Mój kwiatowy azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój kwiatowy azyl

Post »

Oj chyba się nie wybieram. Piękności masz Iwonko w swoim ogrodzie, chętnie bym sobie nei jedno podkradła.
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Oj chyba oślepłam widzę wszystko na zielono. :heja
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko na początek proszę ode mnie mocno wygłaskac i poprzytulac Azę. Wręcz się w niej zakochałam. ;:167
A teraz kilka słów o Twoim ogrodzie. Jak widzisz stałam się stałą odwiedzającą i za każdymi odwiedzinami oglądam
piękne rośliny i dowiaduję się wielu mądrych rzeczy, które byc może kiedyś pomogą mi w zagospodarowaniu własnego ogrodu.
Bardzo pomocne jest mi to, że podpisujesz swoje roślinki. Dzięki temu wiem co podziwiam, bo w znajomości roślin ogrodowych jestem jeszcze bardzo zielona. Mogę śmiało napisac, że zaglądanie do Ciebie jest dla mnie niczym pobieranie nauki na warsztatach ogrodniczych. I za to bardzo Ci dziękuję. ;:180
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko z całym szacunkiem, ale rozchodników i rojników nie lubię, zwłaszcza rozchodników, bo tak mi się już "rozeszły" po skalniaku, że nie mogę ich opanować ;:223 Podziwiam natomiast kunszt fotograficzny, bo na zdjęciach wyglądają ładnie.
Ale spodobał mi się kurdybanek. Ma nie tylko fikuśną nazwę, ale i z wyglądu jest ciekawy. :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Iwonka, tak człowiek pozagląda do forumowych ogrodów, będąc wcześniej w nie najlepszym nastroju, i wszystko gdzieś ucieka w dal, a pozostaje sam uśmiech... piękne, urokliwe zdjęcia, a pierzyna rojników wręcz uderza intensywnością zieleni i mięsistością listeczków... u mnie są jeszcze mało rozrośnięte, ale bardzo je lubię... miłego wieczoru ;:196
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Iwonko świetnego gościa miałaś. Chyba , że to domownik?
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Iwona ja taka w zeszłym roku miałem u siebie , ale tylko raz ją widziałem , potem delikatnie złapałem i zaniosłem do sąsiada do on ma oczko wodna obłożone wielkimi głazami więc przypuszczam że to od niego .. ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Robaczku a masz jakieś imię :D

Asiu to stały mieszkaniec mojego ogrodu. Każdego roku miałam ich od-groma, a teraz mam lekką obawę, ponieważ wprowadził się do mnie kotek :(

Marku u mnie tez mieszkają pod kamieniami. Kiedy robiłam porządek na skalniaku, to co podniosłam kamień, tam jajeczka :;230
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Kiedy robiłam porządek na skalniaku, to co podniosłam kamień, tam jajeczka
u mnie na skalniaku jak podniosę kamień -- to mam setki jajek , ale mrówczych :;230
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O mrówkach, to mi nawet nie wspominaj, bo właśnie zapadło mi się pół metra chodnika z kostki :evil:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

Iwonko, ja też mam kotka, to jego pierwsza wiosna i juz jest ogromnym wielbicielem jaszczureczek. Wcina je jak małpa kit. Zjada te najmniejsze. Szkoda ich trochę, ale jak tu drapieżnikowi zakazać polować?
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

No mrówcze jajka to zmora u mnie jak zaczełam kopać to już niestety nie jajka ale młode mróweczki w liczbie tysięcznej znalazłam ,opryskałam myślałam że ich już nie ma :twisted: ,a tu patrzę a one po prostu się przeniosły gdzie indziej.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

witam z kawą w jednym z moich ulubionych ogrodowych zakątków :) udanego dnia!
Iwonko, u mnie tez jaszczurki występują, ale maleńkie... Twój okaz bardzo dorodny i przystojny :)
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uff...ja też nareszcie mogę usiąść i napić się kawusi (to już druga) :D Agusiu twoje słowa mobilizują mnie do zdwojonej pracy, aby cię nie rozczarować :lol: ...a tak poważnie, to przez ostatnie trzy godziny sadziłam begonie, fuksje i pelargonie do docelowych donic. Bulwy begonii przechowuję przez zimę, w marcu zaczynam podpędzać w małych doniczkach, a teraz wylądowały w terakotowych, gdzie już zostaną przez cały sezon. Podobnie jest z pozostałymi kwiatami.

Dzisiaj czeka mnie jeszcze przycięcie iglaków...coś do tyłu jestem z robotą :oops: Mój taras znajduje się około 1,5 - 2 metry nad ziemią. Oczywiście mam schody, które prowadzą do ogrodu, a wokół mur... zresztą zobaczcie, jak było :roll: Teraz jest remont, więc wam nie pokażę :;230

Obrazek

A teraz...

Obrazek

Kiedy wiele lat temu sadziłam iglaki, wybierałam miniaturki i wolno rosnące. Niestety urosły za szybko, za duże i teraz każdego roku muszę je przycinać, bo mur może tego nie wytrzymać (niektóre posadziłam za blisko) a i przeszkadzają sobie nawzajem :twisted:

Obrazek

Skoro już jesteśmy przy iglakach, to trochę "iglastych" widoczków :uszy

Obrazek Obrazek

Lubię tę odmianę Coniki, o złotych, wiosennych "pędzelkach".

Obrazek

Ooo...i czubki (nowe przyrosty) czas skrócić :wink:

Obrazek

Czas wracać do roboty ;:100

Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42