Mój ogród przy lesie.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród przy lesie.

Post »

Klimat klimatem, ale budleja przemarzła, ognik -2/3 do wycięcia, to samo berberys gruczołkowaty. Oj będzie na co narzekać po zimie.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to mi przykro ANIU- u mnie nawet iglaki przemarzły , róże do granicy śniegu, więcej to nie wiem ,gdyż jak byłam ostatnio na działce, to leżał śnig i nie robiłam obchodu całego ogrodu. :wit
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Róże i u mnie zmroziło, gałęzie są czarne. Dziwię się że budleje i ogniki u Ciebie przemarzły, może u mnie przetrwał bo był pod śniegiem. Budleje na jesieni przycięłam na jakieś 30cm nad ziemią też były przykryte śniegiem. Ognkowi zmroziło owoce a gałązkę nadłamałam jest ok. Hibiskusy są delikatne, często obmarzną aż do ziemi ale zawsze wypuszczają nowe gałęzie od korzenia. Dobrze że wszystko było pod śniegiem w te najgorsze mrozy bo niewiele roślin by ocalało :)
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Wniosek taki, że trzeba przeczekać aż zejdzie śnieg, jeszcze raz zrobić przegląd roślin i czekać na objawy życia. Życzę jak najmniejszych strat, żeby wszystko odbiło :wit
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj ANIU-ja ogników już dawno nie mam, pozbyłam się je zbyt pochopnie. :( Tak jak mówisz , nie ma się co spieszyć z wykopywaniem przemarzniętych roślin, gdyż bardzo często odbijają od korzeni, ale ja jeszcze tego nie wiedziałam. :) :) :)
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Tajko szkoda że wykopałaś ogniki są takie ładne. Mam w planach kącik z ognikami, znalazłam fajny projekt a mam sporo miejsca do zagospodarowania i strasznie mi się podobają owoce na jesieni, wszystko połączone jest z dereniami i wrzosami plus dwa duże kamienie otoczaki. Taka niewielka wysepka :P
Awatar użytkownika
peonia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 11:35
Kontakt:

Post »

Tajka, piękny ogród i tyle wiedzy na temat krzewów.Dziękuję za wrażenia wizualne , wspaniałe rośliny.
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj ANIU-więm, że ogniki są bardzo ładne, dlatego je posadziłam,są wielka ozdobą jesiennego ogrodu, ale trudno klimat mojego ogrodu, prawie przy wschodniej granicy im nie służył. :( Co roku przemarzały, traciły swą dekoracyjność.Będę je podziwiala w Twoim ogrodzie, jeśli pozwolisz.Pozdrawiam :wit

Witaj PEONIO - BEATKO- sprawiłaś mi wielką radość wizytą w moim ogrodzie. :) :) :)
dziękuję za miłe słowa, myślę, że są trochę na wyrost.Nie wiem, jak to się stało, że jeszcze nie byłam w Twoim ogrodzie , ale właśnie się wybieram, bo coś mi się wydaje , ze piwonie u Ciebie w ogrodzie są ulubionymi roślinami, a ja mam zamiar w tym roku zaryzykować przygodę z piwonią drzewiastą.Pozdrawiam. :wit
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Droga Tajko :D
Miło mi bardzo, że odwiedzasz mój wątek :D Przyznam szczerze, że zastanawiałam się, czy w ogóle tego w diabły nie rzucić, tzn. pisania na forum :lol: Po zastanowieniu jednak doszłam do wniosku, że abstrahując od różnych dziwnych zdarzeń, poznałam tutaj tyle miłych osób, od których wiele się mogę nauczyć i jednocześnie jakieś swoje doświadczenia ogrodowe przekazać i przede wszystkim zachęcić do podróżowania- spełniania swoich marzeń. Zacznijmy nawet od tych najbliższych, kilkadziesiąt kilometrów od domu, tam też na pewno dzieje się mnóstwo interesujących rzeczy Wystarczy połknąć bakcyla :lol:
Dziękuję za miłe słowa ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MONICZKO-bardzo Ci dziękuję, że wpadłaś do mnie , pomimo, że jeszcze dobrze nie odpoczęłaś po podróży. ;:196
Skierowałaś do mnie miłe i pouczające słowa. :) :) :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Kochanie, polecam się na przyszłość :wink: ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Tajka pisze:Witaj ANIU-ja ogników już dawno nie mam, pozbyłam się je zbyt pochopnie. :( Tak jak mówisz , nie ma się co spieszyć z wykopywaniem przemarzniętych roślin, gdyż bardzo często odbijają od korzeni, ale ja jeszcze tego nie wiedziałam. :) :) :)
Witaj Tajko a ja właśnie zastanawiam się nad wyrzuceniem drugi rok z kolei mi przemarzły choć w zeszłym roku pięknie odbiły , może jednak przesadzę w jakieś zaciszne miejsce zamiast wyrzucać .

Genia :wit
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MONICZKO- jeszcze raz dziękuję. :) :) :)

Droga GENIU- ja na Twoim miejscu nie pozbywała bym się zbyt pochopnie,trochę mi żal,że swoje wyrzuciłam , Ty Geniu masz ogród przy domu, a tym samym większą możliwość,żeby je okryć :) Moim zdaniem daj im szansę. :) Pozdrawiam :wit
Lalcia
200p
200p
Od: 23 lip 2009, o 13:54

Post »

:wit :wit :wit
pozdrawiam ...
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold