Ogródek AGNESS cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 10

Post »

Aguś śliczne żurawki.Fajnie wygląda ta ciemna z tą jasną na ostatniej fotce
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

twoje zdjęcia są tak pieknie koloroew i ładnie pokazują nawet zyłki na listkach-no ręka mistrza w kazdej dziedzinie
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

AGNESS pisze:
Obrazek
wszystkim się podoba to można obejrzeć jeszcze raz :D Widziałam taki w OBI ale pisało roślina jednoroczna, a Twój to bylina?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jak oglądam twoje piękne żurawki żałuję,że nie kupiłam więcej na agrze.W przyszłym roku muszę to nadrobić.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kropelko cieszę się, ze podobają Ci się :D

Kropeczko Widzę, ze gromadzisz śliczne roślinki :D Żurawki o które pytasz to 2-Green Spice, 3- Brass Latern, 8-Tapestry.

Irenko naprawdę jesieni nie widać....jest wciąż zielono, żadne listki się nie przebarwiają. Chryzantemy w pąkach.....Różyczki kwitną na całego. Mam nadzieję, że pogoda pozwoli zakwitnąć Twojemu Chopinowi.....on taki piękny :D

Ryszardzie jesieni faktycznie jeszcze nie widać , jest pięknie zielono i kwitnąco :D Mam jednak nadzieję, że drzewa i krzewy zdąża się przebarwić zanim opadną, bo uwielbiam ten widok :D Mój winobluszcz też zielony a chryzantemki jeszcze w pąkach :D

Andrzejku uwielbiam łączyć ze sobą żurawki o kontrastowych barwach, wtedy wyglądają najpiękniej. Uwidoczniona jest cała ich uroda :D

Agunia kochana jesteś , dziękuję za miłe słowa ;:196

Ulu dzwoneczek rośnie u mnie już 3 rok , zimuje bez problemu, nie okrywany :D

Małgosiu, trzeba sobie zostawić troszkę zakupów na kolejne lata 8-) :lol:
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ciekawe czy zdążę zobaczyć przed zimą.
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Cudowne zurawki , moje to jeszcze maluchy , ale mam nadzieję , ze za rok będą ładnymi kępkami ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Andrzejku takie sieweczki to cudna sprawa. Ja nigdy nie mam możliwości doczekać sie takiej niespodzianki, ponieważ mam taki nawyk, ze obcinam wszystkie przekwitające kwiatostany......a później narzekam, ze nie mam siewek :roll: W tym roku dosłownie siłą powstrzymałam się, żeby nie obciąć kwiatostanu ciemiernika......( ale co na niego spojrzałam , to palce mnie swędziały ;:224 :;230 ) i mam nadzieję, ze pojawią się jakieś maluszki :lol:

Ula ogródek jest coraz mniej ciekawszy.....musisz się spieszyć :lol:

Aguś żurawki rosną baaaaardzo szybko, te które pokazałam na poprzedniej stronie, to tegoroczne wczesnoletnie nasadzenia, pięknie już porosły. Twoje w przyszłym roku będą już prawdziwymi kępiskami :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Nie kuś mnie tymi żurawkami bo potem będziesz płakać jak podejrzanie schudną o malutkie odrosty, bo ja mam tylko kilka u siebie.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Aguś ;:196 ale cudne żuraweczki ja dzisiaj muszę umyć swoje bo nadal są zapylone...deszczu nie widać... :)
...sucho bardzo...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Agnieszko żurawki cudowne, piękne zdrowe kępy ;:180 I te kolorki ;:224 Jak można prosić o imiona 1,2,7,8 :oops:
x-d-a

Post »

Agnieszko, piękne, dorodne kępy żurawek pokazałaś :P Ciekawa jestem, czy jak już Ci się tak rozrosną, to regularnie je dzielisz? Czy to ma wpływ na ich rozrastanie? Bo u mnie też kilka egzemplarzy bardzo wybujało tego lata i zastanawiam się czy można je tak zostawić, czy jednak lepiej by dla nich było, żeby je odmłodzić...Generalnie nie mam wielkiego doświadczenia z żurawkami i nie wiem, jak się zachowują po paru latach na rym samym miejscu...
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

ale cuudne żurawki......śliczności ;:224
oj no czemu nie ma już teraz przyszłej wiosny, no czemu ja jeszcze nie mam usuniętej starej altanki i postawionej nowej....no czemu.....może niech te kilka miesięcy przeleci szybko bo mi się tak marzą żurawki koło altanki, jest tam taki piękny cień i taki tyci-tyci kompost, który zostanie przerobiony na rabatkę z żurawkami ;:224
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga ładne te Twoje żurakwki ;:108 a ja właśnie z krótkopędów rozmnażam swoje ;:108 Wiem, ze pora niewłaściwa, ale przy usuwaniu kwiatostanów cos tam sie urwało ;:14 Kolejnych naście moze będzie :roll: Oby się przyjęły.
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44

Post »

podobnie i zupełnie na próbę zrobiłem ze swoimi dwoma żurawkami ... oderwałem po jednym bocznym pędzie, do ukorzeniacza i od razu do ziemi wilgotnej i w cieniu. Nie pomyslałem że coś z nich będzie, ładnie się przyjęły i wypuściły już po kilka nowych listków. Skoro tak mi się udało, wiosną zrobię podobnie tylko z już większą ilością sadzonek ...
Rysiek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”