Kilka moich zielonych :) agaM

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kilka moich zielonych :) agaM

Post »

agaM pisze:iestety do tego zaczął sie trudny dla nich okres (w bloku szczególnie) , wiadomo zima idzie, centralne.. po paprotkach już widać najbardziej, może zima nie spustoszy aż tak bardzo, najwyzej będę odnawiać kolekcję a z pomoca forumowych koleżanek to nie takie trudne przecież :D
no wiesz że zawsze na mnie możesz liczyć :)
anoli pisze:Cóż jednak nadal jestem od kwiatów uzależniona - ale to przynjamniej zdrowy nałóg.
oj chyba nie ty jedna :)
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

trzynastka pisze:Cóż jednak nadal jestem od kwiatów uzależniona - ale to przynjamniej zdrowy nałóg.
Pewnie, ze zdrowy. Nie gnije nam wątroba, nie mamy dziury w płucach. :;230
Tylko każdy nałóg kosztuje ;:108
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

No niestety z tymi kosztami to prawda :roll:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jest w tym coś pocieszającego. Nie puszczamy kasy z dymem. Stoi w mieszkaniu. ;:63 ;:63
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 kwie 2008, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

anoli pisze:Cóż jednak nadal jestem od kwiatów uzależniona - ale to przynjamniej zdrowy nałóg.
powtórzę za trzynastką :D oj nie ty jedyna :D
anoli pisze:No niestety z tymi kosztami to prawda :roll:
i co prawda to prawda
AGA Z pisze:Jest w tym coś pocieszającego. Nie puszczamy kasy z dymem. Stoi w mieszkaniu. ;:63 ;:63
i cieszy oczka :D
ileż emocji dostarcza kiedy uda się uratować roślinkę i pięknie się odwdziecza :)
trzynastka pisze: no wiesz że zawsze na mnie możesz liczyć :)
wiem wiem i wzajemnie :D na razie w storczykach nie pomogę ale kto wie co przyniesie przyszłość... zaraza storczykowa się rozprzestrzenia aaa a ja jestem bardzo podatna :;230
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O tak. Wystarczy zdobyć jeden a reszta to już lawina. Wiem coś o tym. Zaczynając pisać na Forum miałam tylko hoję carnosę. Nie minął nawet miesiąc, a już mam 8. I chcę więcej, ale zrobiło się zimno. Ale wiosną...
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Do agiM : cały czas się zastanawiam,czemu ja dopiero teraz trafiłam na twój wąteczek? Jestem pod niesamowitym wrażeniem twoich podopiecznych.Tym bardziej że posiadasz te rośliny, za którymi ja SZALEJĘ!! Gdyby była u ciebie na wiosnę taka możliwość zakupu wszelkich twoich Eszków,Kolumnei oraz Scilli fiołkowej,to fruwałabym chyba ze szczęścia! Kwestia tylko dogadania kwoty.
Jeśli pozwolisz,to będę u ciebie częstszym gościem? Pozdrawiam cieplutko. :wit :wit :wit
P.S: Podpowiedz mi na priv,jak robisz nazwy roślin na fotkach (proszę o tzw.''łopatologię'')
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krystyna.F pisze:Jeśli pozwolisz,to będę u ciebie częstszym gościem? Pozdrawiam cieplutko.
Krysiu, głupie pytanie, no jasne bardzo zapraszam :D będzie mi miło :D
i tak dumałam dumałam że skądś Cię kojarzę, zajrzałam na wątek i od razu poznałam że kiedyś musiałyśmy na którymś podforum pisać właśnie o aeszkach :D i coś mi się też kojarzy że chyba wysyłałam do ciebie priva że mamy takiego samego Dziwidła :D u Ciebie też już sobie 'spoczął' na zimę? mój w raz z młodym pod koniec września zdecydował się na sen-uschnięcie
ależ dużo masz młodych aeszków :shock: ja mam oprócz tego jedngo dużego co kwitł jeszcze szczepkę z A.panterka czy tygrysi.. nie pamiętam takie listki w ciapki. Już siedzi ze 2 m-ce i nic,ale jeszcze zielona.. zobaczymy czy coś z tego bedzie
W sprawie szczepek to napisz o które Ci dokładnie chodzi, chętnie podzielę się wszystkim czym mam i da się podzielić :) w ogłoszeniach pisałam że po 4 zł ale oczywiście się dogadamy :)
jeśli pogoda by dopisała i nie było mrozów to mogę i teraz spróbować Ci wysłać paczuszkę, jak chcesz oczywiście
:)

Kolumnea już u Teściowej, oddałam żeby zrobić miejsce innym :) ale ze szczepkami no problem :)
a ad programu i literek, to możesz też pisać na zdjeciach np w PowerPoint ale ja używam innego (PhotoFiltre) bo otwiera nawet b. duże pliki graficzne i ma więcej możliwości, łącznie z robieniem ramek :) napisze Ci prv

Dziewczyny znów mam problem z tym Obrazek coś mu nie pasi, znów żółkną i usychają jej listki przy podstawie łodyżki, trudno mi go wyczuć z podlewaniem, tyle czasu go mam i długo rosł ślicznie a teraz znowu :( składam na centralne.. pocieszam się że łyse łodyźki szybko się zagęszczają jak będzie mu dobrze.. na wiosnę
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguniu,podejrzewam że w pokoju jest nazbyt wysuszone powietrze,więc dobrze byłoby je nawilżyć.Aeschynanthusy lubią mieć dużo wilgoci i ciepła,dlatego ja je dość obficie spryskuję zawsze wieczorem,czekam aż obciekną i wieszam je na swoim miejscu.Dbam, by miały stale wilgotną ziemię.Pozawieszaj na kaloryferach nawilżacze lub postaw na nich jakieś naczynie z wodą,to trochę powinno pomóc i dodatkowo zraszaj je obficie każdego dnia.
Moje Eszki wiszą w kuchni (zwiększona wilgotność) w oknie od wschodu,nie osłonięte żadną firaneczką,i mają się bardzo dobrze.Eszki lubią stanowisko bardzo jasne ale nie na bezpośrednim działaniu promieni słonecznych,bo to dla nich zabójca.
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu dziękuję, ach ta zima...
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga zima jest okropna ...zawsze roślinki trochę marnieją :(
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Osobiście uważam, że mogłaby się już skończyć. ;:223
Jestem z ciepłego wychowu :;230
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGA Z pisze:Jestem z ciepłego wychowu :;230
hehhe ja teżchoć z grudnia jestem mama mnie w pierzynę zawijała ;) :;230 :;230
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga Z ja też uwielbiam lato i najchętniej przespałabym zimę jak miś :D

Trzynastko już CI kiedyś pisałam że grudniowe ludziska to super ludziska :D u mojego w rodzinie 3/4 męskiej populacji to strzelce, Tomek i śp pradziadek koziorożce, ale grudniowe chłopaki :D

ja z lata a grzać musi mnie zimowy Pan ;) (10.12.. to chyba też twoja data?)
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Dziewczyny jak na listopad to nie jest zimno podobna taka pogoda ma się utrzymać do połowy grudnia :wink: Ja też lubię ciepełko mimo że jestem z października a mój z grudnia :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”