Ogród Fridy - co powstanie z chaosu
- Frida
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2008, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziewczyny kochane, teraz patrzę na to zdjęcie i może to rzeczywiście jest ostrokrzew. Wydawało mi się, że to mahonia, bo mam kilka takich roślin, ale tamte nie mają takich owoców, a mahonia ma owoce podobne do tarniny, macie rację. Przecież z okazji Bożego Narodzenia pokazywane są fotki wieńców z ostrokrzewu z czerwonymi owocami.
Dzięki wielkie, nowe odkrycie, bo to niemal na pewno jest ostrokrzew.
Dzięki wielkie, nowe odkrycie, bo to niemal na pewno jest ostrokrzew.
Danusiu moje róże już dawno poszły spać a u Ciebie jeszcze kwitną , bardzo ładnie pokazałaś jesień w swoim ogrodzie. Te duże drzewa robią wrażenia .
Kochanie jakbyś chciała nasionka dziwaczka to chętnie się podzielę , bo zawsze zbieram i mam nadwyżkę . Przywiozłam też nasionka dziwaczka z Krymu miały takie ładne nakrapiane kwitki . Więc jeśli tylko chcesz to Ci wyślę
Pozdrawiam
Kochanie jakbyś chciała nasionka dziwaczka to chętnie się podzielę , bo zawsze zbieram i mam nadwyżkę . Przywiozłam też nasionka dziwaczka z Krymu miały takie ładne nakrapiane kwitki . Więc jeśli tylko chcesz to Ci wyślę

Pozdrawiam
- Frida
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2008, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miło mi gościć takie życzliwe koleżanki w jesiennym ogrodzie. Powoli przyroda się wycisza, ptaki nie szaleją, część drzew już bezlistna, nie szumi. Rano mgła się snuje, i natrój jakiś nostalgiczny.
Te spostrzeżenia, dla wielu z Was naruralne, odkryłam dopiero teraz, gdy patrzę na ogród, na rośliny, dDostrzegam pory roku, ich zmienność w naturze. Do tej pory był deszcz, słońce, śnieg, zmieniały się wystawy sklepowe i reklamy wdzierające się w przestrzeń.
To trzeba przeżyć, dotknąć, sadzić, pielęgnować.
Jadziu, chcę nasiona dziwaczka, bardzo!
A tak wyglądał ogród w ostatnich dniach:
1. listpada rozkwitła jedna chryzantamka, Dzięki temu wiem jakie ma kwiaty

Wyrosły mi takie grzyby, spora kępka

A to już chyba ostatnie róże, chociaż pączjków jest sporo

A tę różę ścięłam do wazonu ...

po kilku godzinach w domu

Pozdrawiam, Danuta
Te spostrzeżenia, dla wielu z Was naruralne, odkryłam dopiero teraz, gdy patrzę na ogród, na rośliny, dDostrzegam pory roku, ich zmienność w naturze. Do tej pory był deszcz, słońce, śnieg, zmieniały się wystawy sklepowe i reklamy wdzierające się w przestrzeń.
To trzeba przeżyć, dotknąć, sadzić, pielęgnować.
Jadziu, chcę nasiona dziwaczka, bardzo!
A tak wyglądał ogród w ostatnich dniach:
1. listpada rozkwitła jedna chryzantamka, Dzięki temu wiem jakie ma kwiaty

Wyrosły mi takie grzyby, spora kępka

A to już chyba ostatnie róże, chociaż pączjków jest sporo

A tę różę ścięłam do wazonu ...

po kilku godzinach w domu

Pozdrawiam, Danuta