ogród Agaty (sure) - cz.2
Re: ogród Agaty (sure) - cz.2
witaj Agato,
obejrzałem i przeczytałem od dechy do dechy zaległości, jakie miałem w Twoim wątku. Przyznam, że widząc oczami wyobraźni rząd hortensji postanowiłem również kupić jedną, może więcej i posadzić je w swoim "ogrodzie". Muszę jeszcze trochę poczytać na ich temat i wybrać im dobre miejsce oraz zapewnić doborowe towarzystwo w postaci innych roślin. Masz może jakieś propozycje? Myślałem, że może odmiany kępowych miskantów będą z nimi dobrze wyglądać...
obejrzałem i przeczytałem od dechy do dechy zaległości, jakie miałem w Twoim wątku. Przyznam, że widząc oczami wyobraźni rząd hortensji postanowiłem również kupić jedną, może więcej i posadzić je w swoim "ogrodzie". Muszę jeszcze trochę poczytać na ich temat i wybrać im dobre miejsce oraz zapewnić doborowe towarzystwo w postaci innych roślin. Masz może jakieś propozycje? Myślałem, że może odmiany kępowych miskantów będą z nimi dobrze wyglądać...
-
- 200p
- Od: 3 lip 2011, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Bardzo ładnie tutaj

na pewno wrócę

Pozdrawiam
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Alu, ja mam też takie trzy male Anabelki, a jedna z nich kwitnie, wcale nie ta największa. Nie wiem, od czego to zależy. Ale robia sie coraz bardziej widoczne, dzisiaj nawet m. zauwazył (i zapytal, co to takie zielone z takim "kalafiorem na wierzchu"!!)
Marcinie, gdzie się podziewałeś tak długo? Widzę, że zaraziłeś się hortensjami, jak ja niedawno. Ale chyba są tego warte!
Jacku, zapraszam!

Marcinie, gdzie się podziewałeś tak długo? Widzę, że zaraziłeś się hortensjami, jak ja niedawno. Ale chyba są tego warte!

Jacku, zapraszam!

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Agatko. Widzę, że wszystkie Twoje nowości ładnie rosną i kwitną. No i widzę na zdjęciu białą różę. Czy mnie pamięć zawodzi, że pisałaś, że róż nie będziesz miała? Czy kiedyś coś źle zrozumiałam? A jak tam kociaki? Proszę je od cioci Asi ładnie pomyziać 

-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Agatko! Przypomniałam sobie Twój wątek od początku i muszę przyznać,że ogród choć młody, wygląda imponująco!
Pokaż "anabelkowe kalafiorki" ! Ja też jestem wielbicielką hortensji. Nie pamiętam, czy masz też jakieś bukietowe? Są równie ładne, a gałęzie mają sztywniejsze i nie pokładają się pod ciężarem kwiatów.
Aha, bardzo Ci zazdroszczę wiąza wredei ! Koniecznie chce go posadzić jeszcze w tym roku. Jest piękny.
Pokaż "anabelkowe kalafiorki" ! Ja też jestem wielbicielką hortensji. Nie pamiętam, czy masz też jakieś bukietowe? Są równie ładne, a gałęzie mają sztywniejsze i nie pokładają się pod ciężarem kwiatów.
Aha, bardzo Ci zazdroszczę wiąza wredei ! Koniecznie chce go posadzić jeszcze w tym roku. Jest piękny.
- Sure
Asiu, można rzec, "nigdy nie mów nigdy". Róż nie planowałam, ale plany rabaty pod dębami uległy zmianie, po prostu naturalne rośliny z tamtej okolicy je wymusiły. I róża okazała się dobra na wypełnienia luki. Poza tym po tym intensywnym forumowym treningu mi się trochę pozmieniało! ;)
Izo, moje Anabelki wyglądają jeszcze nieszczególnie, każda w innym rozmiarze. Ale niektóre z nich kwitną już. Zdjęcie jest też nieszczególne, ale może coś widać?

oprócz nich nie mam innych hortensji...
A obok rośnie ostrokrzew okółkowy, mój tegoroczny nabytek (z powodu pięknych owocków). Niestety, nie mam pewności, czy je będzie miał, bo mimo że na stronie reklamowany zdjęciem z owocami i opisem, po zakupie okazało się, ze sprzedawczyni wcale nie jest tego pewna, bo je sprowadzała...
Izo, moje Anabelki wyglądają jeszcze nieszczególnie, każda w innym rozmiarze. Ale niektóre z nich kwitną już. Zdjęcie jest też nieszczególne, ale może coś widać?

oprócz nich nie mam innych hortensji...

A obok rośnie ostrokrzew okółkowy, mój tegoroczny nabytek (z powodu pięknych owocków). Niestety, nie mam pewności, czy je będzie miał, bo mimo że na stronie reklamowany zdjęciem z owocami i opisem, po zakupie okazało się, ze sprzedawczyni wcale nie jest tego pewna, bo je sprowadzała...

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Bardzo mi się podoba ten płot wiklinowy.
Czy nie lepiej było posadzić Anabelki głębiej, a z przodu coś jeszcze?
Czy chciałas od razu za trawnikiem stworzyć ścianę?
Czy nie lepiej było posadzić Anabelki głębiej, a z przodu coś jeszcze?
Czy chciałas od razu za trawnikiem stworzyć ścianę?
- Sure
Małgosiu, tam głębiej mają się rozrosnąć krzewy, które będą tworzyły "drugie piętro" żywopłotu, to jest oczar, magnolia, ostrokrzew okółkowy, był jeszcze głogownik, ale padł, a nowy posadziłam trochę dalej. I jedna wierzba z czarnymi kotkami (melanostachys?). Mam nadzieję, ze i same hortensje się rozrosną...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Na wiosnę zapraszam na zakupySure pisze: oprócz nich nie mam innych hortensji...![]()

- Sure
Paweł, szkółkę otwierasz??rispetto pisze:Na wiosnę zapraszam na zakupySure pisze: oprócz nich nie mam innych hortensji...![]()

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Szkółkę może nie, ale sprzedawać pewnie coś będę 

-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Agatko, przy takim tempie Twoich zakupów, to Ty też wkrótce będziesz nadwyżki roślinne sprzedawać. Ładne te Anabelki, mimo że jeszcze małe 

- Sure
Paweł, super! To na wiosnę się będę do Ciebie "uśmiechać" w tej sprawie (jeśli mi jakiś wolny skrawek ziemi zostanie)! ;)
Asiu, coś w tym jest, jakoś strasznie niecierpliwie podchodzę do tematu i chciałabym mieć wszystko i już. Przecież i tak trzeba czekać długo, aż sadzonki wyrosną na konkretne rośliny, dlatego mi się spieszy...
właśnie dzisiaj przyjechały nowe:

kilka różnych trzemielin i irgi rozkrzewione na żywopłot, do tego gratis jałowiec Skyrocket, którego nie mam gdzie posadzić...
tu jeszcze osławione Anabelki w lepszym oświetleniu:

i zagadka - co to takiego?
roślina wyrosła z kłącza kupionego w markecie, ale miałam kilka różnych w 1 doniczce i nie podpisałam..

a tej nazwy tez zapomniałam, ale większa szansa, że sobie przypomnę, bo to popularne:

Asiu, coś w tym jest, jakoś strasznie niecierpliwie podchodzę do tematu i chciałabym mieć wszystko i już. Przecież i tak trzeba czekać długo, aż sadzonki wyrosną na konkretne rośliny, dlatego mi się spieszy...

właśnie dzisiaj przyjechały nowe:

kilka różnych trzemielin i irgi rozkrzewione na żywopłot, do tego gratis jałowiec Skyrocket, którego nie mam gdzie posadzić...

tu jeszcze osławione Anabelki w lepszym oświetleniu:

i zagadka - co to takiego?
roślina wyrosła z kłącza kupionego w markecie, ale miałam kilka różnych w 1 doniczce i nie podpisałam..

a tej nazwy tez zapomniałam, ale większa szansa, że sobie przypomnę, bo to popularne:

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Agato, pierwszy obstawiam, ze jest rozchodnikiem kaukaskim ( może mieć różne kolory kwiatków, moje są białe i różowe), natomiast drugie: czy to nie gipsówka (ja mam różową)?
Szalejesz zakupowo, jak tak dalej pójdzie, nie dasz Pawłowi zarobić
Fajne te nowości. jałowiec na pewno znajdzie kwaterkę obok czegoś ciekawego.
Szalejesz zakupowo, jak tak dalej pójdzie, nie dasz Pawłowi zarobić

Fajne te nowości. jałowiec na pewno znajdzie kwaterkę obok czegoś ciekawego.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

Su, ładne zakupy
to wysokie to irgi wzniesione, czy coś innego? Anabellki czarujące!