiłaś dobrze, bo MaDo zawsze wie, gdzie coś upchnąć. Maja Popielarska powiedziała, że dostaje się
w centrum ogrodniczym małpiego rozumu. Ja też tak mam. Potem się martwię, gdzie posadzić. ;:oj
Ta żurawka jest istotnie olbrzymia. (Southern Comfort, nagrodzona). Dla Ciebie rutewka orlikolistna, którą b.lubię.

Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dla miłych Gości jeszcze rh
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Adrianno, śliczny ten lilak :D Jestem ciekawa, czy te krzewy dałyby radę u mnie. Sąsiadka ma dwa- co prawda młode, ale już rachityczne :lol:
Irysy też bardzo mi się podobają. Niestety, bródkowe nie chciały u mnie kwitnąć. Mam więc tylko syberyjskie i luizjana. Te ostatnie sadziłam tej wiosny, więc nie wiem, czy teraz zakwitną.
Rh jak zwykle cudne!!
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Masz " babo placek" - nie umiałabym się zdecydować ,tylko na określona odmianę-wszystkie piękne :!:
Miejsce na nie czeka........Adrianno ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Adrianno, jak zwykle u Ciebie piekne widoczki., aż oderwać oczu nie można :D
Chciałam dopytać o żurawkę Southern Comfort. Mam taką, kupioną chyba przez przypadek w zeszłym roku. Czy ona u Ciebie rośnie w pełnym słońcu ? U mnie przypalała się trochę, to ją przesadziłam jesienią pod daglezję do cienia. Teraz rozrasta się, ale jej liście rozkładają się w nieładzie. U twojej jakby ładniejszy pokrój. Jak z nią postępować ?
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Rutewka mi się baaardzo podoba ;:108
A przyszłam przy okazji zobaczyć kwitnącego Abrahamka ;:65 ;:oj
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Adrianko zgadzam sie z Gosią (Margo) że u Ciebie ładniejsze widoczki niz w Rogowie, arboretum skromniutkie jak przekwitną azalie i Rh to za bardzo do ogladania nie będzie no i jeszcze cudne derenie były to fakt. U Ciebie widoki jak zawsze... piękne :D Adrianko mam pytanie dotyczące kolkwicji mam piekny duży krzew conajmniej 5 letni, kwitnie obficie ale... jest posadzony za pergolą i tak naprawdę nie widac jego urody zastanawiam sie czy go przesadzić jesienią czy rozmnożyć jeśli rozmnożyc to nie bardzo wiem jak ?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniu, lilak koreański znałam dotychczas tylko z fotki. Posadziłam na jesieni, więc brak doświadczeń. Pachnie trochę
inaczej niż syringa vulgaris.U mnie po południu ma cień.Obcięłam tylko kwiatostany, tak ktoś poradził.
Irysy syberyjskie potrzebują dużo wody, by kwitnąć. W tym roku nie tylko u mnie coś niszczy pąki kwiatowe.
Dla Ciebie coś różowego dla dobrego nastroju. ;:196
Obrazek

Lodziu, cieszę się, że wszystkie będą u Ciebie. Jeszcze taki ciemny. ;:167

Obrazek

AOlu, bardzo dziękuję. ;:196 Southern rośnie w słońcu i nie widzę przypaleń, co spotyka rosnący obok klonik palmowy.
Niedawno posadziłam szczepkę w mniej nasłonecznionym miejscu, będę obserwować. Trochę ponawoziłam żurawki
i wszystkie są dorodne. Choć oczywiście niektóre 3 razy mniejsze od SC.. Nie jestem specjalistką od żurawek. (Iga, Piterek są)
Zrobiłam dla Ciebie jej fotkę solo, może bardziej wszystko widać.

Obrazek

Aniu DS, mam od niedawna jeszcze białą rutewkę. I specjalnie dla Ciebie Abrahamek. Kwiatek jest tak niziutko,
że musiałam się niemal położyć, by powąchać. Mam nadzieję, że kiedyś urośnie, bo u Gloridei był wielki. :D
Obrazek

Obrazek

Isiu, dziękuję Ci za miłe słowa. Pięknie jest w Wojsławicach. Myślę. że będą podobały się zdjęcia, które pokażę w zimie.
Kolkwicja jest istotnie duża, a wycina się tylko część starszych pędów, więc chyba będzie Ci trudno przesadzić?
Moją dostałam od dziewczyny w szkółce w prezencie, była to siewka pod krzewem. A więc może być i z siewu. Możesz też
spróbować ukorzenić gałązkę. U mnie się nie zasiała, jak dotąd. Moją kolkwicja też nie jest zbyt wyeksponowana. :wink:
Dla Ciebie clematis, który jest bardziej niebieski niż na fotce. Ma ogromne kwiaty. Większe niż w ub. roku, kiedy został
posadzony. Wiele roślin potrzebuje więcej czasu, by w pełni pokazać swoją urodę.
Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Adrianno dziękuję Ci bardzo za słowa pocieszenia ;:196 . Wiesz jak to jest jak na coś czekamy, czymś chcemy się podzielić i cieszyć a tu.... bach nie ma. Przeglądając Twój wątek, zaauważyłam (trudno nie zauważyć) piękną kolkwicję - moją niestety też całkowicie teraz przymroziło..... Ale najbardziej ujęła mnie rutewka - jest taka słodka i niewinnna. Śliczna ;:167 . Trafia na moją listę chciejstw.
Adrianno, a przycinasz swoje azalie po kwitnieniu? Bo spotkałam sięz opinią, że azalie dobrze jest po kwitnieniu przyciąć....
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

I jak to zrobić?
Czy tylko kwiatostany, czy gałązki.
Mam rutewkę. Bardzo delikatne ma te kwiatki
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, pocieszycielek masz dużo, więc mam nadzieję, że wszystkie dobre słowa pomogły. ;:167
Rododendronów (a więc różaneczników i azalii ) w zasadzie się nie przycina. Ale można - zaraz po kwitnieniu. Ja czasem
wycinam chorą gałązkę lub jak przeszkadza - skracam. Najgorsze jest skubanie. ;:222
Wybierz sobie fotkę. ;:196 Krzewuszka "robi" za żywopłot. Może po świerkach?

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Adrianno jak zwykle Twój ogród i fotki piękne ;:138 Southern mam i rośnie w słońcu, jednak muszę ją chyba przesadzic, bo liście jej jednak przypieka. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, u mnie kwitną całe pędy (od ziemi) i te mocno przycinam. Rozkrzewia się i dalej kwitnie w ten sposób.
Kiedyś miałam inny, nie cięłam i po niewielu latach zrobił się brzydki,musiałam usunąć. Dla Ciebie druga wajgela.

Obrazek

Ewokoro,miło mi, że zajrzałaś, ;:167 wiem, jak jesteś zajęta. Floksik cieszył mnie długo, potem przycięłam. Ciekawa jestem, czy
przetrwa.Ja teraz przesadzam niektóre żurawki, znoszą to dobrze. Mam takie peonie, może będziesz chciała? Masz dużo miejsca.

Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Ten bordowy to orlik ?
Przepiękny ma kolor, taki energetyczny....
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja pytałam o azalie. Ale już przeczytałam co napisałaś Asi.
Jeśli chodzi o krzewuszki, żylistki, pęcherznice itp, to wiem, że co jakiś cas trzeba wycinać im najstarsze pędy. Wtedy się odmładzają. Ale na to wpadłam drogą prób i błędów.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”