Mój ogród - grazyna45

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2008, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Tak,to jest ogród Daisy,podoba mi się,choć nie wszystko ,ale róże ma piekne.Najbardziej podoba mi się ławeczka wśród róż i podłoże wysypane drobnymi kamykami.Pozdrawiam grazyna45
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę ,że nie tylko mnie chodzą po głowie zakątki różane.Muszę coś wymyślec chociaż na początku twierdziłam,jeżeli róże to tylko pnące i mam 6 kolorków,ale teraz ?????///
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Każdej z nas podoba się chyba to samo... przebywać wśród róż. Usiąść sobie i podumać, zachwycać się zapachem kwiatów i mieć świadomość, że robimy dla nich wszystko co możemy. A jeśli chodzi o wykonanie czyli szczegóły... to już każda z nas (na szczęście) ma swój własny gust! Stąd jeśli po ogródku/na wzór ogródka Daisy powstanie 50 nowych ogródków, to jestem przekonana, że każdy bedzie wyglądał inaczej.

Pisząc ogródek miałam na myśli kącik rózany :)

Ja Ci Grażynko nie potrafie podpowiedzieć Gdzie go stworzyć. W pierwszej chwili pomyślałam o trawniku przed bukszpanami (pamiętasz pytałam Ciebie co to za krzaki)
A może tam gdzie już róże rosną?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

bożena170365 pisze:(...) bliższe mi są naturalistyczne ogrody z nutką tajemniczości np. taki jak u mag,ale by taki mieć potrzebna jest przestrzeń ,tak myślę............ ;:79
I czas, sporo czasu i cierpliwości. Nie mówiąc o pracy włożonej w zaplanowanie, zasadzenie i pielęgnację "naturalnie" rozmieszczonych roślin. Inaczej mówiąc, sama przestrzeń nie wystarczy :lol:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
bożena170365
500p
500p
Od: 17 lut 2008, o 22:48

Post »

Nalewko -wszystko co piszesz ,, o naturalistycznym ogrodzie'' to prawda ,zgadzam sie ,ale jednak bez tej przestrzeni nie wiele osiągniesz......Miłej niedzieli.
Pozdrawiam, Bożena
Zapraszam do mojego ogrodu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12693
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Takie moje różne róże.
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na pierwszym zdjęciu liliowce,
na drugim liatry,
na czwartym firletki--wszystko jeszcze w pączkach,ale już niedługo będzie mnóstwo kwiatów.
Na trzeciej fotce tęcza.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam Was ! Wczoraj wieczorem padał deszcz,rano były jeszcze kałuże,mam nadzieję,że teraz może już być tylko lepiej. Pozdrawiam -miłego dnia
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Grażynko, cieszę się, że wreszcie doczekałaś się deszczyku a po deszczyku - tęcza :)

Ja już nei wiem jak to jest z tą pogodą. Zapowiadali, że od piątku do poniedziałku będzie w Rzeszowie padało a ja wstaję w sobotę patrzę a tu słoneczko za oknem. I miałam piękną sobotę :)

Piękne kolejne róże. Wszystko u Ciebie jes takie zadbane i poukładane.

Czy wymyśliłaś już gdzie zrobisz kącik różany? Bo mnie się koncepcja zmieniła jak zobaczyłam altanę u Ewy cynamonowej.
z uśmiechami Iza
u liski
bożena170365
500p
500p

Post »

Szukałaś kącika różanego,przecież już masz, powiększ rabatę, dokup kilka ciekawych okazów i gotowe. :D Pozdrawiam
Pozdrawiam, Bożena
Szpilka
200p
200p
Od: 11 sty 2007, o 19:14

Post »

Grażynko, odbyłam ponownie spacer po Twoim ogrodzie i jestem pełna ochoty do uzupełniania mojego pustego trawnika. Świetne są te wysepki na trawniku. Nie wspomnę o super aranżacji otoczenia tarasu. Jestem pełna podziwu dla Ciebie i Twojego męża który pewnie w ogrodzie kosi trawę :lol: Też Grażyna.
Pozdrowionka
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Grażynko! Dziękuję za ciepłe słowa,które pozwalają mi przeżyć dzisiejszy ciężki dzień.
Zaskoczę Cię ,trawkę koszę jeszcze ja.
Myślę o powiększeniu wysepek ,ale trudno przekonać męża.
Odwiedzę cię wieczorkiem,gdy Polacy będą przegrywać .
Pozdrawiam -miłego dnia
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bożenko! Jesteś konkretną osobą-dzięki pomyślę nad Twoją sugestią-może dobry pomysł-zastanowię się. Spokojnego oglądania meczu-może przed meczem ziółka dla spokojności-meliska?
Pozdrawiam
bożena170365
500p
500p

Post »

A tak ziółka dla ,,spokojności'' mojego męża jak najbardziej będą potrzebne- tylko czy to wystarczy :?: :D a ja cóż biorę się za pisanie analizy za mijający r....sz..... :cry:

Później jeszcze wpadnę ,a zapomniałam .......u mnie nareszcie dzisiaj padało... HURRA ;:11 ;:11 ,aż skaczę z radości ja i moje roslinki............
Pozdrawiam, Bożena
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bożenko -współczuję pracy domowej,ale już za chwilę --wakacje.
No i Ty kochana dostałaś trochę deszczu,u nas i dziś pada,roślinki się cieszą i ja też,sadziłam kwiatki-aksamitki,cynie,astry,lobelie z własnego siewu.
Ten mecz jest stresujący ,a moi panowie zbyt głośni,więc ich zostawiłam i przyszłam tu ,gdzie jest najwspanialsza cisza i radość dla oczu.
Pozdrawiam,spokojnego wieczoru
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”