Moje kwiaty w hydroponice

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Właśnie znalazłam na necie zdjęcie kwitnącej Plumeri.... rzeczywiście jej kwiaty są urocze :D

Podlewajcie proszę drzewko
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewciu.....mam pytanie czy aby podlać drzewko wystarczy tylko zaglądnąc na tą stronkę?.jakos nie moge sie tam połapać :oops:

Teresa
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Tereso wystarczy raz otworzyć stronę i już podlane, a żeby rosło to najlepiej podlewać je codziennie. Na forum mamy cały las tych drzewek :lol:

Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milek......to niemożliwe :D .swoje grudniaki mam od prawie 6 lat i zawsze kwitły o tej porze aż do polowy grudnia,niestety.Potem kwitną jeszcze raz w lutym ale już nie tak obficie. Biała tylko zmieniła porę kwitnienia .Na początku kwitła na przełomie stycznia i lutego. Może różowa ją sobie podporządkowała........jest starsza i większa
:lol:

Pozdrawiam Teresa
Awatar użytkownika
kocurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2008, o 11:57

Post »

AlfaXIII pisze:Poddaję się... wsadzę papirusa do szklanki :) Temu na pewno nie zaszkodzę ;) Zobaczymy jak będzie się chował. Będzie grzeczny to kupię mu specjalną donicę do hydro :)
Nie potrzeba mu donicy do hydro, papirus będzie rósł wszędzie, byle dawali pić ;) Mój rośnie w akwarium z kamolami i piachem, i jest ogromny, krzaczasty, i cały czas kwitnie :evil:
Awatar użytkownika
kocurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurka, zachorowałam na plumerię :roll: jest na All... i obawiam się, że to ta sama aukcja, na której Ty kupiłaś swoją, czyli roślina + żyjątka gratis... Ciekawa jestem, ile ma miesięcy ta roślina? wiesz coś więcej? na All... są tez nasiona, opłaca się w to bawić?
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kocurku......żyjątka oczywiście gratis :lol: Od dostawcy dowiedziałam sie że została wysiana w lutym tego roku.Jezeli chodzi o nasiona to oserwowałam komentarze innych forumowiczów i powiem Ci ze nie jest to takie proste.Rosną bardzo wolno i wiele nasion ginie. Ale czemu nie,jezeli lubisz sie bawic i jesteś cierpliwa....do dzieła.Ja tam wolałam kupić juz odchowaną.Leniwa jestem :lol:

Pozdrawiam Teresa
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kocurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hm, no to jak na kilkumiesięczną roślinę miała całkiem spory przyrost 8) chyba zakupię nasiona. I goraco będę dopingować Twojej plumerii, tym bardziej, że bez kwiatów bardzo przypomina moją euphorbię :lol: a ta baaardzo lubię.
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kocurku....w warunkach szklarniowych troche to inaczej przebiega. A gdzie kupisz nasiona? podobno z Niemiec sprowadzaja

Teresa
Awatar użytkownika
kocurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teresa600 pisze:Kocurku....w warunkach szklarniowych troche to inaczej przebiega. A gdzie kupisz nasiona? podobno z Niemiec sprowadzaja

Teresa
Na Allegro widziałam :lol:
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak.....ślepuga ze mnie.Przecież pisałaś wyżej ze nasiona są na Allegro.... :D

Ewuniu...mam nadzieje ze nie przelałam Twoje go drzewka.......zaglądam tam bardzo często....niech rośnie zdrowo ;:48

Pozdrawiam Teresa
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Tereso :D Na pewno nie przelałaś, ono potrzebuje dużo wody żeby rosło :wink:
Też podlewam cały forumkowy las, trochę z tym schodzi, ale zawsze znajdzie się na to czas :D

Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
Agnieszka_73
200p
200p
Od: 16 paź 2008, o 21:17

Post »

Też podlałam Twoje drzewko :) Niech buja pod niebo!
To ja typ niepokorny :)
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

NO.....ale sie dzisiaj natrudziłam w OBI......zdobyłam szczepkę szlumbergery w kolorze ceglasto- czerwonym.Postaram sie ją dołączyć do mixu różowo -białego.Mam nadzieje że puszczą korzonki.Już widzę oczami wyobrażni 3 kolory w jednej doniczce. Zdobyłam też :oops: gąłązki figusa beniaminka , tylko 3 sztuki (ależ jestem pazerna :D ). O postępach oczywiście poinformuje. Zdobyłam sie tez na gest dla storczyka.....w nagrodę za kwitnienie dostał ładna osłonkę, za którą oczywiście zapłaciłam ....nie zdobyłam :lol:

Pozdrawiam Teresa
Awatar użytkownika
lwica79
50p
50p
Od: 19 kwie 2008, o 23:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zaglądałam tak kątem okaz już kilka razy do Twojego wątku Teresko a dziś przeczytałam cały dokładnie :) . Poza zachwytami Twoimi roślinkami (cięzko od niektórych oczy oderwać), nabrałam chęci na eksperyment z hydroponiką. Zaraz zaczynam przeglądać stronkę którą podałaś na której prowadzona jest wysyłkowa sprzedaż potrzebnego sprzętu.
Jeszcze będę musiała przemyśleć od jakiej roślinki zacząć przygodę z hydroponiką :) . Mam już kilka pomysłów.
Dziękuję za wspaniale rozpisany temat..zdecydowanie warto było go przeczytać!
Będę jeszcze wpadała podziwiać i prosić o wskazówki :)
Pozdrawiam. Edyta gg.3597720
Domowa zieleń lwicy79
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”