Ogród Edyty1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Edyty1

Post »

Jejku, jaki u Ciebie idelany porządek ;:oj
No i masz ślicznego floksa ;:138 A hortensje zupełnie jak ja!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A oglądałaś na Domo Miejskiego ogrodnika. Uwielbiam go http://www.domoplus.pl/2010/metamorfozy ... aj?0,0,0,0
No i serię Gardeners World. Szkoda, że nie ma nowszych. Tam można było nauczyć się wielu rzeczy o wszystkich aspektach ogrodu, nawet warzywnictwie
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sweety, floksów to mam 3 różne tylko brak czasu na wstawianie zdjęć. Chyba muszą poczekać na długie zimowe wieczory :wink: .
Tymczasem pochwalę się nową pergolą. Przywieźli mi w sobotę. Wykonali fachowcy według mojego projektu. Jest bardzo ciężka, stabilna i ładna (tzn. mi się podoba :wink: ).
Nie wiem co się stało, ale nie mogę wkleić zdjęć ;:223 . Może później coś wymyślę.

Margo, z tego kanału można się dowiedzieć sporo o ogrodnictwie, ale również o wystroju wnętrz. W moim przypadku chyba niestety bo dochodzę do wniosku, że mi się moje wnętrza przestają podobać ;:224 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
No dobra, poszło, ale jakoś tak naokoło. Nie wiem, dlaczego nie mogę wysłać tego w prosty sposób, ale niech już tak będzie :| .
Obrazek

I może jeszcze dołączę coś smacznego. Moje kolorowe pomidorki:
Obrazek
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pergola miodzio ;:138 Aczkolwiek u nas można kupić podobne. Czekam w jednym takim sklepie na jesienne przeceny... Może akurat :wink:
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sweety pisze:Pergola miodzio ;:138 Aczkolwiek u nas można kupić podobne.
Znaczy się... nie byłam oryginalna? ;:224

A tak serio, to chciałam, żeby pasowała to posiadanej przeze mnie pergoli, którą kupiłam gotową. To co mnie cieszy, to ta jest o wiele solidniejsza a cenowo różniła się niewiele :wink: :D .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Najważniejsze, że ładna i solidna... ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko, ja uwielbiam projekty Candyce. oglądasz jej program? Jest codziennie o 21.30.
Ma niesamowity dar tworzenia bardzo przytulnych wnętrz.
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2 pisze:Edytko, ja uwielbiam projekty Candyce. oglądasz jej program? Jest codziennie o 21.30.
Ma niesamowity dar tworzenia bardzo przytulnych wnętrz.
Oglądam Gosiu, oglądam i ... popadam w coraz większe kompleksy ;:223 .
Zaczęłam poważnie zastanawiać się nad zaproszeniem do domu projektanta wnętrz. Obawiam się tylko, czy stać mnie będzie na realizację jego pomysłów, szczególnie, że dom jest właściwie urządzony. Boję się, że zaleci mi wymienić 90% całości. I co wtedy :?
Nie powiem, że do końca mi się mój wystrój nie podoba. Uważam, że kilka elementów zaprojektowałam ciekawie, tylko tak trudno jest mi zgrać całość. A ponadto tak wiele decyzji uznałam za błędne, że zaczęłam się obawiać podejmowania jakichkolwiek.
Dwa dni temu kupowałam dywan. Byłam przekonana, że dokładnie przemyślałam temat i wiem, czego chcę. W sklepie (kolejnym ;:224 ) wahałam się między dwoma. Z opresji wyratowała mnie właścicielka mówiąc, że mogę przymierzyć w domu i jak nie będzie mi pasować to oddać z powrotem. Pojechałam więc z dywanem do domu i oczywiście okazał się kompletną pomyłką. Wymieniłam na drugi i ten już wyglądał lepiej, ale dalej nie mam przekonania czy najlepiej. W ogóle nie mam zielonego pojęcia jaki mógłby wyglądać tak, żebym była w pełni zadowolona. Zostawiłam ten drugi, bo już głupio mi była wracać do tego sklepu.
Ale się rozpisałam...
No dobra kończę już i życzę dobrej nocki ;:41 .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

No widzisz rozgryzłaś mnie, działmy na kilku polach jednocześnie. Dom niewykończony, podwórko rozgrzebane, wjazd się rozmywa, ogród pozaczynany. Altana i gril niedokończone.
Projektant wnętrz, fajna sprawa. Może już teraz trochę stanieli, bo myślę, ze ich przybyło jak projektantów ogrodów. Mnie jednak nie stać na zakup mebli a co dopiero na projektanta :(
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, Marzka, Marzka... Sama sobie dasz radę. Ja dałam, to i Ty dasz. A to co byś im zapłaciła wydasz na coś innego ;:138
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sweety pisze:Oj, Marzka, Marzka... Sama sobie dasz radę. Ja dałam, to i Ty dasz. A to co byś im zapłaciła wydasz na coś innego ;:138
Wiecie co dziewczyny, tak sobie ostatnio pomyślałam, że wydałam sporo pieniędzy na meble w domu i ostatecznie nie jestem zadowolona z efektu. Z chęcią wymieniłabym sporo. Może wizyta projektanta wnętrz nie podniosłaby ogólnych kosztów aż tak istotnie a zadowolenie mogłoby być znacznie większe.
Ale dzisiaj wpadłam na jeszcze jeden pomysł. Wymyśliłam sobie, że zrobię babską imprezę i wycisnę ze swoich koleżanek trochę kreatywnych pomysłów na temat urządzenia mojej chatki :tan . Te parę butelek piwa mnie nie zrujnuje i będzie okazja na trochę babskiej paplaniny :wink: :heja .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo dobry pomysł ;:215 :;230
Tylko co zrobisz jak każda bedzie miała inne zdanie?
Myślę, że mogłabyś zaprosić projektanta i zapowiedzieć mu żeby zrobił taki projekt, w którym postara się wykorzystać Twoje zakupy. To znaczy tylko część wykorzysta. Może potrzeba tylko poprzestawiania i kilkunastu dodatków?
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2 pisze:Bardzo dobry pomysł ;:215 :;230
Tylko co zrobisz jak każda bedzie miała inne zdanie?
Myślę, że mogłabyś zaprosić projektanta i zapowiedzieć mu żeby zrobił taki projekt, w którym postara się wykorzystać Twoje zakupy. To znaczy tylko część wykorzysta. Może potrzeba tylko poprzestawiania i kilkunastu dodatków?
Gosiu, mieszkanie jest świeżo po remoncie i na pewno nie zmienię w nim zbyt wiele. Liczę na sugestie w zakresie dodatków ew. niewielkich inwestycji.
A jeśli każda będzie miała inne zdanie - to super :uszy . Będę miała z czego wybierać.
Jeśli pomysł zbiorowy nie wyjdzie, to pewnie poszukam projektanta :wink: .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tylko, że na zgromadzenie dodatków to trzema miec czas. Trzeba jeździć i jeździć po różnych miejscach. A na to nie ma czasu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”