Gosiu, jak spojrzałam na Twój drugi skalniak, to w pierwszej chwili chciałam odwołać to, co napisałam wcześniej, o tym, że miło jest popatrzeć, a nie mieć u siebie... Bo przepiękny jest i basta! Ale wspomnienia walki góry skazanej na przegraną wróciły i jednak nie chcę Ale dobrze, że są tacy, którym się chce DZIĘKUJEMY!
Witajcie kochane Wiesiu,Grażynko,Dorotko,Marto, dzięki za odwiedzinki
Nareszcie w ogródku na dobre zaczęło się zielenić i od razu zrobiło się tak jakoś przytulniej,a kwiaty na tle zieleni też ładniej wyglądają.
Dwa dni walczyłam z podagrycznikiem ,który wciąż wyłazi ze starych karp peoni.No ,na jakiś czas mam z nim spokój
Kwitną zawilce,tulipany,szafirki
O, jaki fajny zawilec, mój pełny też zakwitł, ale nie jest taki A ile lat czekałaś na taką kępę uvularii, ja dopiero w tym roku kupiłam sadzonkę z trzema pędami, kiedy będę miała taki wielki egzemplarz?
Witaj Marto uvularia moja ma 4lata ,a była bardzo nędzna w chwili zakupu.
Do kolekcji zawilcowej dołączył zawilec różowy a Jeffersonia dubia nadal kwitnie i to obficie
Małgosiu, 4 lata, no to chyba przyrasta, powiedzmy, zadowalająco A Twoje zawilce śliczne, no i znacznie bezpieczniej dla kieszeni je kolekcjonować niż przylaszczki Ale najprzyjemniej kolekcjonować sasanki!
Igorze witaj Ewuniu chyba przesadziłam z ilością nasadzeń,bo ciężko mi nadążyć z pracami pielęgnacyjnymi Marto masz rację,i na razie nie mam ambicji przylaszczkowej Adrianno kocham kamienie ,a roślinki to tak przy okazji sobie wśród nich rosną Gosiu tak, to szachownica -rośnie młode pokolenie -jeśli chcesz to jesienią przypomnij ,omszony też się znajdzie Grażynko widziałam jego wątek,pracowity młody człowiek i zdolny
Witam po krótkiej nieobecności na forum Grażynko Agnieszko,kamienie z przydrożnych rowów ,niektóre nawet 100 km od Szczecina zbierane .
Zalesie znam,ale nie byłam tam już kilka lat. Gosiu,byłam poza domem 5 dni .Po powrocie nie poznałam działki ,tak wszystko rozkwitło