Moje zacisze.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje zacisze.

Post »

Witaj Grzegorz! Fajna siatka. Moje marzenie i plany na przyszłe lata ale chyba prędzej mi żywopłot urośnie :)
Dobrze, że jesteś ;:138
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Napracowałeś się z tym płotem ;:138
Czy sąsiadka się dołożyła :?:
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p
Od: 29 maja 2008, o 10:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joluś faktycznie zima mi zleci jak zwykle o wiele za szybko, zresztą czego tu żałować.... nie mogę się doczekać wiosny :roll:

Grzesiu Dziś znowu szalałem odkurzaczem. Powiem Ci tak, po trzech godzinach machania tym ustrojstwem rozbolały mnie ręce, ale to pewnie dla tego, że co jakiś czas łapałem się na tym, że zamiast trzymać go na pasku, to ja trzymałem odkurzacz w rękach, więc to pewnie kwestia wprawy. Chyba, że moje 184 cm to za dużo dla Made in China :wink: . Ale na taczce zmieściło się dwa razy tyle liści co normalnie gdyby je zgrabić. Rozdrabniarka działa całkiem dobrze, zresztą jak rozdrobniło doniczkę wraz z zawartością to chyba liście nie są problemem. Dużym plusem jest to, że nie wciąga patyczków a te najdrobniejsze i tak są cięte. Nie ma więc potem problemu ma kompoście z nierozłożonymi dodatkami. Całkiem dobrze działa też dmuchawa, jak ją przyłożyć wystarczająco blisko ziemi to wyrywa kamyki :wink: 270km/h jednak robi swoje. A tak tak poza tym to kupiłem ją w Castoramie, za 124 złote. Mam więc dziwne przypuszczenia, iż jest to produkt na jeden sezon. Zresztą został wyprodukowany w Chinach i nie doszukałem się firmy tego urządzenia. Jeżeli masz płaski teren i nie masz problemów z dostępem do gniazdka elektrycznego to śmiało możesz zaryzykować taki zakup. To na prawdę przyspieszy rozkład liści. Ja i tak muszę kupić taki odkurzacz na silnik spalinowy, nie będę przecież ciągnął 300m kabla za dom. W koło domu 50 m czasem mnie wkurza.

A, żeby nie być gołosłownym to wygląda tak;

Obrazek

Mam nadzieję, że powiedziałem Ci coś mądrego na temat "Odkurzacza do liści z funkcją rozdrabniania" taki napis widnieje na tej białej etykiecie :lol:

Olu Ja tylko pomagałem przy ogrodzeniu. Do mnie należy opieka na terenami zielonymi :;230 co zresztą widać na następnym zdjęciu. Tak teraz wygląda ogrodzenie, po mojej ingerencji :P Były sadzone od linijki ale po tych śniegach wyglądają okropnie, oby im to minęło. Co do sąsiadki tylko ją widuję, na szczęście przez płot. Zresztą jak jej powiedziałem żeby nie mówiła mi Grzesiu bo tak zwraca się do mnie rodzina i znajomi a ona ani jedno ani drugie to się przestała w ogóle odzywać ... i jest mi z tego powodu wszystko jedno :tan

Obrazek

Jacuś Ty się płotem nie martw, jak masz żywopłot to już dużo, weź lepiej rób coś z tym ogrzewaniem, zima idzie... A jak się zjawi u Ciebie pół forum żeby Cie ogrzać to nie nastarczysz robić herbaty z konfiturami :heja
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Grzesiu, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, chwała Ci za to ;:180 (i do wszystkiego jeszcze ilustracja ;) ) Cieszy mnie to, że nie jest za drogie to ustrojstwo i nawet mam coś takiego jak Castorama we wrocku ;) :D
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Grześ cała przyjemność po mojej stronie... a Castoramę widziałem osobiście 21. października. Byłem wtedy we Wrocławiu. Byłem u znajomego w Iwinach... czyli po przeciwnej stronie miasta ... chyba :roll: A co do ceny, oczywiście są i droższe tak do 500 zł.
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Małe wspomnienie lata ...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

A co to jest, to-to ostatnie? :shock:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Grzesiufajnie że już jesteś ,świetny płot .
A wspomnienia lat ciepłe,kolorowe aż żal że na dworze tak zimno .
Zimowity pięknie kwitną
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Grzesiu piękne Wspomnienia :lol:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

A takie cuda rosną dziko ...

Moje zacisze.
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Małgosiu dziękuję za odwiedziny :D A to na ostatnim zdjęciu to nic innego jak owoc kasztana jadalnego. Pierwszy jaki się zawiązał ale jakiś sprytny zwierzak go ... zwinął ?

Geniu jak miło Cię gościć ;:138 Płot faktycznie wygląda dobrze, przeszedł nasze oczekiwania. Po zimowitach oczywiście nie ma już śladu ... ale za mniej niż rok będą znowu ... czy to nie jest cudowne ? :wink: A dziś nawet się wygrzałem do słońca... Mam nadzieję, że jutro też tak będzie bo mam dalie i kanny do wykopania... a to roboty na pół dnia.

Joluś Dziękuję :D
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje karpy dalii i kann już w skrzynkach i przysypane piaskiem.
Jutro wędrują do piwnicy.
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Hmmm...124zł....niby nie wiele..ale liście już prawie pograbione...do castoramy za daleko.....
a poczekam rok....może stanieją :;230
Płot naprawdę super wygląda....
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

grzech77 pisze: A to na ostatnim zdjęciu to nic innego jak owoc kasztana jadalnego. Pierwszy jaki się zawiązał ale jakiś sprytny zwierzak go ... zwinął ?
A czy sąsiadka ma alibi? ;:112
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Ola ale Ty jesteś porządna... A u mnie nawet miejsce w piwnicy nie do końca gotowe. No i nie ma szans na skrzynki. Nie zmieściło by się. Pewnie znowu przywiozę ze cztery taczki to prawie jak wykopki ziemniaków :;230

Grześ miło Cię widzieć :wink: Wiesz, jak byś sobie teraz kupił, miał byś czas przez zimę trenować :) Mnie przywieźli z Castoramy w poniedziałek a we środę spadło 20 cm śniegu... myślałem, że się pochlastam ze słości, bo mogłem kupić odśnieżarkę :lol:

Grzesiku Nie wiem czy ma... nie rozmawiamy ze sobą, przecież ... :heja

-- Pn 02 lis 2009 22:46 --

A to jeszcze na koniec dnia z dzisiejszego spacerku po moich włościach

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

c.d.n.
Moje zacisze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”