Mój kwiatowy azyl
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój kwiatowy azyl
Oj chyba się nie wybieram. Piękności masz Iwonko w swoim ogrodzie, chętnie bym sobie nei jedno podkradła.
Oj chyba oślepłam widzę wszystko na zielono. 

Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko na początek proszę ode mnie mocno wygłaskac i poprzytulac Azę. Wręcz się w niej zakochałam.
A teraz kilka słów o Twoim ogrodzie. Jak widzisz stałam się stałą odwiedzającą i za każdymi odwiedzinami oglądam
piękne rośliny i dowiaduję się wielu mądrych rzeczy, które byc może kiedyś pomogą mi w zagospodarowaniu własnego ogrodu.
Bardzo pomocne jest mi to, że podpisujesz swoje roślinki. Dzięki temu wiem co podziwiam, bo w znajomości roślin ogrodowych jestem jeszcze bardzo zielona. Mogę śmiało napisac, że zaglądanie do Ciebie jest dla mnie niczym pobieranie nauki na warsztatach ogrodniczych. I za to bardzo Ci dziękuję.

A teraz kilka słów o Twoim ogrodzie. Jak widzisz stałam się stałą odwiedzającą i za każdymi odwiedzinami oglądam
piękne rośliny i dowiaduję się wielu mądrych rzeczy, które byc może kiedyś pomogą mi w zagospodarowaniu własnego ogrodu.
Bardzo pomocne jest mi to, że podpisujesz swoje roślinki. Dzięki temu wiem co podziwiam, bo w znajomości roślin ogrodowych jestem jeszcze bardzo zielona. Mogę śmiało napisac, że zaglądanie do Ciebie jest dla mnie niczym pobieranie nauki na warsztatach ogrodniczych. I za to bardzo Ci dziękuję.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko z całym szacunkiem, ale rozchodników i rojników nie lubię, zwłaszcza rozchodników, bo tak mi się już "rozeszły" po skalniaku, że nie mogę ich opanować
Podziwiam natomiast kunszt fotograficzny, bo na zdjęciach wyglądają ładnie.
Ale spodobał mi się kurdybanek. Ma nie tylko fikuśną nazwę, ale i z wyglądu jest ciekawy.

Ale spodobał mi się kurdybanek. Ma nie tylko fikuśną nazwę, ale i z wyglądu jest ciekawy.

Iwonka, tak człowiek pozagląda do forumowych ogrodów, będąc wcześniej w nie najlepszym nastroju, i wszystko gdzieś ucieka w dal, a pozostaje sam uśmiech... piękne, urokliwe zdjęcia, a pierzyna rojników wręcz uderza intensywnością zieleni i mięsistością listeczków... u mnie są jeszcze mało rozrośnięte, ale bardzo je lubię... miłego wieczoru 

- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Iwonko świetnego gościa miałaś. Chyba , że to domownik?
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
Iwona ja taka w zeszłym roku miałem u siebie , ale tylko raz ją widziałem , potem delikatnie złapałem i zaniosłem do sąsiada do on ma oczko wodna obłożone wielkimi głazami więc przypuszczam że to od niego .. 

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Robaczku a masz jakieś imię
Asiu to stały mieszkaniec mojego ogrodu. Każdego roku miałam ich od-groma, a teraz mam lekką obawę, ponieważ wprowadził się do mnie kotek
Marku u mnie tez mieszkają pod kamieniami. Kiedy robiłam porządek na skalniaku, to co podniosłam kamień, tam jajeczka

Asiu to stały mieszkaniec mojego ogrodu. Każdego roku miałam ich od-groma, a teraz mam lekką obawę, ponieważ wprowadził się do mnie kotek

Marku u mnie tez mieszkają pod kamieniami. Kiedy robiłam porządek na skalniaku, to co podniosłam kamień, tam jajeczka

- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
u mnie na skalniaku jak podniosę kamień -- to mam setki jajek , ale mrówczychKiedy robiłam porządek na skalniaku, to co podniosłam kamień, tam jajeczka

-
O mrówkach, to mi nawet nie wspominaj, bo właśnie zapadło mi się pół metra chodnika z kostki 

- ewka63
- 500p
- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Kontakt:
Iwonko, ja też mam kotka, to jego pierwsza wiosna i juz jest ogromnym wielbicielem jaszczureczek. Wcina je jak małpa kit. Zjada te najmniejsze. Szkoda ich trochę, ale jak tu drapieżnikowi zakazać polować?
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
No mrówcze jajka to zmora u mnie jak zaczełam kopać to już niestety nie jajka ale młode mróweczki w liczbie tysięcznej znalazłam ,opryskałam myślałam że ich już nie ma
,a tu patrzę a one po prostu się przeniosły gdzie indziej.

Nasz mały raj na ziemi.
witam z kawą w jednym z moich ulubionych ogrodowych zakątków
udanego dnia!
Iwonko, u mnie tez jaszczurki występują, ale maleńkie... Twój okaz bardzo dorodny i przystojny

Iwonko, u mnie tez jaszczurki występują, ale maleńkie... Twój okaz bardzo dorodny i przystojny

-
Uff...ja też nareszcie mogę usiąść i napić się kawusi (to już druga)
Agusiu twoje słowa mobilizują mnie do zdwojonej pracy, aby cię nie rozczarować
...a tak poważnie, to przez ostatnie trzy godziny sadziłam begonie, fuksje i pelargonie do docelowych donic. Bulwy begonii przechowuję przez zimę, w marcu zaczynam podpędzać w małych doniczkach, a teraz wylądowały w terakotowych, gdzie już zostaną przez cały sezon. Podobnie jest z pozostałymi kwiatami.
Dzisiaj czeka mnie jeszcze przycięcie iglaków...coś do tyłu jestem z robotą
Mój taras znajduje się około 1,5 - 2 metry nad ziemią. Oczywiście mam schody, które prowadzą do ogrodu, a wokół mur... zresztą zobaczcie, jak było
Teraz jest remont, więc wam nie pokażę

A teraz...

Kiedy wiele lat temu sadziłam iglaki, wybierałam miniaturki i wolno rosnące. Niestety urosły za szybko, za duże i teraz każdego roku muszę je przycinać, bo mur może tego nie wytrzymać (niektóre posadziłam za blisko) a i przeszkadzają sobie nawzajem

Skoro już jesteśmy przy iglakach, to trochę "iglastych" widoczków

Lubię tę odmianę Coniki, o złotych, wiosennych "pędzelkach".

Ooo...i czubki (nowe przyrosty) czas skrócić

Czas wracać do roboty

Dzisiaj czeka mnie jeszcze przycięcie iglaków...coś do tyłu jestem z robotą

A teraz...

Kiedy wiele lat temu sadziłam iglaki, wybierałam miniaturki i wolno rosnące. Niestety urosły za szybko, za duże i teraz każdego roku muszę je przycinać, bo mur może tego nie wytrzymać (niektóre posadziłam za blisko) a i przeszkadzają sobie nawzajem

Skoro już jesteśmy przy iglakach, to trochę "iglastych" widoczków

Lubię tę odmianę Coniki, o złotych, wiosennych "pędzelkach".

Ooo...i czubki (nowe przyrosty) czas skrócić

Czas wracać do roboty

Piękne miejsce na ziemi. Śliczny ogród. 

Mój koci raj-zapraszam...
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka