mój mały kawałek zieleni

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: mój mały kawałek zieleni

Post »

To masz fajnie :D .U nas wąż należy do mnie ;:224 a mąż a owszem podlać żywopłot to tak ale reszta mojej roślinności mogłaby nie przeżyć jego podlewania .Więc jemu zostaje rozwijanie i zwijanie węża - no i podłączanie stokroteczki . :lol:
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Mój m kocha tą robotę bo się nie przemęcza przy niej ja wolę kopać a o podlewać.Zresztą kocha kwiatki i nawet specjalnie wieczorem jedzie na działkę żeby wszystko popodlewać.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
ulikmi
500p
500p
Kontakt:

Post »

Jolu - mam taką nadzieję - tyle czasu je doglądałam ,dmuchałam- chuchałam więc teraz mam nadzieję ,że pięknie mi zakwitną .
I będę mogła się nimi pochwalić :)
Jowa - mój M najbardziej lubi majsterkować na działce - więc płotki , płoteczki ,drabinki wszelkie naprawy i koszenie trawy no i oczywiście ;:136 i hamaczek to tak ,ale cała reszta zostaje dla mnie .I owszem jak powiem żeby mi coś pomógł czy zrobił to nie ma sprawy ale wyrywny to on nie jest ;:224
Pozdrawiam, Ulka
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ula witaj. :wit
Ślicznie Ci kwitnie lewizja, dosłownie oblepiona kwiatem. :roll:
Moje wprawdzie dobrze przezimowały, ale jedna nie ma pąków na kwiat.
Fajny podlewaczek i jednocześnie zdobi, nie trzeba biegać z wężem . :)
JOWA
500p
500p

Post »

Oj to sobie możemy mężów pożyczać daleko nie mamy. :D
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
ulikmi
500p
500p
Kontakt:

Post »

:wit Tajeczko - moja lewizja to nowy nabytek dlatego pewnie kwitnie -a zobaczymy jak będzie dalej , mam nadzieję ,że dlaej będzie zachwycać swoimi kwiatami .
Stokroteczka naprawdę fajna - wczoraj zrobiliśmy furorę -każdy kto przechodził stawał i oglądał - naprawdę fajnie wygląda jak tak ten jej łepek wije się pod wpływem wody :heja
Jowa - pomysł całkiem fajny tylko co na to nasi M ;:224
Pozdrawiam, Ulka
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj już czuję jak będzie pięknie jak zakwitną te dalie ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
JOWA
500p
500p

Post »

Twój lubi ;:136 mój też ,mój Ci popodlewa i doglądnie kwiatków a twój mi płoteczek zrobi żeby mi dzieci nie deptały rabatki.Podpijemy ich browarkami to nawet nie zauważą że są gdzie indziej nim się zorientują(wyparuje piwo z głowy) będą z powrotem u siebie.
Nasz mały raj na ziemi.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Coraz bardziej kolorowo i kwiatowo u Ciebie! Tawułki uwielbiam! One są takie bezproblemowe i śliczne z tymi delikatnymi kwiatami. Goryczki to moje osobiste wyzwanie. Bardzo je lubię za ten ich atramentowy kolor, ale one mnie nie bardzo :(
ulikmi
500p
500p
Kontakt:

Post »

Izuniu ;:196 .Tawułkę mam dopiero jedną i jak widać dość ładnie mi rośnie -koniecznie muszę dokupić kolejne :tan Goryczkę dopiero posadziłam więc nie wiem jeszcze czy sie polubiłyśmy czy tak jak u Ciebie będzie miłość jednostronna ;:224
Jowa - super pomysł i chyba naprawdę do zrealizowania , ;:136 pomysł świetny a potem to już chyba z górki .
Agnieszko -ja już nie mogę się doczekać co by zobaczyc jak kwitną - moje pierwsze własne maleństwa ;:108 :tan
Pozdrawiam, Ulka
lenanna
100p
100p
Od: 16 kwie 2011, o 21:18

Post »

No proszę jaka piękna tawułka! A moja jak posadzona tak nie ruszyła z miejsca, tylko dlaczego??
Pozdrawiam Magda
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

też kupiłam lewizję tyle że białą o takich cienkich listkach , zupełnie nie wiedziałam gdzie ją posadzić bo nie wyobrażam sobie przez 11 miesięcy w roku przykrywać jej butelką a sąsiedzi właśnie tak robią i im kwitnie co roku, na nią chyba w ogóle nie powinien padać deszcz

:wit
x_Adasko

Post »

Haha to ten kwiat wariat, który tańczy breakdance przy podlewaniu :tan
Mój mąż nie podlewa mi ogrodu, sam to robię :;230 :;230 :;230
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40

Post »

Pozwolisz, że tu odpowiem Katik w sprawie lewizji - biała, to jest lewizja newadeńska (lewisia nevadensis). Po co butelka , wystarczy daszek z płaskiego kamienia lub przydymionego szkła. A widzę,że coraz większe jest zainteresowanie tą śliczną roślinką. Może założymy towarzystwo miłośników lewizji - już jest liczne żórawkowe, hostowe i kilka innych, nie mówiąc o różanych. Literaturę mam sporą, własnych doświadczeń mniej ale moje rosną ładnie. Jeszcze dodam, że są 4 odmiany: długopłatkowa, liścieniowa, newadeńska i niska. To tyle na razie. Jeżeli chcesz, mogę dodać więcej szczegółów. I jeszcze jedno, można je rozmnażać - podobno łatwo - z nasion. Na dziś wystarczy, dobranoc ;:196
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23

Post »

Uleńko - ale już kolorowo u Ciebie, a wodny kwiatek fajowy, ale faktycznie kudłacza nie może byc obok, bo to dla niego za duza trakacja :heja
***Ola***
Moja odskocznia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”