Zadbajmy o zdrowie

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Apple
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 17 maja 2010, o 02:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Zadbajmy o zdrowie

Post »

majka300 pisze::wit
Zastanawiam się czy mi pomogłaby ta mikstura :roll: od roku mam pieczenie żołądka ogólnie źle się czuje ;:223 lekarze wysyłają mnie na gastroskopie ale tyle się o tym nasłuchałam że mam pietra :oops: a czy można ją zażywać jak bierze się leki na nadciśnienie :roll:
Czy można wiedzieć o jakiej miksturze piszesz?
rezygn0101
---
Od: 31 sty 2008, o 16:13

Post »

Zastanawiam się czy mi pomogłaby ta mikstura :roll: od roku mam pieczenie żołądka ogólnie źle się czuje :roll:
Prawdopodobnie cierpisz na nadkwasotę.
Ja w takich sytuacjach biorę łyżeczkę sody oczyszczanej na szklankę wody i po kilku minutach mam spokój.
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

Miksturkę polecam jak najbardziej :) Piję ją od listopada tamtego roku i czuję się naprawdę lepiej. Podejrzewano u mnie chorobę wrzodową, ale też stchórzyłam przed gastroskopią... :roll: Bóle żołądka i brzucha, które męczyły mnie praktycznie codziennie - zniknęły :)
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Apple pisze:

Czy można wiedzieć o jakiej miksturze piszesz?
O tej co Lady-r podała :roll:
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Szamanka pisze:Miksturkę polecam jak najbardziej :) Piję ją od listopada tamtego roku i czuję się naprawdę lepiej. Podejrzewano u mnie chorobę wrzodową, ale też stchórzyłam przed gastroskopią... :roll: Bóle żołądka i brzucha, które męczyły mnie praktycznie codziennie - zniknęły :)
Naprawdę :shock: to chyba zacznę stosować a oliwa z oliwek to z jakiej firmy bo tyle ich jest :roll:
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Szamanka
1000p
1000p

Post »

Oliwa obojetna ;) Ja kupuję taką za ok. 30 zł, nie pamiętam firmy..coś na B chyba. Ważniejsza firma aloesu ale o tym pisała Lady-r. ;)
mila1003
200p
200p
Od: 9 mar 2009, o 10:41

Post »

Hej, jak tam wasze miksturkowe poczynania? Ja jestem na drugim etapie czyli na oleju kukurydzianym i teraz chociaż da się to pić bo z oliwą z oliwek było koszmarne w smaku. Z niecierpliwością czekam na olej z pestek winogron. jakoś na drugim etapie brak widocznych czy odczuwalnych efektów, chyba że mogę z nim powiązać koszmarne ilości wysypki (jestem uczulona na dosłownie wszystkie pyłki) i nigdy jeszcze nie miałam tak nasilonych objawów. Musiałam już zacząć brać niestety leki antyhistaminowe bo nie miałam na swoim ciele miejsc nie dotkniętych wysypką, że nie wspomnę już o tym jak to koszmarnie swędzi. Coś jakoś nie było u mnie opisywanych przez was inwazji krostek itp i nie wiem czy to dobrze czy nie. Ale przyznam że codzienne robienie miksturki zaczyna mnie powoli nudzić. Gdyby tak można było zrobić od razu na parę dni, no ale cóż. Dla zdrówka warto się poświęcać.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zajrzałam do mojego wątku po przerwie nie miałam powiadomień :twisted: a tu tyle wpisów. :D Na zgagę mikstura pomaga jak najbardziej, przy nadciśnieniu aloes nie przeszkadza, trzeba tylko uważać gdy zmienia się go później na citrosept.

Co do alergii to też ją mam, ale bardziej oddechową. Niestety lekami blokujemy oczyszczanie. :? Przez skórę możemy się oczyszczać i wtedy wszelkie smarowanie hamuje proces oczyszczania. Gdy nasze narządy wydalnicze są przewalone robotą i nie dają rady wtedy organizm używa drugiej linii obrony i jest to skóra lub śluzówka. Katar, krosty, flegma, wysypka to oczyszczanie czyli wyrzucanie na zewnątrz lub pod skórę gdzie układ limfatyczny potrafi wyrzucać toksyny i też na zewnątrz np. po wyropieniu wyprysku.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Zastanawiam się czy mi pomogłaby ta mikstura :roll: od roku mam pieczenie żołądka ogólnie źle się czuje ;:223 lekarze wysyłają mnie na gastroskopie ale tyle się o tym nasłuchałam że mam pietra :oops: a czy można ją zażywać jak bierze się leki na nadciśnienie :roll:

kobieto będziesz się leczyć miksturą, bo masz pietra przez gastroskopią??????? ;:14 ;:14 ;:14 normalnie ręce opadają, rzekłabym z gaciami ;:14 ;:14 idz do lekarza i zrob to badanie
a miksturę sobie pij...
Szamanka
1000p
1000p

Post »

Spaaaadł nam bardzo wątek... ;)
Kiedyś Lady-r wspominała, że na przemian z sokiem z aloesu stosuje Citrosept. Zakupiłam go w piątek i zamierzam stosować. Muszę się jednak dokopać do informacji jak go pić. Czy też w formie mikstury?
Na razie jestem na wyjeździe, ale jak wrócę - zabieram się za lekturę ;)
A co u was?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Lady-r pisze:Fakt Józefie to jest wątek o profilaktyce :? ale tu pokazałam jak medycyna jest nieskuteczna tylko odtruwanie organizmu ma sens. Moja teściowa też miała nowotwór złośliwy wycięty, ale wiadomo co to jest .Pije miksturę aloesową i ma się dobrze.

Właśnie chciałam zapytać o miksturę odtruwającą i oczyszczającą organizm.
Zwie się Colon Flush - zawiera 13 ziół i wymiata wszystko co się przez lata zastało w układzie pokarmowym.
Czy ktoś to już stosował?
Może podzieli się wskazówkami o skuteczności tej mikstury.
Grażyna.
kogro-linki
Szamanka
1000p
1000p

Post »

A ja ciągle czekam aż się Lady-r wypowie.. :roll:
Na razie piję Citrosept tak jak jest na opakowaniu: czyli ok. 10 kropel do herbaty lub soku.
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

Ja też się panicznie bałam gastroskopii, a jak poszłam na badanie to nie trwało więcej niż 2 minuty. To była chwila, obiecywałam sobie, że przetrzymam i udało się :) Nie ma co czekać Maja, wierzę, że się boisz ale zrób to dla siebie, dla własnego zdrowia.

Soda pomaga, ale na krótką metę, można się wspomóc siemieniem i olejem lnianym :) Słyszałam też o soku z ziemniaków :)

Oczyszczał się ktoś spiruliną/chlorellą albo noni :?:
rezygn0101
---
Od: 31 sty 2008, o 16:13

Post »

Karolina__ pisze:
Ja też się panicznie bałam gastroskopii,
Troszeczkę smutniejsza jest endo. :D
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

Masz na myśli to badanie z drugiej strony? ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”