Kozulo Twój megagroniasty jak marzenie

zapiera aż dech

ale jak się umie [pomidorkom] dogodzić do się ma
dziękuję za odpowiedzi na szczęście to fałszywy alarm, oczywiście
ekopom oczywiście miałeś rację bo przegrzałam pomidorki. Aż się zdziwiłam że krzaczki pomidorków tak szybko reagują
Dziś po "baranich rogach" i dziwnie powykręcanych liściach ani śladu (oprócz tych wcześniejszych "po przejściach"). Aż się zastanawiałam czy mi się one wczoraj czasem nie przywidziały ;)
przepraszam za niepotrzebny alarm
udało mi się jednak zrzucić parę zdjęć, nie wiem czy tu czy to gdzieś indziej można pokazać

ten mi wydaje się "chory", pewnego dnia miał jakby suche górne liście możliwe że to od tego, że mało go podlałam?

mój megagroniasty, też niewiele widać jak tam z tym jego zawiązywaniem owoców

yelow pear a z przodu OrangestrawberryXpersimnon od Bogdana

68 dynoXorangestrawberry

moja 36, malinowa od Kozuli, też taka.. oklapnięta/po przejściach widocznie, ale za to pierwsze owoce już mi ślinotok wywołują ;)

koktajlowe

Black Japanese Trifele
wśród nasionek były przecież też i dynie, patisony, melony.... to wątek o nasionach z akcji więc i te chcę Wam pokazać. Moje mają duże opóźnienie, bo wysiane 5 IV wzeszły dopiero po miesiącu i tylko te 5 egz. Rzut okiem na całość ze dwa tyg. temu:
Na pierwszym planie dynia Hokkaido, patison scallopini, potem cukinia striatio di Italiano, a z tyłu nie widoczne na pierwszych zdjęciach melony
wcześniej i dziś

patison scallopini

2 melony od Franta

jeśli trzeba wyedytuję i usunę/przeniosę do odpowiedniego wątku, tylko gdzie?