Zakątki na Dębowym 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 2

Post »

Aniu mróz Ci posrebrzył ogród, pięknie pokazałaś pocukrowane rośliny. ;:138 Marcinki się nie poddały i nadal pięknie kwitną. ;:oj
U mnie dynie prawie skonsumowane i przerobione, a Twoje cudnie nadal zdobią taras. ;:215
Niby wiemy, że pory roku mają swoje prawa, ale jak napisałaś trochę szkoda, że już jesień. ;:174
Pewnie odpoczęłaś nad jeziorem, a teraz cieszysz się słonkiem w ogrodzie. ;:108
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

witajcie. ;:196 Jestem cudna. Pogoda wymarzona
Wszystko co dobre też się kończy .
Mój wyjazdowy wypoczyne wczoraj też się zakończył.
A dziś pełno spraw. .
Ale zamieszczę trochę ogrodowych. ..

I zaraz zajrzę do was.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu jak masz dużo dyni ;:oj czy tylko służą za dekoracje, czy je również wykorzystujesz w kuchni.
Jeziorka macie śliczne, od razu sobie przypomniałam byłam kiedyś dawno....dawno temu na wakacjach w Firleju, czy to nie w Twoich okolicach.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marpa-Maryniu, duju-Justynko
Dyńki w tym ładnie obrodziły. To fajnie jeszcze w dekoracjach mnie pocieszą. ;:173
Oj ja miejsca twarz mam sporo.I na drygi rok, tez dynie będą.
Już mam sprawdzone miejsca, gdzie lepiej rosną.A gdzie słabiej.
Dalie niestety przymrozki zważyły.To już wspominkowe zdjęcia.
rybuniaWitaj w moich progach.I cieszę się , ze u mnie ci się podoba i moje zdjęcia.Dziękuję ;:196 I zapraszam częściej.
JAKUCH-Jadziu Dynie bardzo ładnie obrodziły.I to mnie cieszy :D
nie było mnie kilka kilka dni na Dębowym .Dzisiaj przyjechałam i wilczomlecz od Daysy nie wiem jak spadł z parapety,, gdzie stał, woda sie wylała, on kompletnie zwiądł, podsuszył się.Pewnie Fiona mi go zwaliła, ech .była zamknięta w domu, tylko sąsiadka przychodziła do niej, ja nakarmić, i penie tęskno jej było na dwór, i narozrabiała. :evil:
Kiedyś robiłam dżem z cukinii.Wiem bardzo dobry.Ale u mnie juz teraz one tak nie idą.To nie robiłam.Mam jeszcze kilka cukini, to jakieś dania kulinarne z nimi zrobię.
Dziękuję, weekendowy i ciut dłużej pobyt nad innym jeziorkiem był bardzo relaksujący.
plocczanka-Lucynko Tak, i ja się cieszę,że dynie w tym roku ładnie obrodziły.Kilka zuj rozdałam znajomym i sąsiadom.Ale jeszcze ich jest sporo.
Hmm, a na jaki bazarek z nimi ??
Te parę dni ze znajomymi nad jeziorem było bardzo przyjemnym relaksującym czasem.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dzisiaj Admirały szalały na astrach i złocieniu czerwonawym, to samo bzygowate też wszędzie było ich sporo ,. ;:167 https://images90.fotosik.pl/262/ed55f068081606f1.jpg przecudne foto inne również ale ta najpiękniejsza .Aniu dostałaś maila ode mnie ,bo czekam na odpowiedź ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cyma2704-Soniu; korzo_m-Dorotko Niestety przymrozek nam trochę nabroił i roślin uszkodziła.Ale jeszcze jakieś akcenty jesienne są.
Ja w tym roku mam 90 % dyń ozdobnych.Tylko kilka takich do zjedzenia.I w na ten weekend będzie zupka-krem, bo dzieciaki do domu przyjeżdżają. Jeszcze długo chyba takie dekoracje dyniowe będą stały.

Obrazek
Obrazek
Bardzo odpoczęłam ze znajomymi i nad innym jeziorkiem,W gościach nic nie trzeba robić. cudny czas.Ale wczoraj się skończył.Dziś na Dębowy dopiero przyjechałam i jestem.Ale wiesz, obchody i różne rzeczy po kilku dniach .
Jeziorek trochę w pobliżu jest.Ja lubię takie cichsze, jak mój Dębowy. ;:167 nie cierpię tłumów i hałasu i dyskotek do rana.A może wyrosłam z tego ;:306
Firlej wiem gdzie jest trochę dalej ode mnie.Moje któreś z dzieci też tam było na letnim obozie. :)
Beaby,Beatko Alicjo125; Danutko z Już wyżej Jadzi napisałam co z moim wilczomleczem się stało. :(
O tak to był bardzo miły, czas,Pełen odpoczynku i nad ładnym i teraz spokojnym jeziorkiem.
W sezonie to może różnie jest z tą czystością.Ludzi tu jest tłumnie w tysiącach.Ale to jezioro jest na źródle, i pięknie się szybko oczyszcza.
Ale jak to znad jeziora widoki są zawsze fajne. i ładne w pogodne dni ;:108

J.Białe
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAKUCH-Jadziu I ja dziś jeszcze różne bzyczki widziałam na marcinkach szczególnie.
Obrazek
Obrazek
cieszę sie,że ta różyczka ci się podoba ;:196
Jeszcze nie zaglądałam i nic nie sprawdzałam w poczcie.Zaraz zajrzę. Ok. .

to już przerobione małe buraczki w occie.
Obrazek
I papryczka ostra itp.
Obrazek

Obrazek
A jutro mam zamiar przerobić buraki z papryką razem.
Fuksja na przymrozki była schowana. I wiąz jeszcze kwitnie.
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ojjj Aniu ostro będzie :wink: jak tyle ostrości zatopione w słoikach :;230 ,ale podobno ostra papryka to samo zdrowie .Też lubię ostra paprykę byle nie w nadmiarze Miałaś też może te najostrzejszą Piri piri bo dostałam od brata jej nasionka ale jakoś u mnie nie chce wykiełkować .Szkoda ,ze wilczomleczowe kwiaty zaschły ;:174 moje maja juz wielgachne korzenie i czas byłoby je wsadzić w ziemię Fajne widoczki ,a odpoczynek w miłym towarzystwie wskazany, bo nie samą pracą człowiek żyje
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale piekne widoki ;:173
Masz sporo pieknych astró
O tej porze roku to królowie ogrodu. Ja też posadziłam kilka
Czy twoja kotka wychodzi poza działkę?
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Aniu, super dyńki. Te kremowe dzisiaj dla mnie najpiękniejsze, w takim kolorze jeszcze nie widziałam ;:oj Zupę-krem też wszyscy u mnie lubią, ale chłopaki wolą z mięskiem, a ja raczej nie.
O, rany- tyle ostrości w jednym słoiczku, nie próbowałam takich, ale skoro robisz, to muszą być pyszne. Na paprykę już miejsca nie znajdę, z trudem kilkanaście krzaczków pomidorów zmieściłam, ale to sama frajda.
Cudnie pokazałaś jezioro Białe, niesamowite są te korzenie i wdzięcznie położna brzoza ;:oj Taki wypoczynek, to ogromna przyjemność i wypoczynek.
Miłego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

J,Białe... wspomniałaś mi dawne czasy... ;:131 Dawno temu jeździliśmy z rodziną dość często do Ośrodków Wczasowych w O. i zaraziliśmy też nim dalszą rodzinę...Ostanie lata podobno bo ja już tam nie bywam w sezonie pobyt jest udręką.. Był w sezonie siostrzeniec z rodziną po raz kolejny któryś i oznajmił,że niestety już nie ma tam po co jechać ;:oj ... Tłumy ludzi,dzikie wrzaski dzieci i nocne głośne alkoholowe libacje skutecznie go wyleczyły z dalszych pobytów.. Szkoda... ;:131 Zresztą w innych regionach kraju w czasie wakacji podobnie... ;:222 się porobiło... ;:7
Piękną fotorelację pokazałaś! ;:138 ;:63 ;:333
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aniu cudne widoki pokazujesz i te wypoczynkowe i te ogrodowe, ogromna ilość dynie, tykwy, ozdoby ogrodowe, ależ pięknie ;:215 , no i taka ilość zapasów, a ta fuksja sliczna, chyba takiej własnie kilka patyczków zdobyłam, będę ukorzeniać ;:215
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne wspomnienia z wyjazdu nad jezioro. Gdzie to takie piękne miejsce, okolica urocza i tyle ciekawych miejsc. Pozdrawiam :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

JAKUCH-Jadziu ;:196 Faktycznie trochę ostro. Ale ja już takie 2 czy 3 rok .I tak dla zdrowia, już się przyzwyczailiśmy.A to syn nas nauczył.
Papryczki Piri piri nie mam.ale inne mam.A może jakieś nasionka z tych ostrych papryczek chcesz ??
Oj też mi szkoda tego wilczomlecza.Ale ta duda roślinka w ziemi i już wypuszcza mi listki. ;:138
Oj taki wypoczynek był mi bardzo potrzebny. To prawda człowiek zyje , nie tylko ogrodem i pracą.Ale ogólnie najbardziej lubię swój ogród i wszelakie prace w nim. ;:108
Margo2-Gosiu Bardzo ci dziękuję za te pochwałki. Staram się,Ale jeszcze nie wszędzie mi się u mnie podoba.
Marcinki jeszcze piękne. jeszcze cieszą. ;:167
Moja Fiona chodzi głownie po działce. już tej dużej.I kawałek tam jest lasu to też tam zagłada i na laki na polowanie też często się zapuszcza.Ale w większości trzyma się domu. Do sąsiadów i na uliczkę nie wychodzi.

Obrazek
Obrazek
Zaraz odpowiem dalej ;:173
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Przepiękne zdjęcia znad jeziora ;:333 A te jesienne to cudowne. Sporo kwitnień masz jeszcze to super :)
A co to jest? https://www.fotosik.pl/zdjecie/f3dcfb38e3d47cee
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”