W.o... Psach 5cz. (2008.05-2008.10)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękujemy za ciepłe słowa. Zuzia ma się już chyba lepiej, bo mniej śpi, a więcej broi. Jeszcze troszeczkę pokałsuje, ale chyba wszystko idzie ku dobremu. Najgorsze w chorobach zwierzątek jest, że nie mogą nam powiedzieć co je boli. I trudno je pocieszyć, wytłumaczyć co się dzieje. Życzę wszystkim piesiom dużo zdrówka :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu piękna fotka a Kefir cudny ;:226
Oczywiście trzymam kciuki by szybciutko wrócił do zdrowia i by to nie była jakaś poważna choroba ;:185
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Moja mała zdrowieje. Rana ładnie się goi, brzuszek miękki. Je, pije i wydala ... :lol:
A nawet zaczyna już szczekać, a już myślałam, że razem z macica struny jej wyciągnęli i będe miała cichego pieska :lol:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Super Danusiu że z Laylą lepiej :wink:
Głaski dla niej :P
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Wielkie dzięki, aż mi ulżyło jak odżyła :D
Awatar użytkownika
Lantana
50p
50p
Od: 15 lip 2008, o 16:07

Post »

Słuchajcie, bo aż nie wierzę. Ostatnio słyszałam audycję w radiu o psach, w której mówiono , iż w Polsce należy wyprowadzać psy na smyczy i w kagańcu i można je puszczać luzem tylko w miejscach do tego wyznaczonych. Czy to jest prawda?? No i że trzeba po nich sprzątać - no ale to akurat wiem i się do tego stosuję i uważam że to bardzo słuszny przepis.
Ja mojego psa dość często puszczam luzem, ale się słucha, jest już stary i zasadniczo wie o co chodzi z przechodzeniem przez ulicę i nikogo nigdy nie zaczepia, z innymi psami się nie gryzie. Chodzi ze mną także na zakupy, ale niestety często jestem upominana o to że wiążę mojego psa pod sklepem, a przecież do środka go wziąć nie mogę (co akurat za granicą często widziałam)! A miejsca wyznaczonego specjalnie dla psów do biegania w Polsce jeszcze nie widziałam jak żyję ( a mieszkam w stolicy - raczej widuję wszędzie zakazy wprowadzania psów)
Powiedzcie jak Wy wyprowadzacie swoje pociechy, na smyczy i w kagańcu? Oczywiście pytam chyba głównie tych co mieszkają w blokach bo rozumiem że w ogródku pociechy mają sporo wolności.

Super że Layla wyzdrowiała :D
Bzzz bzzz bzzz....
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja zuza chodzi głównie na smyczy - ale na podwórku jest niepisana umowa, że można psy puszczać, tyle tylko, że ciągle bawią się tam dzieci, więc zostają wczesne godziny ranne lub późne wieczorne. Niedaleko jest mały plac do wyprowadzania psów. A w parku maleńki ogrodzony teren - ale jest tak mały, że pies nie ma się gdzie rozpędzić, no i jeden na kilka osiedli....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Tak, w Polsce obowiązuje obowiązek wyprowadzania psów na smyczy, większych w kagańcach. Layla prawie zawsze chodzi na smyczy, czasem w ogrodzie botanicznym ją puszczam luzem, ale ona jakoś woli na smyczy - czuje się pewniej, bez smyczy to plącze się pod nogami, że można się przewrócić. A miejsca do wyprowadzania psów to i ja nie widziałam.
Layla już zdrowa ;:1 , biega, szczeka, wcina i jest znów wesoła. Do poniedziałku musi nosić "koszulkę" bo wciąż próbuje sobie szwy wyciągnąć.
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Od: 17 paź 2006, o 14:08
Kontakt:

Post »

Całe szczęście że z Laylą wszystko ok, ucałuj ją ode mnie ;:12
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Kontakt:

Post »

Musze się pochwalić na dniach moja Sisi będzie mieć własną strone www ;:1
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Awatar użytkownika
Lantana
50p
50p
Od: 15 lip 2008, o 16:07

Post »

A Sisi chodzi stale na smyczy??
Noi właśnie jak tak mało tych miejsc to gdzie piesek ma pobiegać za patykiem? Prawo dla ludzi czy ludzie dla prawa? Ja się pytam? Chyba przepis jest ot tak by sobie był :(
Bzzz bzzz bzzz....
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na to wygląda, bo Zuzia ma np. wiele z energi teriera i nie wyobrażam jej sobie w domu niewybieganej - tzn, wiem co się wtedy dzieje :twisted:
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Iwiko - podaj nam koniecznie adres do strony Sisi i wrzuć jakieś fotki ślicznotki :D
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Kontakt:

Post »

DankaWS pisze:Iwiko - podaj nam koniecznie adres do strony Sisi i wrzuć jakieś fotki ślicznotki :D
nie wiem czy linka moge wstawić?
Sisi ogólnie to nie chodzi na smyczy ale na ringówce- nie wyciera sierści.
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Nie wiem, chyba możesz, a jak nie to poproszę na priva. Obejrzę sobie śliczną Sisi :lol:
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”