Elizabetka po śląsku cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Elizabetka po śląsku cz. 5

Post »

Na MariaTh. też choruję i na tym się kończy..., będę chorować dalej ;:223
Z jednej wyrosła Bernstein-Rose a kupiona znów kolejna mi powoli usycha.
Dużo róż z jesiennych nasadzeń zaczyna mi wypadać, bardzo mi przykro z tego powodu :(
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Witajcie w kolejny skwarny dzień. Deszczu zaczyna brakować.....podlewani mało co dowo....coroz gorzi....

Jadźko na ta chwilka najładniejszy zapach jak dla mnie ma Blue River....niepowtarzalny. ;:224 Kiedyś sobie odbijesz .. godo sie trudno. ;:196
Nelka ślicznie dziękuję za przemiłe odwiedzinki. Bardzo również (nie) dziękuję za roślinki ...zresztą całe hołdy....zapomniałam co to za powojnika mi przywiozłaś ;:14 ...podpowiedz proszę. A co do róż to jak chcą żyć to muszą kwitnąć...nie mają innego wyjścia...to ich jedyna szansa. Widzę, że ekstremalne warunki potęgują ich walkę o byt. A tym żurkiem narobiłaś mi zaś smaku...moga go jeść na okrągło. :D Do następnego. ;:196
Ewko Nostalgia śliczna...warto ją mieć..jest taka inna i z roku na rok piękniejsza. :D Dioblisiek to słodziak...nie ma czasu na robienie szkód bo jest bardzo zapracowany...właśnie śpi :wink:
Haniu zawsze były ale w tym roku jakoś wyjatkowo kwitną. Giardina dlatego brzidal...żeby nie zapeszyć :wink: a Biedermeier też wyjątkowy brzidal...nadaje się tylko do donicy :!: :!: :!: Nie pachnie ale kwiaty ma mocno upakowane i dosyć duże zważywszy cały krzaczek. Bardzo się cieszę, że ją mam. Staram się dobierać różne różyczki...sporo mi jeszcze takich "innych" brakuje ale na jesieni zaś bydzie dostawa.

Maria Theresia
Piękny kwiat, płatki sztywnawe nie takie miękkie jak innych róż jakby lekko wykrochmalone, zapach b. delikatny myślę, że przyjdzie z czasem. Kolejny mój słodziaczek :D
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Celinko nie wyobrażam sobie mojego ogrodu bez róży.....ale bez innych kwitków też...musi ich być całe stado. :wink: Warunki się znajdą...widziałaś Nelki ogródek....to istna mistrzyni w upychaniu roślinek a ile ma pięknych róż. :shock: Kocham naparstnice. :D
Aneczko ...z Biedemeier będzisz zadowolona...a mam wymienić na jakie ja choruję :?: :;230 ;:223
Gabunia już wyżej pokazałam Marię Theresię....bier w ciemno ;:108
Agnieś nie znikaj czasem.....tylko pokazuj Twoje śliczności. Zawsze będzie coś co chciałoby się mieć.... ;:196
Aniu nie poddawaj się tak łatwo. M.T warto mieć. Bardzo mi przykro, że masz tyle strat....a gdzie kupowałaś? Ja dzięki Gosi Deirde mam tyle pięknych okazów różanych i w dodatku w bardzo dobrej cenie. Gośka ;:196 Wszystkie żyją na szczęście ale jak deszczu dalej nie będzie to kto wie.

Degenhard i jej pierwsze w tym roku kwiatuszki. Jest śliczniutka i ten ostrawy róż. ;:167 W rzeczywistości o wiele ładniejsza. :P
Obrazek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Degenhardt jest niesamowita, potwierdzam ;:108
Potrafi tak się obsypać kwieciem... że klękajcie narody!
W kwestii ogrodu bez róż - zgadzam się absolutnie (mam nadzieję, że nikt nie pokusi się o szukanie postu sprzed dwóch lat, w którym wahałam się w tej kwestii :;230 )
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Ech Elu.... mam podobną różę i AniaDS naprowadziła mnie właśnie na MT... no to szukam potwierdzenia... długo Ci trzyma kwiat ?

Degenhardt też mam... :tan
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

...aha ...t, Degenhardt :oops:

Gośka czekam na wysyp....ma bardzo dużo pączusiów...... gusta się zmieniają....mnie zaczynają podobać się różyczki w stylu Papageno :wink: a niedawno się zarzekałam :oops:

Gabiś kwiat trzyma się od 14 czerwca...czyli juz całe 2 dni...przy tych upałach.

;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ELUSIA moja Burgund zakwitła jako 1 pod koniec maja i do dziś mo wszystkie kwiotki to dopiero róża . Nie zamieniyłabych sie z niom na inkszo . MT tyż fajnisto ,ale jakoś nie pociągają mie za bardzo te napakowane róże ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Elżuś tyż szalejesz z różami ?
Co to forum z ludzi robi....... :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:138 Eluś, piekne są róże i już wpisałam Nostalgię na l. chciejstw.Przykro mi,że nie dojechałyśmy. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

To ta moja róża trzyma dłużej... a możesz zajrzeć do mnie ?
A zresztą... tu Ci ją pokażę... mogę ?
Eluś... może to być MT?

Obrazek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Ja też mam MT od Gosi.
Wypadła mi Bonita, teraz umiera MT a Uetersen K. stoi jak zaklęta i nie ma ani jednego liścia ;:223
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

:wit

Jadzinko i o to chodzi...każdy ma swoje ulubione różyczki. ;:138 Mnie się jakoś prawie wszystkie podobają. :wink:
Grażuś ja miałam już sporo róż zanim wdepłach w to f...w tym wiele NN ale nie ukrywom, że szaleństwo nie zna granic :lol:
Tośka Nostalgia warta Ciebie. :P Za to w lipcu aktualne ...przeca wystawa nie obydzie sie bez Was. :heja
Gabryśko moja jeszcze trzimie kwiat ale ledwo ledwo jednak płatki są dali nakrochmalone...czyli raczej sztywne...macałaś? Moja MT jest młodziutko i nie rozpoznowom na Twoich fotkach mimo, że mosz talent do robienia zdjęć.
Aniu mi też padła Heritage...jeżeli to zdoła Cię pocieszyć. Bardzo mi przykro bo wiem jak kole nich chodzisz.

U nas na Ogrodach znojdłach tako oto ślicznotka...zabiedzono na przecenie za złotek....malutka ;:167
Szukałach co to za jedna...i mom Verbascum xhybridum "Southern Charm" Dziewanna ogrodowa "Southern Charm"
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Elizabetka pisze:mi też padła Heritage.
Moja też zimy nie przeżyła-widać ona bardzo ciepłolubna.Eluś dziewanna ciekawa
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Haniu ale ktoś ją nadepnął i połamał jak mnie nie było.....zrywali kwiaty bzu i mi ją zdeptali.... :twisted: ...prawie beczałach jak to zobaczyłach. Młodziutka była z jesieni i nie dała rady...jeszcze ta susza ją osłabiła.
A tu Haniu ta moja NN
Odmłodzona bo strasznie chorowała.....opryskana Asahi....zresztą wszystkie.
Obrazek

Obrazek

Silver Star i też młodziutki Anaphalis triplinervis "Sommerschnee" Anafalis trójnerwowy

Obrazek

A tu moje skarbeczki Eskimo....Jadźka Eskimoska ;:196 i Souvenir du docteur Jamaine
Obrazek Obrazek Obrazek

I moja wymarzona Piano słodziak ...te matowe płatki o nieopisanym odcieniu czerwieni ;:167 .
Obrazek w tle z Pastellą Obrazek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Cieszy mnie bardzo, że powojnik Venosa Violacea z gr. Viticella ładnie się rozrósł i ma sporo kwiatków. Jest piękny i mocny....przygniótł wiciokrzewa :wink: ...dzielna bestyjka. :D Nowy zeszłoroczny nabytek.
Obrazek

Ville de Lyon posadziłam w pobliżu New Dawn i też daje sobie radę...
Obrazek

Obrazek

Życzę miłego wieczorka. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”