Edytko hibiskus od Marzenki wygląda super -przypomina mi pąki róż z mojego ogrodu :P
Hibiskus z Netto ma piękny kolorek
Storczyk ślicznie kwitnie -gratuluję zakupu
Edytko jakie one są śliczne i tak kwitnąco u mnie także robi śię wiosna na moim wielkim hibisusie zobaczyłam pączek tak samo jak twój będzie czerwony pełny i jeszcze kliwia wypuszcza pąka ale jest za głęboko aby mu pstryknąć fotkę
Edytko u Ciebie wiosna na całego mimo ze na dworze śnieg i mróz . tfu tfu na psa urok, hibiskus że aż dech zapiera , storczyk i różowy hibiskus ślicznusie
Pewnikiem wiosna tuż tuż,bo coraz więcej kwiatów pokazuje swoje buźki,i zimowe straty uzupełnia się nowymi nabytkami,co widać w poście Edytki(i nie tylko Edytki)
Pozdrawiam, Anna
------------------------------------- Moje kwiatki:)
Edytko
ten hibuś z netto jest piękny Mój ma taki sam kolorek .A te czerwone jak jeszcze od niedzieli nie opadły to może jeszcze rozwiną się.
Wyczytałam w googlach ,że odżywka do hibiskusów
musi mieć odpowiedni skład N(azot)-P(fosfor)-K(potas) powinno być w proporcji 17-5-24,wtedy pięknie rosną i kwitną.Gdy roślina dostaje zbyt dużo fosforu to liście żółkną,a jak ma za dużo azotu -to liście wyglądają jakby były poparzone.
Storczyk bardzo ładny , niech długo Ci kwitnie To bardzo wdzięczne kwiaty i potrafią baaardzo długo kwitnąc
Hibiskusów nie darzę sympatią , jakoś nie mam do nich ręki Pomimo , że próbowałam uprawy kilka razy to zawsze coś było nie tak - porażka totalna i chyba dla tego tak je znielubiłam
Piękne tu u Ciebie kwiaty Nie mogę się napatrzeć.
I storczyk także bardzo ładny. Ja czekam i czekam i się nie mogę doczekać aż w końcu znów mój zakwitnie Pozdrawiam
Zaglądam po dłuższej przerwie i widzę, że u Ciebie kwitnąco. Ślicznie.
Akwaria super.
PatrycjaMoje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats