Wszystko o pomidorach 4cz. (20.05.09 -31.12.09)
Dziękuje kozula. Czytałam wcześniejsze posty i nie kupiłam amistaru. Póki co poobcinałam chore liście, a pomidorki prysnęłam acrobatem. Rosną w namiocie foliowym, temperatura rzeczywiście dosyć wysoka. Mam pytanie jeszcze... Może ktoś wie jak się ma do zarazy papryka? Prysnęłam ją też delikatnie na wszelki wypadek, chociaż nie wiem, czy potrzebnie.
Ehh trochę od złej strony się za to wszystko wzięłam. Najpierw posiałam, a dopiero później zaczęłam myśleć.
Ehh trochę od złej strony się za to wszystko wzięłam. Najpierw posiałam, a dopiero później zaczęłam myśleć.
wciąż jestem zielona
- kozula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Papryka zarazy nie ma , miewa za to zgniliznę pirścieniową , którą Acrobat zwalcza . Na pewno oprysk nie zaszkodzi , może nie był konieczny , ale pewności nie ma . Jeśli zaraza już jest trzeba wykonać drugi oprysk środkiem interwencyjnym po 5- 7 dniach , może być Curzate M następne opryski nie będą potrzebne już tak często , a jak będzie ciepło i sucho , może te dwa wystarczą na długo .
Pozdrowienia , kozula .
Pozdrowienia , kozula .
- krzysiek1240
- 200p
- Od: 23 lut 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- krzysiek1240
- 200p
- Od: 23 lut 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Szymonambar222
- 500p
- Od: 28 gru 2008, o 08:23
- kozula
- Kontakt:
Krzysiek , Szymonambar jest jakś szansa na zdjęcia ? Plamy na jednym krzaku to nic dziwnego , wystarczy żeby jakimś trafem dostał za dużo wody i już będzie chloroza magnezowa , jeśli są różne odmiany też jedne mogą mieć plamy z powodu chorób lub nidoborów/nadmiarów składników . Odmiany pomidorów różnią się między sobą wymaganiami pokarmowymi bardziej niż niejednokrotnie poszczególne gatunki roślin .
Arabello , teraz tylko czekać na owoce . Oby Ci się tak zdrowo dalej chowały .
Pozdrawiam , kozula .
Arabello , teraz tylko czekać na owoce . Oby Ci się tak zdrowo dalej chowały .
Pozdrawiam , kozula .
- kozula
- Kontakt:
Skoro na dziś po robocie , chciałabym wszystkim głosującym w wyborach forumowicza miesiąca , bardzo , bardzo gorąco podziękować . ;:12 . Mam jeszcze prośbę - może znacie kogoś kokretnego poszkodowanego w powodzi dla kogo nagroda byłaby bardziej potrzebna niż mnie ? Admin chciałby znać adres do piątku .
Dzięki , pozdrowienia , Anka (kozula) .
Dzięki , pozdrowienia , Anka (kozula) .
-
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
http://www.naszdziennik.pl/index.php?ty ... d=gg14.txt
Doze, Bawole serca są wysokie i wiotkołodygowe i one wymagają wyłamywania wilków, ale Lima to chyba odmiana niska i samokończąca się i nie wymaga cięcia. Poczytaj ten artykuł.
Doze, Bawole serca są wysokie i wiotkołodygowe i one wymagają wyłamywania wilków, ale Lima to chyba odmiana niska i samokończąca się i nie wymaga cięcia. Poczytaj ten artykuł.