Witaj Koteczku. Na tym zdjęciu jest Jasnota, roślinka zadarniająca.Kocina pisze:Igo, ja chciałam jeszcze wrócić do zakupów w Obi - co jest na pierwszym zdjęciu?
Fotki kwiatów fantastyczne
Ogród Igi - cz.4
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Ewelino, ja również zaglądam do Ciebie, ale jak nie mam nic do powiedzenia to się nie odzywam.Kupiłam dwie kaliny i nie wiedziałam która jest ta pachnąca, dziękuję za odpowiedź, że będzie duża zaczęłam podejrzewać po zeszłorocznym przyroście.Ale kaliny mi się podobają i musi być dla nich miejsce.Ewelina pisze:Witaj Igo
Gratuluję Ci pięknych zakupów (rododendronowych , ale nie tylko...). Zmiany u Ciebie śledzę na bieżąco , ale z barku czasu nie piszę . Teraz pora to zmienić - ogródek pięknieje, jest coraz barwniejszy , bardziej zielony,rośliny się porozrastały i tylko patrzeć , jak zaczniesz się borykać z brakiem miejsca na nowe "chciejstwa".
Zauważyłam ,że masz wątpliwości , jak to kalina :To Kalina Burkwooda (Viburnum burkwoodii), śliczna , wartościowa, pięknie kwitnąca z niezwykle silnie pachnącymi kwiatami.Tylko zostaw jej sporo miejsca , bo rozrasta sie do 2-2,5 m. wys i tyle samo na szerokość, tworząc krzew o pięknym , lekko przewieszającym się pokroju.Dziś właśnie pokazałam tę roślinę w moim wątku
-
- Kontakt:
znowu Cię zasypię pytaniami, a Ty tego raczej nie lubisz.
Co to są te "puchatki"?- Puchatki to nasiona sasanek.
I co to za piękny iglak?- Jest to jodła hiszpańska KELEERIS

Czy z tyłu rosną Ci tuje, tak cięte, czy to raczej jałowce lub cisy?-Tuje cięte.

W zeszłym roku sadziłaś graby (a może buki) na szpaler. Jak Ci się sprawują? - Bardzo wolno rosną , nie ma co pokazywać.
Czy Twój teren naturalnie się tak wznosi, czy została dosypana ziemia -Ja teren mam płaski, jest dosypywana ziemia w miarę potrzeby. Potrzeb już nie ma tereny się skończyły.

Mam nadzieję, że piesio czuje się już lepiej? Wygłaskaj pieszczocha![/quote]-piesio wygłaskany.

Co to są te "puchatki"?- Puchatki to nasiona sasanek.
I co to za piękny iglak?- Jest to jodła hiszpańska KELEERIS

Czy z tyłu rosną Ci tuje, tak cięte, czy to raczej jałowce lub cisy?-Tuje cięte.

W zeszłym roku sadziłaś graby (a może buki) na szpaler. Jak Ci się sprawują? - Bardzo wolno rosną , nie ma co pokazywać.
Czy Twój teren naturalnie się tak wznosi, czy została dosypana ziemia -Ja teren mam płaski, jest dosypywana ziemia w miarę potrzeby. Potrzeb już nie ma tereny się skończyły.

Mam nadzieję, że piesio czuje się już lepiej? Wygłaskaj pieszczocha![/quote]-piesio wygłaskany.
- MalaRybka
- 1000p
- Od: 22 mar 2007, o 15:54
Iga, byłaś może w Auchan? Są piękne róże, może się skusisz? Strasznie chciałaym mieć Pirouette, ale jestem uziemiona w domu i nie mogę jechać. Tak blisko i tak daleko zarazem 

Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
-
- Kontakt:
Ida , ja te pomidory mam w wielkich donicach, Nie mam innego miejsca , muszą tam rosnąć.ida74 pisze:Igo Twój ogród to cud,miód ultramaryna![]()
![]()
![]()
![]()
Czy twoje pomidorki nie maja już za ciasno w tych donicach.Niech rosną pojedynczo .Przez to może być póżniejsze plonowanie.Korzenie się splątają i ciężko będzie je rozdzielić.