Kolejny <storczykomaniak>
- marwes
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 lip 2010, o 09:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolejny <storczykomaniak>
Kasiu wiesz jak to z tą zgrabnością bywa u mężczyzn,zgrabne są tylko kobiety.... 
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj tam ,oj tam Mareczku nie bądź taki skromny 
- marwes

Powoli wiosna zawitała i na moje okna ze storczykami na dzisiaj tak się prezentują falenopsisy :
1.Fotogeniczny Mini Mareczek zaczyna rozwijać drugi pączek (jest wciąż doświetlany)

2.Białasek który teraz ma właściwie kolor lekko seledynowy który z czasem przechodzi
w biel

3.Mała Słodka Lady tak nazywam tą miniaturkę falenopsisa

1.Fotogeniczny Mini Mareczek zaczyna rozwijać drugi pączek (jest wciąż doświetlany)

2.Białasek który teraz ma właściwie kolor lekko seledynowy który z czasem przechodzi
w biel

3.Mała Słodka Lady tak nazywam tą miniaturkę falenopsisa

-
katarzynka575
- 1000p

Mareczku ,Mareczek pięknie pokazuje następnego pyzaka .Biały faktycznie przybrał barwę maskującą ,to chyba dla niepoznaki
. Twoja miniatura jest cudna .Mój storczyk czyli bliźniaki ma identyczne kwiatki jak Twoja miniaturka szkoda że ten mój ma tak duże liście zajmuje mi tyle miejsca .Takie maleństwo jak u Ciebie to jest to.
- marwes

Kasiu bardzo dziękuję za miłe słowa
,Rzeczywiście storczyk miniaturką jest naprawdę miniaturką .U mnie jest 2 lata i w tej chwili ma 11 cm wysokości ,a największy liść mierzy 9cm długości jedynie szkoda że zakwita tylko raz w roku.
-
katarzynka575
- 1000p

A jak już zakwitnie to jak długo cieszy Cię swoimi kwiatkami ? ten słodziak ,właściwie słodziaczka
miniaturka
- marwes

- marwes

-
katarzynka575
- 1000p

Nie ,no zgłupiałam
miniaturka i Shanghai to dwa inne storczyki ,tak, to zmyliły mnie te paseczki biało różowe .Czy mógłbyś zrobić im razem zdjęcie ? A ja sobie porównam do którego bliżej moim bliźniakom 
-
katarzynka575
- 1000p

Mareczku a ja mam miniaturki Sogo Gotris, moje są żółte z różowym środkiem .Mam je od listopada kupiłam na wystawie jak była u mnie w Łodzi, krótko kwitły bo musiałam je przesadzić, były okazało się ,w opłakanym stanie.
Twoja słodka panienka pięknie wygląda na powietrzu ,czy to tylko tak do zdjęcia w plenerze
czy stała sobie w ogródku latem?
Twoja słodka panienka pięknie wygląda na powietrzu ,czy to tylko tak do zdjęcia w plenerze
- marwes

noooooo tak Kasiu to całkiem dwa inne storczyki
, więc obiecuję że przy najbliższej okazji zrobię dla Ciebie porównawcze foto i wstawię do wątku.
Kasiu panienkę wystawiłem tylkio do zdjęcia no wiesz jak by stała tam to może jakiś księciunio by się przy niej zakręcił...
Kasiu panienkę wystawiłem tylkio do zdjęcia no wiesz jak by stała tam to może jakiś księciunio by się przy niej zakręcił...
- marwes

Kasiu już podejrzałem jak wygląda Twoja miniaturka ,jest bardzo ładna ciekawe zestawienie kolorów .Ja noszę się z zamiarem dokupienia jeszcze dwóch miniaturek i wsadzenia wszystkich razem w wydrążony konar bambusowy o dużej średnicy .Widziałem to na jakieijś stronie i bardzo mi się to podobało
-
katarzynka575
- 1000p

Super pomysł
ale trzy różne (kolor) czy jednakowe ?
Widzisz , co do księciunia to może do dzisiaj miałbyś małe książęta i księżniczki i nie musiałbyś dokupować do swojej bambusowej kompozycji następnych maleństw
Widzisz , co do księciunia to może do dzisiaj miałbyś małe książęta i księżniczki i nie musiałbyś dokupować do swojej bambusowej kompozycji następnych maleństw
-
kasia74

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Marku piękna ta Twoja miniaturka
, ciekawie będzie wyglądać jak uda Ci się już skompletować trzy sztuki i posadzić w jedną doniczkę-konar.
- marwes

Obawiam się Kasiu że księciunio zawinął by ją dla siebie i nie byłoby ani widu ani słychu...
Do kompozycji chciałem zakupić białą i widziałem całkowicie fioletową ale już przekwitniętą i pani w kauflandzie nie chciała słyszeć o przecenie a były dość drogie bo 22zł.Ale dzisiaj jak podejrzałem jak wygląda żółta to chyba zdecyduję się zakupić w tym kolorze.
Do kompozycji chciałem zakupić białą i widziałem całkowicie fioletową ale już przekwitniętą i pani w kauflandzie nie chciała słyszeć o przecenie a były dość drogie bo 22zł.Ale dzisiaj jak podejrzałem jak wygląda żółta to chyba zdecyduję się zakupić w tym kolorze.