Leśny ogród Elli - 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Leśny ogród Elli - 2011

Post »

Żeby zakończyć jakimś miłym akcentem, kilka fotek liliowca 'Startle', który wciąż jeszcze kwitnie w moim ogrodzie, a robi to po raz pierwszy ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Eluś tak bardzo mi przykro ;:196 wiem co teraz przezywacie i co czujecie bo sama to niedawno przechodziłam i wiem co teraz czujecie :(
To prawda że ta choroba jest zmorą świata że też do tej pory nie udało się nic konkretnego znaleźć na to dziadostwo......

Elu mam nadzieję że ta terapia pomoże a siostrze Twojego męża życzę dużo zdrówka ;:167
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Witaj Eluś ;:196 brakuje Twoich wpisów i pięknych fotem , ale wybaczam bo to co teraz przeżywasz z niczym równać się nie może ;:196 ja z tą chorobą jestem związana osobiście aż do samej śmierci , przy ostatniej wizycie dowiedziałam się że choroba się wstrzymała ale nie wiadomo w którą stronę ruszy po przerwie , znając moje szczęście ...
Liliowce piękne , zachorowałam na nie na dobre tylko skąd kobieta nie pracująca ma wziąć na nie szmal , oczywiście wykluczam najprostszy sposób :;230
Elcia jak już odwiedzisz swój wątek napisz słówko jak się sprawuje pułapka na krety bo ciekawam bardzo
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:167
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

jollla500 pisze:Eluś tak bardzo mi przykro ;:196 wiem co teraz przezywacie i co czujecie bo sama to niedawno przechodziłam i wiem co teraz czujecie :(
To prawda że ta choroba jest zmorą świata że też do tej pory nie udało się nic konkretnego znaleźć na to dziadostwo......

Elu mam nadzieję że ta terapia pomoże a siostrze Twojego męża życzę dużo zdrówka ;:167
Joluś dziękuję za słowa otuchy....również i ja Ci ogromnie współczuję, to bardzo trudne doświadczenie....
Jeszcze miesiąc temu szykowałyśmy się z chorą obecnie siostrą M na wesele, które mamy u drugiej siostry M już w październiku.....ech...obawiam się czy aby ten dzień będzie dla nas dniem radosnym....cóż, pozostaje mieć wiarę, a ta podobno cuda czyni....
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

tija pisze:Witaj Eluś brakuje Twoich wpisów i pięknych fotem , ale wybaczam bo to co teraz przeżywasz z niczym równać się nie może ja z tą chorobą jestem związana osobiście aż do samej śmierci , przy ostatniej wizycie dowiedziałam się że choroba się wstrzymała ale nie wiadomo w którą stronę ruszy po przerwie , znając moje szczęście ...
Liliowce piękne , zachorowałam na nie na dobre tylko skąd kobieta nie pracująca ma wziąć na nie szmal , oczywiście wykluczam najprostszy sposób
Elcia jak już odwiedzisz swój wątek napisz słówko jak się sprawuje pułapka na krety bo ciekawam bardzo
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:167
Witaj Eluś :wit

Elu brakuje mi słów by wyrazić moje współczucie dla Ciebie, to koszmarna choroba, ale są przecież przypadki wyleczenia, więc trzeba mieć nadzieję.
Ja ostatnio sporo się naczytałam o leczeniu witaminą B 17, kupiłam książkę "Terapia metaboliczna witaminą B17" i kilogram gorzkich pestek moreli i razem za M codziennie zjadamy po kilka sztuk....tak na wszelki wypadek :wink:
W książce jest dokładnie opisana cała terapia przeciwnowotworowa, i co warto wiedzieć, wszystkie jej składnik można już kupić w Polsce :!:
Koncerny farmaceutyczne krzyczą, że wit. B17 jest 'be', a jeśli tak się dzieje, to coś jest na rzeczy i warto się tym zainteresować ;:108
Dla nich rak, to 'żyła złota' i wcale nie są zainteresowane zdrowieniem ludzkości....ten, co wymyśli lekarstwo na raka prędzej dostanie kulkę w łeb niż Nobla..... :roll:

Elu może powinnaś się zainteresować terapią metaboliczną witaminą B17.....podobno w Meksyku ją stosują w walce z rakiem z 99% skutecznością :!:

Co do zdjęć, to od czasu do czasu coś tam wstawię....mam przecież całe mnóstwo fotek z sezonu :lol:

Jeśli chodzi o liliowce, to możesz Elu łatwo, za darmo :!: , i to w krótkim czasie mieć własne, niepowtarzalne odmiany :!: po prostu zacznij je zapylać..... :wink:

W pułapkę na nornice złapałam.....kreta.... :shock: i ani jednej nornicy....inna sprawa, że jakoś przestały mi łazić w sezonie....może to z powodu kreciej konkurencji :?:
Teraz znów mam podniesiona ziemię w ogródku.....zastanawiam się czy zastawić pułapkę, która sobie leży w szafce....może to kret, a ten nie zżera roślin, jak go odłowię, to na jego miejsce przyjdą nornice.....to już wolę mieć kreta :lol:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Trochę zaległych fotek z sezonu dla ożywienia wątku ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie wiem co się dzieje z Tynypic....znikają mi fotki .... :evil: :evil: :evil:
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Eluś ;:196 w skrócie napiszę że...ja nie należę do tych delikatnych i nie lubię się uskarżać ale bywa ciężko a czasami nawet beznadziejnie ale co robić ...życie ...
Z liliowcami to nie odkryłaś Ameryki :;230 latałam zapylałam nasienniki są czekam jak dojrzeją i ...za kilka lat kwiaty :D
a póki co rodzinkę namówiłam na wymiankę i w taki łatwiejszy i szybszy sposób dobędą nowe :tan
Zdjęcie ze słonecznikiem cudne jak zwykle
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Elunia pięknie ;:196 widać ze roślinki Cię kochają :lol:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

tija pisze:Eluś ;:196 w skrócie napiszę że...ja nie należę do tych delikatnych i nie lubię się uskarżać ale bywa ciężko a czasami nawet beznadziejnie ale co robić ...życie ...
Eluś podziwiam Cię, twarda z Ciebie babka, nie ma co :uszy ....ja bym się chyba załamała....a może i nie?....w końcu znamy się na tyle, na ile się doświadczymy.... ;:108
Wiem, co to znaczy beznadziejnie....właśnie mamy taką sytuację....beznadziejną....dlatego, jeśli są jakieś alternatywne metody leczenia raka, a wierzę, że TAK, to trzeba je wypróbować ;:108
Czytałam wypowiedzi osób, które stosowały terapię metaboliczną wit. B17 i u nich nastąpiła remisja guzów, a zdrowie zdecydowanie się poprawiło.
tija pisze:Z liliowcami to nie odkryłaś Ameryki :;230 latałam zapylałam nasienniki są czekam jak dojrzeją i ...za kilka lat kwiaty :D
a póki co rodzinkę namówiłam na wymiankę i w taki łatwiejszy i szybszy sposób dobędą nowe :tan
Zdjęcie ze słonecznikiem cudne jak zwykle
O qurza twarz....a ja myślałam, że Cię oświecę .....no nie udało mi się :;230 :;230 :;230 ;:106

Jeśli masz w rodzinie osoby, które też uprawiają liliowce, to super sprawa....na siewki trzeba parę lat poczekać, aż dorosną i zakwitną.

Słoneczniczek, to moje 'dziecko'....wysiałam z nasionka ....chyba mam powód do dumy.... ;:109
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

jollla500 pisze:Elunia pięknie ;:196 widać ze roślinki Cię kochają :lol:
Joluś ja też je kocham i one pewnie to czują ;:108
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Trochę fotek....czyli działo się w moim ogrodzie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Elu,spotkałam Cię u Joli i od razu wskoczyłam do Twojego Ogrodu.Bardzo mi się u Ciebie podoba.Piękny masz ogród.Roślinki ślicznie Ci rosną.Niektóre podobne do moich,nawet azalie japońskie i różaneczniki Ci nie wymarzły.U mnie w tym roku zupełna klapa.W tym roku bardziej zabezpieczę na zimę.
Jasminodies
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 5 maja 2011, o 13:07

Post »

Witam
jak zwykle pięknie się działo...... :wit
z utęsknieniem wyczekiwałam kolejnych fotek
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Georginia pisze:Elu,spotkałam Cię u Joli i od razu wskoczyłam do Twojego Ogrodu.Bardzo mi się u Ciebie podoba.Piękny masz ogród.Roślinki ślicznie Ci rosną.Niektóre podobne do moich,nawet azalie japońskie i różaneczniki Ci nie wymarzły.U mnie w tym roku zupełna klapa.W tym roku bardziej zabezpieczę na zimę.
Witaj Alicjo :wit
Bardzo się cieszę, że znalazłaś czas na wizytę w moim ogródku, i że podoba Ci się u mnie :D
Tak to już jest, że w naszych ogrodach mamy te same roślinki.
Jeśli chodzi o azalie i rh, to różnie z nimi bywa. Jeśli rosną w osłoniętym miejscu, to dobrze znoszą mrozy.
U mnie w ubiegłym roku też nie było kwiatów na rh, zmarzły, ale w tym kwitły obficie.
Nie okrywam je niczym, a może czasami by było warto.... :roll:
Azalie mam miniaturowe, więc zwykle okrywa śniegowa zabezpiecza je wystarczająco i wiosną zawsze okrywają się kwiatami ;:108
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jasminodies pisze:Witam jak zwykle pięknie się działo...... :wit z utęsknieniem wyczekiwałam kolejnych fotek
pozdrawiam
Witaj Jasminodies :wit

Tęskniłaś za moimi fotkami ...oooo.... jakże mi miło ;:196 ;:167 ;:79
Postaram się, więc wstawiać częściej coś do mojego wątku w miarę wolnego czasu ;:108
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”