Teraz kilka mieszanek...

Hibiscusy... trzeci jeszcze nie kwitnie

Hortensja piłkowana

I hortensja bukietowa w towarzystwie budlei

Na razie tyle... życzę miłego oglądania i zapraszam na następne oglądanie...
Dalu, ja też lubię i to bardzo.dala pisze:Gabrysiu, jak ja lubię lato w ogrodzie![]()
A jeszcze w takim ogrodzie, jak Twój - ta ilość przepięknych, kolorowych, dorodnych kwiatów!
Ślicznie
Izo nie widziałaś takiego tojada? Ten chyba trochę później kwitnie od tego niebieskiego, ale uroczo wyglądają te jasne barwy.chatte pisze:Twoj tojad jest fioletowo-niebieski!Czy on zawsze tak wygladal? Piekny. Jak wszystko zreszta
Wiolu, jest kolorowo, ale mam wrażenie że za bardzo.violetta pisze:Pięknie i kolorowo jak zwykle. Kwiatki w najrozmaitszych kolorach i ich odcieniach. Nie można oderwać oczu.
kogra pisze:Gabi aleś mnie podpuściła. ;:78
Toż masz kwiecia w ogrodzie multum a mi mówisz, że mało będzie kwitło.
W zanadrzu masz jeszcze chryzantemy i jeszcze Ci mało ?
an-ka pisze:Jestem zdumiona,zszokowana i zazchwycona.Gabryniu brak mi słów,żeby opisać mój zachwyt.Nie mogę wyróżnić żadnego kwiatka bo każdy jest cudowny w swoim rodzaju.Hibiskus pełny,fioletowy -no toż marzenie- poproszę o patyk może się ukorzeni.Ja mam liliowego i nie pełnego.(czy trojeść bulwiasta to bylina?)
Izuś, to fioletowe to dziki ślaz.chatte pisze:Gabi, co to jest to fioletowe, jakis slaz? Jest boski! A hortensja z fioletowa budleja wyglada fascynujaco!
Twoj tojad jest fioletowo-niebieski!Czy on zawsze tak wygladal? Piekny. Jak wszystko zreszta
alana pisze:Izo nie widziałaś takiego tojada? Ten chyba trochę później kwitnie od tego niebieskiego, ale uroczo wyglądają te jasne barwy.chatte pisze:Twoj tojad jest fioletowo-niebieski!Czy on zawsze tak wygladal? Piekny. Jak wszystko zreszta
Gabi hortensje cudowna, a ta z budleją idealnie współgra.
Heliotrop ładnie kwitnie, ja w tym roku miałam przeboje z siewkami i mam dwa kurduple heliotropyA szkoda, bo wszystkie owady i motyle je lubią.
Powaliły mnie hibiskusyDzięki forum od roku choruję na nie ;)
Izuś,a wiesz ile one zajmują miejsca ?chatte pisze:Nie widzialam, Alu. Od niedawna mam zwykly fioletowy
Gabi, jak moglas wywalic floksy?![]()
Alu, zgadzam się z Tobą... można się wymieniać, albo zwyczajnie oddać.alana pisze:No tak Izo ja się mądrze, bo mam dobrze, bo zanim dotrę na swoją działkę, to zwiedzę kilkadziesiąt innych, a tam tyle różnych roślinAle to jest dobre w ogródkach działkowych, bo można z sasiadką czymś się wymienić albo coś dostać, np. biało-niebieski tojad ;)
kogra pisze:No to wielka szkoda.
Tyle pięknego kwiecia się zmarnowało.
To teraz nie narzekaj, że tylko zielono będzie w ogródku.![]()
Haniu, ja też mam jednego własnoręcznie sianego hibiskusa.Hanka 1 pisze:A ja hibiskusy rozmnożyłam z nasion,które dała mateczna roślinka i nawet będą w tym roku kwitły co prawda nie pełne ale jednak jest to mój sukces ogrodniczy