Działka na Kaszubach - amba19

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Najlepsze życzenia Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia dla wszystkich odwiedzających ten wątek Obrazek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich w Nowym Roku!!!
Wypełniając sobie czas w długie zimowe wieczory wymyśliłam (zainspirowana pewnym wątkiem na tym forum) że czas najwyższy aby ucywilizować otoczenie mojego kranu z wodą na działce. W tej chwili jest to po prostu kawał zwykłej rury z 2-ma kranami, która wystaje z ziemi pod płotem i nie wygląda zbyt ładnie (czytaj: wygląda ohydnie)
Czy ktoś z Was ma u siebie ładnie zagospodarowany taki zakątek i może mi służyć radą jak się do tego w ogóle zabrać . Będę wdzięczna za wszystkie rady i sugestie.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam w Nowym roku-śliczna ta sosna z tych nasionek i historia ciekawa -zwróć się do xipe może on określi jaki to gatunek tej sosny bo on się na tym zna :D
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko dzięki za podpowiedź, dopiero dzisiaj miałam chwilkę czasu i od razu napisałam do xipe jak mi doradziłaś. Nie mogę doczekać się na jego odpowiedź.
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Dzisiaj dopiero dotarłam do ciebie,kafelki piękne wykonane w Miśni.Jeśli zbierasz porcelanowe filiżanki to wiesz już na pewno co to jest.Widoki masz piękne,kwiaty też i cieszę się że lubisz starocia,bo ja również.Historia obrazu jest smutna,szkoda że rodzina nie potrafi docenić pamiątek po dziadkach.ale ocalał dzięki tobie.Pozdrawiam i życzę pięknych okazów nie tylko w ogrodzie.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lawendo dziękuję za odwiedziny. Bardzo się cieszę że podobają Ci się moje starocie no i działka oczywiście. Tak jak wszyscy tutaj nie mogę doczekać się wiosny.No ale już teraz można coś tam sobie posiać na parapecie i wyobrażać sobie jak to będzie sobie rosło na rabatkach.
Aniu Dzięki za informację i za linka. To właśnie ten mikołajek. Cieszę się że mikołajek wytrzyma te warunki. Wymyśliłam sobie przez zimę taką rabatkę z trawami i mikołajkami w takim miejscu gdzie jeszcze w ubiegłym roku leżały deski po budowie. Nie tam nie chciało rosnąć, tylko kocanka piaskowa, której kilka kępek też planuję tam zostawić bo chociaż to chwast - to moim zdaniem jest bardzo dekoracyjna, gdy kwitnie.
a to mój mikołajek: Obrazek :lol:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Och Jolciu zmobilizowałaś mnie do obfotografowania moich nasionkowo-kwiatowych zakupów. Och - gdzie ja to wszystko posieję! A tytoń i goździki z ostatniego zdjęcia to prezent od Diagi- za co jeszcze raz piękne dzięki
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

No to Ambuniu będziemy się obie zastanawiać gdzie to wszystko poupychamy :lol: .
Ja chyba jednak naprawdę zabiorę trochę mojego małego trawniczka pod kwiatki , ale ty masz dużo miejsca na swojej działce :P .

A teraz powiedz gdzie ty się podziewałaś tak długo że cie nie było ;:78 .
Wiesz że my tu za tobą tęskniliśmy ;:109 .

Najważniesze że już powoli idzie wiosna i można będzie znowu pogrzebać w ziemi :P

Pozdrawiam cieplutko.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Ambo byłam u Jolci i jestem oburzona tymi łobuzami co ci do domku z brudnymi nogami i łapami weszli i narobili szkód.
Łobuzy i dranie. Nie mogę znależć odpowiednich słów.... :twisted: :twisted: :twisted:
Trzeba byłoby znależć na nich jakiś sposób.
Szczerze Ci współczuję.

Pozdrawiam cieplutko.
:D
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolciu zaglądałam tu cały czas tylko nie pisałam - chyba mnie jakaś depresja zimowa dopadła. Ale jak wyruszyłam na zakupy i pogrzebałam wśród kolorowych torebeczek z nasionkami to mi odpuściło. Teraz już tylko myślę jak ja to wszystko wcisnę na moje rabatki. Ze względu na dużą odległość od domu nie planuję nowych rabatek oprócz tej z trawami. A tak w ogóle to bardzo mi miło że ktoś tu o mnie myślał.
Elizabetko na tych drani złodziei to chyba nie ma innego sposobu jak zamieszkać na działce.
Teraz też co chwilę myślę czy mi ktoś tam nie wlazł bo ostatni raz byłam na działce na początku grudnia. Ale mam nadzieję że gdyby było coś nie tak to nasi gospodarze dali by znać o tym od razu.
Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za odwiedziny.AMBA
Awatar użytkownika
steresa
100p
100p
Od: 31 lip 2007, o 00:32

Post »

Witaj Ambo!
Ciekawe historie opowiadasz.W takie zimowe wieczory miło się te wszystkie wypowiedzi czyta.Ja podobnie jak Ty również uwielbiam starocia.Cieszę się że tu zajrzałam.Już jestem fanką Twoich opowieści.
Ja w swoim ogrodzie również mam mikołajka.Rośnie od południowej strony i nie jest rośliną zbyt wymagającą.Pięknie kwitnie,ale jest to trochę inna odmiana niż na zdjęciu/nie znam nazwy/ o nieco mniejszych kwiatach.
Za oknem zima - fajnie jest więc poogladać nasze kolorowe ogrody.
Pozdrawiam Teresa
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tereso na mojej działce! Zapraszam częściej. A tak w ogóle to widzę że jesteśmy prawie sąsiadkami :D
Cieszę się że mój mikołajek ma szansę rosnąć tam gdzie to sobie wymyśliłam.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj przyszły zamówione na Allegro floksy gwiaździste. Strasznie mi się podobają. Jestem bardzo ciekawa czy będą rosły na mojej działce. Tradycyjne floksy nie są zbyt wymagające - zobaczymy jak sobie te poradzą.
Czy ktoś z was miał je może w swoim ogrodzie i mógł by się ze mną podzielić doświadczeniami odnośnie ich uprawy? Obrazek Floks gwiaździsty
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Siałam je co roku.Najpierw wysiewałam do skrzyneczki, a później pikowałam.Jednak zwyciężyła moja leniwa natura i rzucam je wprost do gruntu, lekko zagrzebując.Poza tym dają niewielki samosiew.Piszę niewielki- ale to nie jest pewne, ile z nich wykarczuję przy odchwaszczaniu.Są niezbyt wymagające, jak reszta floksów.Na pewno w początkowym okresie (wzrostu) nie powinno się o nich zapominać, jeśli rosną w b. suchym miejscu.Później radzą sobie same.Są tak urocze, mają tak wiele kolorów i kwitną długo i obficie, że po prostu trzeba je mieć.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu ! Dziękuję Ci kochana! Bardzo się cieszę że nie są zbyt wymagające, mam nadzieję że bedą cieszyć moje oczy w tym roku i w następnych swoją urodą. Myślę że część nasion wysieję do skrzyneczki a część bezpośrednio do gruntu i zobaczymy które sobie lepiej poradzą. Pozdrawiam Cię Elu Maria
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”