Zenku u mnie już prawie po śniegu .
Nie które małe tuje też na razie niezbyt ładnie wyglądają , ale myślę że jakoś wrócą do normy .
Ziemia nie jest zmarznięta . Róże wyglądają też nieciekawie , ale myślę że od ziemi będą zielone.
Mateusz musimy mieć nadzieję że mrozów już nie będzie , jedynie to drobne opady śniegu i nocne przymrozki.Mamy dopiero początek marca , więc pogoda może być jeszcze zmienna.
Geniu tuje wiosną na pewno wrócą do stanu pierwotnego , a bryłę korzeniową róż przez całą zime chroniła gruba warstwa śniegu, więc były dobrze zabezpieczone.
Tadeusz będzie taka konieczność, w tym roku zaplanowane jest znaczne rozbudowanie rabaty z miniaturowymi roślinami iglastymi i kwasnolubnymi, oraz skalniaka.
To zaplanuj przyjazd do mnie, widziałeś ostatnie zdjęcia, ładnie sadzonki się przechowały,zawsze coś się na rabatę znajdzie. to tylko 70 km od Lublina.
Oj Zenku. U Ciebie nadal piękne zimowe widoczki. Prawdę Marta (Artam) pisała, że u Was jeszcze w Lublinie i okolicach zima mocno się trzyma. Piękne zakupy, będzie co w tym roku podziwiać.
Witaj Zenku
Fajne zakupy .Widzę że udało Ci się kupić lilie Landini .
Miałam też w zeszłym roku , ale zrobiłam głupstwo i wykopałam ,źle
przezimowałam je w piwnicy , wszystkie wyschły .
Tadeusz dziękuje za zaproszenie, i postaram się z niego skorzystać w póżniejszym okresie.
Asiu prezentowana roślina to :lilia azjatycka Landini
Romek zima w naszym regionie trwa zawsze dłużej i jest bardziej mrożna. Zimowe widoki o tej porze roku to prawie norma. Wiosna też do nas zawita ,choć troszkę póżniej będziemy mogli nią się cieszyć.
Marylo nasze gazanie małżonka będzie wysiewać w przyszłym tygodniu, z uwagi na brak możliwości przetrzymywania ich w póżniejszym okresie.
Z tym przetrzymywaniem do maja i ja będę miała problem,trochę się zagalopowałam z siewami ,wszystko zaczyna schodzić i trzeba będzie pikować,a gdzie tam do maja...
Marylo do produkcji takich siewek bardzo przydałaby się w okresie wiosennym mała szklarenka ,lub widna piewniczka która chroniła by młode rośliony przed przymrozkami. Mieszkając w bloku ilość miejsca do przechowywania jest bardzo ograniczona stąd te pózne i skromne wysiewy.
Piekny ogród widać serce włożone w jego tworzenie.
Mam pytanko co to za roślinka bo pierwszy raz widzę a bardzo efektownie wygląda:
Jakbyś mógł to będe czekał na odpowiedz .
Pozdrawiam serdecznie Marcin