Antooosiowo - Anolkowe baniaczki cz. II

Oczka wodne, stawy kąpielowe, strumienie, kaskady, skalniaki, rośliny wodne, itp
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Antooosiowo - Anolkowe baniaczki cz. II

Post »

Halo zagląda tu ktoś?
Antośka, Ty nie pisz tylko fotkami się chwal. :P
Moje mutanty Obrazek Obrazek limnobium i pistia
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję. Nie wiedziałam, że regulamin sie tak teraz kształtuje. Pozostawiam wątek do dalszej dyspozycji wyłącznie Antooosi, ponieważ nie mam możliwości robienia zdjęć, które na miniaturkach dawałyby się oglądać. Z doświadczenia wiem natomiast, że miniaturki otwierają się zbyt wolno.
Pozdrawiam.
Pawel Woynowski
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 24 sty 2007, o 11:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

anoli pisze:Dziękuję. Nie wiedziałam, że regulamin sie tak teraz kształtuje.
Tak się kształtuje od początki istnienia tej sekcji.
Pozostawiam wątek do dalszej dyspozycji wyłącznie Antooosi, ponieważ nie mam możliwości robienia zdjęć, które na miniaturkach dawałyby się oglądać. Z doświadczenia wiem natomiast, że miniaturki otwierają się zbyt wolno.
Pozdrawiam.
Co do czasu otwierania się miniaturek, to zerknij dwa posty wyżej, tam wstawiłaś miniaturki, tzn, że wiesz dokładnie jak je trzeba wstawiać, a zdjęcia możesz robić w każdej rozdzielczości do jakiej Fotosik Ci je przyjmie, teraz zobacz jak się otwierają te zdjęcia z limnobium i pistią. Zrobiłem małą przeróbkę w kodzie pobranym z Fotosika, który wklejasz do postu, a o której piszę TUTAJ. Wystarczy tylko chcieć przeczytać tę instrukcję, trochę dobrych chęci i każdy może oglądać Twoje roślinki z bliska. :D
Pozdrawiam, Paweł Woynowski
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zdaje się, że nie powiedziałam, że nie umiem wstawiać miniaturek. Chodzi o to, że nie mam możliwości robienia zdjęć rybek, kóre dobrze by wyglądały w miniaturkach. Na moim komputerze takie miniaturki otwierają się na tyle wolno, że nie byłabym w stanie nawet ich skontrolować. A nie mam aż tyle czasu, także nie wiem co to ma do dobrej woli.
Po prostu ryb nie da się czasem - w moim przypadku prawie zawsze ująć tak, by potem na miniaturce było coś godnego obejrzenia. Na obrabianie zdjęć z kolei nie mam czasu.
Czas otwierania się miniaturek nie m nic wspólnego z wstawianiem ich. Jednak żeby sprzawdzić co na nich jest - to trzeba je otworzyć. A w przypadku mojego komputera trwa to wieki.
Przedterm była możliwość zamieszczania zdjęć w większym formacie. Przynajmniej tak mi się wydawało - widocznie byłam w błędzie.
Pawel Woynowski
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 24 sty 2007, o 11:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nie wysyłasz do Fotosika zrobionych wcześniej miniaturek, niby jak? Nie obrabiasz też normalnych zdjęć zmniejszając je na miniaturki w swoim kompie. To Fotosik zamienia duży format, który wysyłasz do niego, na miniaturkę, za pomocą odpowiedniego kodu, tego który wstawiasz do postu. Potrafisz to zrobić, bo zrobiłaś tak w poście wyżej, tym z 01 lipca. To nie ja zamieniłem te zdjęcia na miniaturki. Czy w ogóle sprawdziłaś jak się te właśnie miniaturki otwierają. TUTAJ masz szczegółową instrukcję jak się to robi, gdybyś ją przeczytała, wiedziała byś na czym to polega. Wystarczy tylko trochę dobrej woli.
Piszesz, że masz wolny komputer, ja również, i z doświadczenia powiem Ci że wolę takie miniaturki, niż kilkadziesiąt zdjęć dużych rozmiarów w postach, na jednej stronie. Taka strona na słabszych kompach nie daje się przewinąć jeśli się już w końcu załaduje. Poza tym, nie wszyscy chcą oglądać zdjęcia, i przewijać całe strony z fotkami, są tacy którzy szukają w postach porad. Nie możemy myśleć tylko o sobie, bo tak nam wygodniej, pomyślmy też o tych użytkownikach którzy szukają tu informacji, a nie wyłącznie nic nie mówiących foto albumów. Same zdjęcia w poście, nikomu nic nie mówią, jeśli nie będą miały objaśnień.
Pozdrawiam, Paweł Woynowski
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Witam po dłuuugiej przerwie.
W moim akwariowym świecie zaszły kolejne zmiany. Po restarcie 28 maja przyszła pora na kolejny i urządzanie 375l. 240l cieszy obecnie innych posiadaczy,a w mojej już coraz ciaśniejszej 375 pływają obecnie pielęgniczki boliwijskie, bocje striata, świderki oraz paletki.
Jakieś dwa miesiące temu baniak prezentował się tak:
Obrazek

A teraz tak troszkę nie w temacie- oby ten Nowy ,2011 Rok był dla nas wszystkich lepszy od 2010
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
jackon
500p
500p
Od: 6 sty 2008, o 07:24

Post »

widzę,że paletki Ciebie zafascynowały
zastanawia mnie tylko podłoże, z tego co pamiętam jest idealne do pielęgnic piaskowych z jezior afrykańskich
widziałem takie u kumpla, który jest fanatykiem tych ryb, założył także własne forum poświęcone tym klimatom :)
pozdrawiam
Jacek
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Witaj Jacku. Miło,że zajrzałeś :D . No tak, paletki wciągnęły mnie bez reszty. Co do podłoża-hm...w ich naturalnym środowisku również jest piasek...ale ja wybrałam go zamiast żwirku głównie z tego powodu,że lepiej wszelkie nieczystości posprzątać...
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szukanie porad w wątku - galerii akwariowej byłoby raczej dość nietrafione. Ale cóż - każdy ma do tego prawo. Za to można przeczytać porady, o które nikt nie prosił - super.

Antoosiu - bardzo rozwijasz się i zmieniasz akwarystycznie :) Poproszę fotkę na maila - ciekawa jestem jak to teraz wygląda :)
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Anolka musisz uzbroić się w cierpliwość - zmieniam podłoże...bo drażni mni eto,że na piasku zaraz widać wszelkie brudki, kupki i inne.
A co z Twoją 240? Jest już plan?
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Ufff, piasek w baniaku zastąpił drobniutki żwirek(pod nim oczywiście ziemia). Niestety, wizualnie mniej mi się podoba. Cóż jednak poradzić,skoro piasek tak bardzo się zanieczyszczał...
Jednak jeśli się zdenerwuję i nie będę jeszcze zbyt pękata (spodziewam się dzidziusia) to kto wie,może wiosną znowu podmienię na piaseczek :wink:
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Hmmm...czy ktoś jeszcze odwiedza ten wątek?
Oto akwa tuż po restarcie:
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rybcie na miniaturce skojarzyły mi się z kolorowymi landrynkami. Akwarium ładnie się prezentuje, jest zielono, kolorowo i optymistycznie.
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Landrynki :shock: ? Hihi,w życiu bym nie pomyślała. Na szczęście rośliny ruszyły i już nie jest tak pusto . Niestety- muszę o rośliny toczyć boje z m, bo on uważa,że w zbyt zarośniętym baniaku palet nie widać :( .
Aaa...macie jakiś patent na zatopienie upartego korzenia? Był już gotowany,zamrażany, moczony pół roku i nic-nadal niczym korek. A taki jest piękny... :(

A co w Waszych baniakach? Anolka,Koniczynko,zdjęcia dawać...
Pozdrawiam,Kinga.
ODPOWIEDZ

Wróć do „OCZKA wodne, kaskady, skalniaki, rośliny wodne”