Ziemniaki- wszystko o uprawie cz.3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ziemniaki- wszystko o uprawie cz.3
Ładne ziemniaki, spore te bulwy, jak po ugotowaniu są sypkie czy wodniste?
Mają głębokie oczka?
Błażej Red Sonię kupiłem w naszym największym portalu aukcyjnym.
Mają głębokie oczka?
Błażej Red Sonię kupiłem w naszym największym portalu aukcyjnym.
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Dzięki Kamil.
Coś poszukam, a i sprawdze jakie odmiany mają teściowie brata, bo wydaje mi się że mają Jurka oraz Queen Anne. Zapytam też znajomego jakie uprawiał ziemniaki, bo brat przyniósł jedno wiadro za jakąś tam pomoc jemu i były bardzo smaczne. Chyba że to taki efekt nowej odmiany albo powrotu z wyjazdu, gdzie się raczej chińskim jedzeniem zajadało w tygodniu.

Coś poszukam, a i sprawdze jakie odmiany mają teściowie brata, bo wydaje mi się że mają Jurka oraz Queen Anne. Zapytam też znajomego jakie uprawiał ziemniaki, bo brat przyniósł jedno wiadro za jakąś tam pomoc jemu i były bardzo smaczne. Chyba że to taki efekt nowej odmiany albo powrotu z wyjazdu, gdzie się raczej chińskim jedzeniem zajadało w tygodniu.

-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dosyć sporawe te bulwy,nie mniejsze niż kupiłam w sklepie.Fioletowe rosną mi raczej małe a te pozytywnie zaskoczyły.
Anna jest dobrą odmianą,ale póżniejsza od Red Soni.Red Sonia chyba smaczniejsza.
Anna jest dobrą odmianą,ale póżniejsza od Red Soni.Red Sonia chyba smaczniejsza.
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Trzeba będzie przemyśleć temat w kwestii odmian, jak już zorientuje się jakie faktycznie mogę zdobyć na miejscu. 
Ogólnie z ziemniakami miałem raczej plan barterowy, w sensie wymiany za jakieś inne warzywa ale widzę ostatnio że coraz mniej znajomych uprawia ziemniaki lub zmienia areał ze względu na obostrzenia. Niedługo to zakaz będzie uprawy w ogródkach. Jeśli już nie ma.

Ogólnie z ziemniakami miałem raczej plan barterowy, w sensie wymiany za jakieś inne warzywa ale widzę ostatnio że coraz mniej znajomych uprawia ziemniaki lub zmienia areał ze względu na obostrzenia. Niedługo to zakaz będzie uprawy w ogródkach. Jeśli już nie ma.

-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bez przesady,nikt Ci nie zabroni uprawiać ziemniaków.To byłby jakiś absurd,bez szans na przestrzeganie.
Uprawa ziemniaków do opłacalnych nie należy,ale własne lepiej smakują.
Uprawa ziemniaków do opłacalnych nie należy,ale własne lepiej smakują.