Park Krajobrazowy - rewitalizacja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Park Krajobrazowy - rewitalizacja

Post »

Smokini droga - jak zajrzysz na PW to coś tam dostaniesz :uszy
Widzę, że prace dekoracyjno-ozdobnicze w pełni - :) ciekawa ta "big foot" na ścianie ...
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jejku, Smoczuś, jakie to, że tak powiem niedoścignione! Wiesz, co mi sięnajbardziej u Was podoba? Że gdzie by człowiek sie nie obrócił, to jakiś smaczek, a to koszyczek, a to pniaczek, a to doniczka czy inna huba...kręcić sie po Twoim obejściu, to jakby buszować po pudełku czekoladek - nigdy nie wiadomo, na co sie za chwilę trafi. Takie to niewymuszone, naturalne, wygląda, jakby Smok tupnął i wszystkie przedmioty znalazły swoje miejsce.

No kurcze, takiej aranżacji przestrzeni, to chyba nie można się nauczyć, no nie....
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

:wit Nizinni :D

!00krociu ......to tylko country :lol: ......ale b. cieszy że chwalisz.......lubię takie kompozycje które sugeruja ze są tam gdzie są...od zawsze :;230 :;230
Ave to huba buba....całus za pw

a na MIKOŁAJKI gwiazda w futerku :D i cos z ogrodu Obrazek Obrazek Obrazek

ech.popirtoliły mi się fotki,poprawiam Obrazek Obrazek Obrazek
Kociczko .Rybnik wspominam jako miasto rond :lol: ,przez ogród Waści zaczynam lubieć to miasto

cmokasy dla All
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak ja lubię takie dekoracje. Pniaczki i wiklina to jest to! Ja jednak przed zimą kosze pochowałam do chaty, bo boję się, że wilgoć im zaszkodzi.
Za Barbórkowe życzenia dziękuję w imieniu mojego M, jest górnikiem- skalnikiem. Jak sama nazwa wskazuje rozkopuje górę, ale niebo ma cały czas nad głową :D
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agato - ja też jestem from the Ziemia Sądecka country ;-) ale szczerze mówiąc, te artefakty, które u moich dziadków pod chałupą leżały, nijak nie przypominały szczegółów Twojego obejścia :;230 Powiedziałabym, że w Polish country wiele szczegółów jest obecnie raczej techno niż etno :;230

Nevadka powtarza, i nie żadne to tempora ani mores, Oliwka pokazywała :-). Znaczy u niej powtarza, bo moja nie ma po czym - to zdaje sie jej pierwszy raz :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oliwka potwierdza: powtarza jak najbardziej i to całkiem, całkiem.

A co to za futerko? :shock:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Witaj Smokini ;:196 ... nareszcie dotarłam, po wieeeeeeelu dniach niebytu ... :wit

Detal w smoczym obejściu nie wymuszony, swojską urodą serca ogrzewa ... już przez poprzedniczki trafnie omówiony i "podziwnięty" ... szczerze podziwiam i ja :D

Nasze nizinne rejony, zmoknięte do bólu w kościach ... siąpi, mży, dżdży ... glina rozmięka ... człowiek zrzędzi ... pies się brudzi ... ot, spleen jesienny zapanował.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:wit Nizinni :D

skończyłam ścianę! :heja .....i ikonę[ Ta niebieska na focie wyzej]......przy niej myślałam o Cynamusi i jej łapce......co by było gdyby ręce Agaty osłabły? :( ......a przy ścianie o 100-kroci i jej wrażliwym Maczku[mam daleko mojego już dorosłego MAKA] ........czy to empatia?

Smok na pochwały jak człek łasy :196 ........ale nie zawsze było country,były różne style i małe fascynacje :roll: .......i przyszedł czas kiedy znudziły mi się czyste formy,irytowała bezduszna nowoczesnośc i wystylizowany Wersal,nawet angielskie ogrody zaczęły być nudne.......

100krociu w każdym miejscu można dostrzec coś pięknego i wyjątkowego :D .tylko trzebapatrzeć........sąsiedzi przychodzą i cmokają......ale potem idą do siebie i leją beton, kładą kostke a szmaragdy sadzą pod sznurek,.......ryją kopara skały a potem zakładają skalniak....ale cieszę się że odnawiają stare kapliczki,wystawiają do ogrodów odnowione koła,całe wozy,taczki itp[ techno? ]......a nawet duze głazy :D
świetnie ze jeszcze mamy dowolność i różnorodność w ogrodach.......uporządkowany świat w jednej estetyce to .....śmierćsmoków.......
Styl country też ma swoje ramy; kwiecisty przedogródek,praktyczny warzywnik i koniecznie drzewa owocowe ocieniające.....dawniej iglaków miejsce było tylko w lesie :lol: ........albo przy płocie zaporowym
Danieczko Ty masz profesjonalną protekcję :) ......wiklina lubi moknąć i nic jej tak dobrze na trwałosc nie robi........no moze sie trochę odbarwić ale to chyba nie problem?
Mag fakt FO ma magiczną moc :lol:
Oliwuś ........ja wcale nie byłam u Ciebie :oops: i nie widziałam MadameIP :oops: :lol: .........Nevada się powtarza! :shock: .......szok pourazowy....znowu muszę zbierac dudki na zakupy wiosenne :roll:
cmokasy dla All
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

aaaaaa Oliwuś futerko jest sztuczne[ ciemnozielone].....z sukienki sprzed lat :lol:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciekawe spostrzeżenia, jeśli chodzi o style ogrodowe...ach, przedogródek mieć , taki jak u mojej Babci (niestety, musiałabym męża wymienić, per saldo to się chyba nie opłaci ;-)

...chociaż z tą dosłownością trzeba uważać, w moich stronach to jest tak, że jeden kupi za ciężką kasę wóz drabiniasty i wstawia go do ogródka w charakterze małej architektury, a drugi, co ma hektary, patrzy na to i zachodzi w głowę, co to za gospodarz, co to przy niedzieli trzyma rozchełstany wóz przed chałupą :;230 Łatwo przesadzić, i z zamiłowania do ludowego stylu robi się Gombrowiczowskie wzdychanie do parobka :-) Jednak przy ogrodowej architekturze pewien element, albo chociażby pozory utylitaryzmu są wskazane...

...jak u Smoka i dlatego tak mi sie tu podoba i już tu zostanę :;230
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

A cobyście powiedziały na ususzony krzew czerwonej bazylii u powały, przy kominku. Krzew gigant, był tak piękny, że serca nie miałam wyrzucić i tym samym wpisał się na stałe w architekturę pokoju :lol: :roll:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

To prawda, co mówi Stokrotka, łatwo zagubić się i zrobić jarmark w ogródku.
Mnie osobiście te wozy na wymuskanym trawniku niezbyt się podobają.
Wóz drabiniasty Dziadka stał w sadzie, gdzie było żółto od "mleczy" (mniszki),
które były potrzebne dojrzewającym w sadzie owocom. Przyznam, że sama czasem ze sobą wojuję:
mam mieć trawnik równy i czysty od takiego tam badziewia, czy też zdać się na naturę.
Trzymać się trawiastych ścieżek, czy coś tam utwardzić, szczególnie, gdy rosa nogi moczy :lol:
Nie jest łatwo mieć ogród, człowiek przeżywa męki twórcze :roll: :lol:
Przykład z naszych okolic: można????? można!!!!! http://www.guciow.pl/galeria.htm(to nie skansen).
Pozdrawiam Smoka, który wybrał drogę i tej drogi się trzyma, oj... mieć taką pewność, że się wie, czego się chce :roll:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Piknie u Ciebie Smoku tak bardzo pienińsko.Były takie czasy kiedy się latało między Piwniczną a Szczawnicą przez górki.A teraz ma być kolejka.Myślę,że to nie niezbyt fajne posunięcie,tyle tylko,że jak doczekam i będę starszą panią z laseczka,latanie po górkach jak kozica nie będzie wchodziło w rachubę więc wsiądę w kolejkę.
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

!00krociu.... .dobry mąż wart jest przedogródka :lol: .........ale dominująca kategoria opłacalności nie......z moich dosw wynika ze akurat to co musiałamzrobić[ taki wew imperatyw] było całkowicie nieopłacalne ale jest w moim życiu najwazniejsze.........masz rację z przesadą w stylistyce..bo śmieszny jest wóz przed ski hotelem a uroczy przy gazdówce....

nie mam wozu i mieć nie będę bo nic mi takiego po przodkach nie pozostało......ale chciałabym mieć sanie.......ojjjj bardzo!......no może na większy zaprzęg niż 3 husky :lol: .....zaraz bym je wepchnęła na pergolę :roll:

Mag......uczucie ulotne jak uroda krzewu.....ale nikt nie powiedział że musi trwale wisieć nad kominkiem[ ale uwaga! bo to łatwopalne :) ].....mnie się podoba! :D ......okolicznościowo dołożyłabym plasterki cytryny i złote gwiazdki z piernika :D
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Smoku, mam sanie, mam sanie ;:138 ;:138 , tzn. mój Tata ma
i ma się ich nie pozbywać (jak radia Tatry :? ) - prosiłam.
I niecki ma - wiesz, co to?.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”