Gardenia witaj . Dziękuję za miłe słowa. Ja też lubię rabatki żwirowe, chociaż jest z nimi co robić - chwasty Bardzo miło mi słyszeć, że mój ogród w budowie może być inspiracją
Szyszunia uwielbiam kalmię. Mam zamiar dokupić ich więcej.
Sweety witaj w moim młodziutkim ogrodzie . Zapraszam na spacerki. Nie mam za wiele do pokazania, tym bardziej, że ten rok to rok dbania o roślinki a nie nowych inwestycji ogrodowych, ale miło mi będzie jak czasami pospacerujesz po moim zakątku
-- 13 cze 2013, o 09:34 --
dzisiaj pięknie świeci, Jest naprawdę gorąco. Od rana (nie mogłam spać) wsadziłam dwie róże (heidi klum i lions) oraz dwie lawendy. Mam nadzieję cieszyć nimi swoje oczy już niedługo Pozostałe roślinki pięknie wychylają się do słońca, widać, że im dobrze po tych deszczach.
Po pięknej pogodzie śladu nie ma . Nie pada, ale wieje dość mocno, niebo zachmurzone i jest zimno . Mam nadzieję, że uda się dzisiejszego popołudnia zrealizować plan odchwaszczania na rabatach. Miłego dnia wszystkim życzę.
To była bardzo pracowita sobota. Wszystkie zaległości nadrobione, chwasty powyrywane, zrobione opryski, trawa skoszona, podlana. Była nawet czas na książkę, zabawę z dziećmi a nawet małe . I nawet pięknie świeciło. Cudnie
Zostawiam kilka widoczków. W sumie ciągle pokazuję to samo, nie mam nic nowego, nic się nie dzieje....Mam nadzieję, że nie zanudzam
Dzień Dobry
Rano przywitała mnie burza i deszcz, ale teraz cudnie świeci . Wszystkie prace ogrodowe wykonałam w weekend. Nie mam nic do posadzenia a tyle marzeń roślinnych w głowie . Czekam aż wszystko choć troszkę urośnie .
Miłego dnia.
Koniecznie delektuj się czerwową aurą...ja dzisiaj ściągnę w pewnie bardzo późnym wieczorem a więc pozostanie mi delektowanie się romatycznym ogrodem w świetle lamp.
Bardzo ładne róże Szkoda tylko, że nie podpisane. Mnie najbardziej podoba się biała.
Widzę, że i u Ciebie lawenda zaczyna kwitnąć. Bardzo ją lubię i mam parę krzaczków.
Aniu róże nie podpisane, ponieważ kiedy je sadziłam byłam "ogrodowo nieświadoma" i nie zwracałam uwagi na nazwy Nie wiem po prostu jak się nazywają. Z czasem dopiero zaczęłam zwracać uwagę na to, co mam w ogródku . Lawenda rzeczywiście zaczyna kwitnąć. Bardzo ją lubię.