Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi

Post »

KRYSIU no to trochę zaszalłaś w OBI . Jeszcze nie zdążyłam tam dotrzeć . Brat kupił mi tylko znaczniki na razie wolę w takie miejsca nie zaglądać :wink: bo wiem czym mogłoby się to skończyć :) Piękne wiosenne powitanie miałaś na działce . U mnie też mało słonka ,więc roślinki muszą sobie jakoś radzić
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ale smakowitości i piękności nakupiłaś, nic tylko siać i sadzić, niech no ta wiosna już się zjawi. ;:138
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Krysiu, widzę, że jesteś już przygotowana do sezonu :) zaopatrzyłaś się nie tylko w nasiona...dojrzałam też nawóz. Stosujesz nawozy długodziałające? Bo to chyba Substral 100 dni?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Ten substral magiczna siła, to jest do podlewania pelargonii, surfinii, fuksji, begonii, werbeny. Ja w rozcieńczeniu 1 łyżeczka na 5 litów wody stosuję go do codziennego podlewania. Podobny jest do pomidorów i papryki.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu widzę spore zakupy , czy tego szczawika wsadziłaś do doniczki czy gdzieś przetrzymujesz bo to mój ciągły dylemat co robic z tymi zakupami
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu ale zaszalałaś będzie pięknie ;:138 .Ja w kompostowniku tez miałam gości .Szczurzyca miała małe nie wiedziałam o tym i jak przerzucałam kompost to wbiłam widły w gniazdo :( Makabra do tej pory jak o tym pomyślę to dostaje gęsiej skórki.
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Kasiu szczawika wsadzę do doniczki w tym tygodniu i tak będzie rósł. W maju zawiozę na działkę i znajdę mu miejsce gdzieś koło altanki. Podoba mi się czerwony szczawik, w sprzedaży go nie widziałam. Od znajomej dostałam trzy małe cebulki i już wypuszczają listki. Lilie będę wsadzała wprost na rabatki jak tylko odmarznie ziemia. Liliowce są już wyrośnięte w woreczku więc pewnie pójdą do doniczki. W ubiegłym roku też miałam zbyt wcześnie kupione, były wsadzone w domu w doniczki, ale źle się klimatyzowały po wysadzeniu na rabatki. Około 20 marca wysieję aksamitki. Lubię obsadzać nimi warzywnik, rabatki, pod drzewami, pełnią funkcję sanitarną przy nich. Pozostałe tez prosto do ziemi. Z warzywem wysiałem pomidory koktajlowe i paprykę. Warzywa traktuje jako ozdobą na działce. Podobała by mnie się kapusta w odmianach ale brak na nią miejsca.
Gosiu, szczury to lepiej wytruj, szybko się rozmnażają i ja bym się ich bała.
;:136 na zdrowie drogie Panie
Pozdrawiam Krystyna
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Zakupy jak się patrzy! Zaszalałaś moja droga, oj zaszalałaś. Trzymam kciuki by zgadzały się odmiany, bo z tymi cebulami VITA różnie bywa. A lilie póki co to proponuję trzymać w chłodnym miejscu. Najlepiej w lodówce.
Szafirki też uwielbiam i mam kilka odmian, w różnych kolorach. Jeśli chodzi o prymulki, o które u mnie pytałaś - to zawsze wysadzam te doniczkowe na działkę i większość radzi sobie świetnie.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Zamawiałam internetowo lilie i liliowce i dzisiaj przeczytałam na forum, że firmy już rozsyłają rośliny. Wymyśliłam identyczny sposób :) lilie do lodówki, a liliowce do donic. A może sprawdzą się najnowsze prognozy i mrozy już się pożegnają :)
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Krysiu ,ale wiosenka już u Ciebie :D :D i zakupy na całego. Ciekawe czy lilie będą takie jak na opakowaniu :D :D chyba u Ciebie jest cieplej :D :D :wit :wit
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Izuniu i Bożenko pierwszy raz mam lilie z tej firmy. Wcześniej kupowane w różnych miejscach wszystkie się zgadzały. Jeżeli będą inne, to bedzie kolorowa niespodzianka. W ubiegłym roku dużo lilii kupiłam od Szulca i w OBI.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Krysiu piękne zakupy.....och żeby te wszystkie cudeńka już kwitły 8-) :lol:
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Serdecznie witam!
Nie wiem ile mi czasu zabierze zwiedzanie ogrodów jestem dopiero nowicjuszem dlatego wybieram działki stawiając pewne kryteria np.leśne działki bo mam działkę w lesie,z Tych bo lubię Tyskie mimo,że pochodzę z Żywca itd.Nie zawiodłem się zwiedzając Waszą działkę kiedyś miałem taką samą z Ogródków Działkowych w Zamościu.Jestem również zdania jeśli coś robić to robić to porządnie z udziałem głowy nie tylko rąk.Życzę dalszych sukcesów. ;:136
Edward
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Gosiu, dzisiaj mogłam oglądać kwitnącego przebiśniega. Na pozostałe czekam, ich kwiaty pokażę.
Był przepiękny jak na marzec dzień, stwierdziłam, że nie mam co robi na działce, wiec odpoczywałam i bawiłam się z moją ukochaną wnusią Roksanką.
:tan :tan :tan

Obrazek
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18

Post »

Krysiu czyż nie są słodkie takie kwiatuszki ?....Roksanka bierze się ostro do chodzenia...niedługo wszędzie bedzie jej pełno,nie nadążysz za nią biegać...ale czyż nie są to cudowne chwile ? ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”