Dala - mój piękny ogród cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Daluś , gdzieś mi umknął Twój wątek i przestały przychodzić od Ciebie powiadomienia :? ...ale już wszystko o.k :)
Powiedz mi proszę ,czy jaśminowiec pełny pachnie tak samo jak tem zwykły :?:
Niektórzy piszą ,że nawet ładniej....a inni ,że wcale....to chyba zależy od odmiany :?:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Dalo...ostróżka niesamowicie piękna, nic nie ujmując jaśminowi i różyczce...a co to za ziółko się suszy - bo nie poznaję :)
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
x-d-a

Post »

Cynthio, na całe szczęście, że do mnie wróciłaś, bo już się martwiłam...
Mój jaśminowiec pełny jest śliczny, ale niestety pachnie bardzo słabiutko w porównaniu ze zwykłym.

Basiu, to ziółko to lebiodka. Suszy się jeszcze estragon, szałwia, melisa i mięta.

Pozdrawiam :lol:
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Dalu, podobnie jak Ty, już mam pierwsze zbiory ziół. Miętę, M pije jak szalony, więc jeszcze zbiorów nie ma. Majeranek i tymianek mam do suszenia. Jednak zamierzam wysuszyć w suszarce do grzybów. Jeszcze tak nie suszyłam, ale kiedyś musi być ten pierwszy raz. Całuski dla Dyzia.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Podoba mi się Twoja różowa różyczka okrywowa. Zastanawiam się ile krzaczków posadziłaś aby uzyskać efekt tak wielkiego dywanu. Jak zwykle pięknie u Ciebie, nawet gdy prezentujesz tylko kolor zielony to ogród jest zachwycający. :shock:
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Witaj Dalu. Piękne kwiatki pokazałaś. Szczególnie białe, piszesz, że są Twoje ukochane, a ja najmniej dotąd na nie zwracałam uwagę, a faktycznie są piękne. Dopiero w tym roku zaczęłam białe sadzić, chyba pod wpływem forum. Chociaż białe hortensje zawsze mi się podobały. Gusty widać zmieniają z wiekiem. Z tym, że zawsze chciałam aby w ogrodzie było kolorowo. A biały jasminowiec pełny, który ja mam pachnie obłędnie i o dziwo mszyc na nim nie ma. Miałam na innym nie pełnym, który wycięłam, gdyż był zawsze od nich czarny.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Piękne zbiory ziół i zarazem ciekawa dekoracja "domku ogrodnika" - współgra z talerzami ( mam podobne lecz w brązach , nie w domku ogrodnika lecz...w kuchni :))
U mnie z ziół tylko mięta , tymianek i melisa . Co roku obiecuję sobie założenie prawdziwego , ziołowego ogródka...może za rok?
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalo przepiękne róże i tak ukwiecone obficie super,
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
x-d-a

Post »

Asiu,
witam w moim ogrodzie i zapraszam częściej, tym bardziej, że zaczyna się pora kwitnienia róż...

Ewelinko,
ja mam sporo ziół posadzonych razem z warzywami i kwiatkami - nasturcją, nagietkiem i aksamitką. Juz sie przyzwyczaiłam, że do sałatek, mięs i innych potraw dodaję mnóstwo "zielska" z własnych grządek. A dodatkowo ziółka pięknie wyglądają i ...pachną.

Ado,
ja nawet w zeszłym roku założyłam "białą" rabatę, żeby nacieszyć się białymi kwiatami i rozświetlić odległy zakątek ogrodu. A co do jaśminowca pełnego, to odwołuję, to, co wcześniej napisałam - wczoraj go wąchałam i rzeczywiście pięknie pachnie i nie ma na nim mszyc!

Felu,
dzięki za wizytę w moim ogrodzie. Róż okrywowych trzeba posadzić sporo koło siebie, żeby uzyskać taki efekt "dywanu". Tym bardziej, że w tym roku kilka krzaczków mi wymarzło.

Życzę wszystkim miłej soboty.
Najnowsze fotki wrzucę pod wieczór.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Dalo uwielbiam jaśminowiec w tym roku kupiłam sobie też właśnie kwitnie ,na razie jest mały ale przecież urośnie . A ostróżka biała cudo u mnie wyrosła tylko ta niebieska a reszta jest małych i jeszcze nie kwitną oprócz niebieskich .
Genia
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Prześliczny ten twój ostróżkowy mutant i jaśminowiec boski .
Nie wiem jeszcze ,czy będę u Karola ,bo 27 czerwca mam dużą rodzinną imprezę i nie wiem czy dam radę następnego dnia wyjechać . :?
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Daluś każda ostróżka jak ma dobrze może mieć ponad 2 metry ;)
I zbieraj nasioneczka białych :) bo są piękne :D ja mogę poczęstować Cię niebiesko-fioletowymi :wink:

Ech i tak pięknie w Twoim ogrodzie, a ta pogoda tak wszystko uprzykrza :cry:
x-d-a

Post »

Witam,
troszkę się teraz pod wieczór wypogodziło, ale wieje okrutnie, a ja bardzo nie lubię wiatru.
Jutro ma być już ciepło i przyjemnie i tej wersji się trzymamy :lol:

Alu,
oprócz białych ostróżek mam jeszcze niebieskie z białym oczkiem, ale przyznam Ci się po cichutku, że nigdy nie zbierałam nasionek...ale czas zacząć...
Pogoda rzeczywiście w tym roku okropna, ale miejmy nadzieję, że może lato będzie przyjemne :wink:

Jolu,
miło by było gdybyś jednak przyjechała...

Geniu,
u mnie część ostróżek jest w pełni kwitnienia, ale niektóre dopiero są w pąkach.

Dzisiaj pokażę mój ogródek od strony ulicy.
Obrazek Obrazek
x-d-a

Post »

Na dobranoc kwitnąca różyczka
Obrazek
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Dalu, nie przychodzą powiadomienia, kurka wodna no.... :twisted:
Ogród baśniowy, roślinki jak z katalogu wszystkie u Ciebie: bardzo mi się spdobały: lepnica, przywrotnik, piwonia różowa-cudo :) , bodziszki, róża ze strony 20,winnik zmienny-bardzo ciekawy :roll: , ta plamista języczka :roll: , ale piorunujące wrażenie na mnie wprost zrobiła: tojeść ta żółta i odmiana, że tak powiem variegata :wink: , o ile tą 1 mam to nie miałam bladego pojęcia, że istnieje inna jeszcze odmiana :roll:
P.S mam nadzieję, że z pieskiem już lepiej?
Miłego wieczoru Daluś :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”