Ogródek Bogusi177 - cz.3
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu a znasz sałaty zwane skubankami ?
Lolo Rosso i inne typu dębolistnych o mocno poskręcanych liściach - ja je uwielbiam.
Lolo Rosso i inne typu dębolistnych o mocno poskręcanych liściach - ja je uwielbiam.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko chodzi ci o sałaty ,które rosną w górę ,liście mają czerwonawe a jedne są białe .kogra pisze:Bogusiu a znasz sałaty zwane skubankami ?
Jak o te to miałam je i są długotrwałe ,no i oczywiście smaczne
Ale ja jednak najbardziej lubię masłowe ,no i kruche :P
- kogra
- Przyjaciel Forum
Tak właśnie o te.
Bardzo lubię je do surówek i kanapek - wiesz, przyjemność nie tylko dla podniebienia ale i dla oka.

Bardzo lubię je do surówek i kanapek - wiesz, przyjemność nie tylko dla podniebienia ale i dla oka.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- koza
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lip 2006, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bogusia!!!! Jak zobaczyłam moją podobiznę Twojej roboty - zaraz mi lepiej!!!
Zaszalałaś z nasionami!!!! Tunbergię wysiej w domu (wg mnie koniec lutego) . Ja w ubiegłym roku wysiałam prosto do gruntu i nim biedaczka zdążyła od ziemi odbić , to inne pnącza ją przesłoniły . No i trza było na nią zerkać odgarniająć zielone parawany
Kobea w tamtym roku mi nie wyszła. Część nie wykiełkowało w domu, część mimo iż ładnie rosła - padła nim w maju zdążyła do ziemi iść, a to co się już w gruncie przyjęło głupia koza przez nieuwagę ciachnęła nożyczkami ( miałam ciachnąć sznurek
).
Pietruszki u mnie tylko naciowe się sprawdzają. Nie wiedzieć czemu. Z sałatek też masłową preferuję - u mnie daje radę !!!Marchewkowy eksperyment będzie z odmiany amsterdamskiej 3 (Vilmorinu) , a redisek kilka odmian (na razie mam Saxa Polana).
Ledwo dycham
ale już mnie kopać i siać ciągnie
Może ja nie koza , a kret ???????????
Buziaki ulka

Zaszalałaś z nasionami!!!! Tunbergię wysiej w domu (wg mnie koniec lutego) . Ja w ubiegłym roku wysiałam prosto do gruntu i nim biedaczka zdążyła od ziemi odbić , to inne pnącza ją przesłoniły . No i trza było na nią zerkać odgarniająć zielone parawany

Kobea w tamtym roku mi nie wyszła. Część nie wykiełkowało w domu, część mimo iż ładnie rosła - padła nim w maju zdążyła do ziemi iść, a to co się już w gruncie przyjęło głupia koza przez nieuwagę ciachnęła nożyczkami ( miałam ciachnąć sznurek

Pietruszki u mnie tylko naciowe się sprawdzają. Nie wiedzieć czemu. Z sałatek też masłową preferuję - u mnie daje radę !!!Marchewkowy eksperyment będzie z odmiany amsterdamskiej 3 (Vilmorinu) , a redisek kilka odmian (na razie mam Saxa Polana).
Ledwo dycham

Buziaki ulka
Ulka buziaki przesyła
- kogra
- Przyjaciel Forum
A mnie ciągnie do twojej łączki kwiatowej. I nie wiem czemu ?
Może ja kiedyś kózki pasałam ?

Może ja kiedyś kózki pasałam ?

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Mówisz Bogusiu pomidory siać 8 marca. A mnie nie będzie od 27 lutego do 10 marca w domu to pewnie kilka wysiej∑ wcześniej a po powrocie resztę.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska