Moje parapety.
Re: Moje parapety.
piekny ten twoj ulubieniec...podobaja mi sie takie nakrapiane aczkolwiek ostatnio mam slabosc do wszystkich odmian bieli
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko, cudowny ten nakrapiany. Łekka tonacja Vanilii i jasnożółtego i te różowe kropki. 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
JoaneDusiu cieszę się,ze mnie odwiedziłyście!Jestem tak nim zauroczona,że zrobiłam sobie nawet tapete na kompa z jego wizerunkiem.Dawno nie miałam takiego naj...
Pozdrawiam cieplutko.
Pozdrawiam cieplutko.
Grażynko,a wiesz, że kwiaty storczyków, a tym bardziej pączki opadają, kiedy w tym samym pomieszczeniu są jabłka, pomidory lub cytrusy? Może to powód ?
-
Kinguś dziękuje,ze wpadłaś
Owoce mam tylko w kuchni,bardzo tego przestrzegam,a storczyki poza kuchnią.Kładę to na karb braku słońca i ciągle szaro-mglistych dni,mimi,że już dłuższych.

- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynako podziwiałam własnie Twojego ulubieńca- naprawdę jest słodki- taki zestaw kolorków od razu z latem nie tylko z wiosna się kojarzy, bo od razu o lodach się myśli. Niech Ci długo kwitnie i cieszy oczy w te zimowe jeszcze dni.
Nie martw się opadającymi pączkami, wszyscy to przechodzimy. No cóż zabyt długa zima, mało słońca i warunki domowe niezbyt sprzyjające. Ale za to jak przyjdzie wiosna i więcej słonka, to Twoje pędziki wypuszczą przedłużenia i będą miały nowe ładne pączki, a potem śliczne kwiatki.Serdecznie Ci tego życzę.
Nie martw się opadającymi pączkami, wszyscy to przechodzimy. No cóż zabyt długa zima, mało słońca i warunki domowe niezbyt sprzyjające. Ale za to jak przyjdzie wiosna i więcej słonka, to Twoje pędziki wypuszczą przedłużenia i będą miały nowe ładne pączki, a potem śliczne kwiatki.Serdecznie Ci tego życzę.
- fela
- Od: 23 lut 2009, o 17:51

witam
witaj sąsiadko z za miedzy ;) pozwoliłam sobie po oglądać fotki twoich kwiatów,są śliczne ;))
Przeczytałam ze opadają paczki z storczyków, naj prawdopodobniej maja za gorąco i sucho. Zakręć kaloryfer pod parapetem gdzie stoją storczyki,One nie lubią bardzo suchego powietrza. Mozna rowniez postawic je na podstawce z kermazytem ,nalej na to wody i postaw na to doniczki z storczykami,wtedy będą mieć wiecej wilgoci
witaj sąsiadko z za miedzy ;) pozwoliłam sobie po oglądać fotki twoich kwiatów,są śliczne ;))
Przeczytałam ze opadają paczki z storczyków, naj prawdopodobniej maja za gorąco i sucho. Zakręć kaloryfer pod parapetem gdzie stoją storczyki,One nie lubią bardzo suchego powietrza. Mozna rowniez postawic je na podstawce z kermazytem ,nalej na to wody i postaw na to doniczki z storczykami,wtedy będą mieć wiecej wilgoci
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
- Andzia1
- Od: 15 maja 2009, o 07:56
O matko huto!! a ja myślałam, że jestem taka beznadziejna w hodowaniu , a to wina owocówKinga Domańska pisze:Grażynko,a wiesz, że kwiaty storczyków, a tym bardziej pączki opadają, kiedy w tym samym pomieszczeniu są jabłka, pomidory lub cytrusy? Może to powód ?

Ja sobie tu do Ciebie Grażynko zaglądam i po cichu zazdroszczę storczyków, ale chyba będę musiała z nich całkiem jednak zrezygnować... Chyba, że jest jakiś gatunek, który lubi wschodnie okno i zacienione drzewem... Jest jakiś taki?
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
Z tymi owocami to chyba nieprawda ;) No chyba ze sie ma w domu stoisko z owocami ;)Moje storczyki idealnie rosną obok drzewka cytrynowego ;) w pokoju ciągle są jakieś owoce
bo i ptaszysko owoco zerne jak i dzieci
i jeszcze nigdy mi sie nie zdarzyło aby z tego powodu opadały pąki. Owszem z przewiania czy za suchego powietrza opadały Ale wystarczało zakręcić centralne i problem znikł. jest jeszcze jeden powód , Storczyki nie znoszą być miętolone ;)oglądane, przestawiane,obracane .

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
-
harpio witaj,miło mi.Zgadzam się z Tobą,że nasze storczyki cierpią zimą najczęściej z powodu niskiej wilgotności.Podnoszenie jej domowymi sposobami niewiele daje,pozostaje przeczekać aż do wiosny.
Śniezko,felu,Andziu jak to miło,jak wpadacie,by pogadać
Cieszę sie bardzo!
Śniezko,felu,Andziu jak to miło,jak wpadacie,by pogadać

-
Dzisiaj otrzymałam przesyłkę od Mariolki.To Ascocentrum,własnie moczy nóżki 
Masdevalia,również już podlana

Masdevalia,również już podlana

- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Brawo! Nareszcie są u Ciebie! A jakie piękne! Masd. ma ciekawe liście, takie okrągławe, moja ma podłużna. A jakie ma mieć kwiaty?
Asc jakie dorodne! Bardzo mi się podoba!
Grażynko, niech jak najszybciej się u Ciebie zaaklimatyzują i widowiskowo zakwitną!
Asc jakie dorodne! Bardzo mi się podoba!
Grażynko, niech jak najszybciej się u Ciebie zaaklimatyzują i widowiskowo zakwitną!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Wspaniali nowi mieszkańcy niech się dobrze i szybko zaaklimatyzują:)
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękne...zwłaszcza masdevallia....zaczynam na jedną taką piękność chorować