Witam milutko!!
Greto Do ogrodu jak marzenie to jeszcze sporo kroczków mi brakuje, ale realizuje je powolutku.
Konie są piękne ....mam z nimi sporo filmików, ale jako że to forum o roślinkach to wstawiam -
Mój ogród Grudzień 2009
Marzenko Ogólnie szałwie wysiewać należy w maju-czerwcu na rozsady, albo czerwiec-lipiec do gruntu. Ja szałwi nie wysiewam bo robią to same. Wschodzą bardzo obficie, więc muszę je traktować roundupem, żeby trzymać w ryzach.
Wiosna natomiast będzie na wiosnę hihhihii
Gancjano Pozdrawiam serdecznie sąsiadkę i na spacer zapraszam ponownie.
Olu Ja juz nie robie zdjęć zimowych...zaczyna mnie lekko drażnić ta śniegowa pierzynka.
Wiolu Co mi zrobisz jak mnie złapiesz?
Imprezka hubertuskowa jest jak najbardziej wskazana...więc zapraszam już dziś.
Mambo Tylko patrzeć jak roślinki z tej kuwetki się rozprzestrzenią...a tak w ogóle to co tam posiałaś?
Rispetto Miło mi Ciebie gościć.
Ta roślinka ze zdjęcia to Żabiściek pływający (Hydrocharis morsus-ranae). Dzięki niej mam bardzo czystą wodę gdyż jej korzenie działają jak filtr. Jest dość ekspansywna, ale nie jest to jakiś minus. Łatwo można ją wyprosić z sadzawki. Na zimę wytwarza pączki przetrwalnikowe, które na wiosnę dają życie nowej roślinie....a i jeszcze jest świetnym schronieniem dla narybku i innych żyjątek.
Eriku Miło mi że Ci się podoba mój ogród. Kiedy go zakładałem nie planowałem konkretnego stylu...trzymam się tylko ściśle kolorystyki i wymagań poszczególnych roślin.