Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu Droga te Twoje piękne wspominki tylko zaostrzają nasze apetyty na przyszłe kwitnienia ;:215
Czy w Twoim cudnym ogrodzie też tak sucho? Bardzo mnie to martwi.

Życzę Tobie oraz Twoim Bliskim zdrowych, spokojnych, radosnych Świąt Wielkiej Nocy. ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Na nazwach Twoich roślinek można sobie czasami język połamać ;:306 Ciężko wymówić, ale oko cieszą.
Z żagwinu mięciuchna poduszeczka mogłaby powstać, a może już jakiś ogrodowy duszek przykłada do niego głowę?
Zdrowych i wesołych Świąt ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Super fotka Zuzi ;:215
Jadziu - pogoda jest tak piękna, że pewnie już za chwilkę zakwitną Twoje róże.
Elżbietka u mnie ruszyła już ciutkę w górę ;:138
Wszystkiego dobrego ;:196
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Jadziu, coraz bardziej rozkwita ogród wiosenny, a wspomnienia różane budzą tęknotę za latem, zwłaszcza, że wiosna nie rozpieszcza temperaturą! Ale wszystko w swoim czasie.
Miłego świętowania w rodzinnym gronie!

Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Życzenia radosnych Świąt Wielkanocnych,
wypełnionych nadzieją budzącej się do życia wiosny.
Pogody w sercu i radości płynącej
ze Zmartwychwstania Pańskiego
oraz smacznego święconego
w gronie najbliższych i obfitego Dyngusa najlepiej z nieba

Obrazek

MARTUSIU dziękuję bardzo ;:196 jakoś w tym roku nie dałam rady ,żeby szybciej zdążyć z życzeniami dla Was .No cóż starzeję się nie da sie tego ukryć i wszystko dłużej trwa ;:174 .Wiosna fajna dziennie coś nowego rozkwita ,a dzisiaj nawet pączuś LO się pokazał już dosyć spory .Oj rozszalała sie moja LO ;:167 a dla Ciebie Miranda ciekawe czy Twoja również tak kwitnie

Obrazek

Obrazek

BEATKO och ta Zuzia nie posłuszna, dzikość jej nie opuszcza .Dom traktuje jak hotel wikt i spanie i twierdzi ,cieszcie się ,ze chce do was przychodzić w gościnę :;230 Tobie również wszystkiego dobrego na drugi świąteczny dzień ;:196 dla Ciebie Pamelka w całej okazałości. Wiesz jak brzęcząco ;:167 aż calutki stelaż się trzęsie :wink: Brawa dla Elżbietki

Obrazek

Obrazek

IWONKO na razie nikt Żagwinu nie rusza i dobrze, szkoda byłoby tych cudnych kwiatków dziennie je podziwiam ;:167 Tobie również udanego drugiego świątecznego dnia ;:196 dla Ciebie cudna malusia Amelka dałam ją jeszcze pod klosz i pomogło ;:196

Obrazek

Obrazek

BEATKO kochana u mnie też susza wiec dziennie mam aerobic wężowy, bo na razie podlewanie konewką odpada.Nie mam zamiaru znów popaść w konflikt z moim kręgosłupem .Tobie również życzę udanego dyngusowego poniedziałku ;:196

Obrazek

Obrazek

KRYSIU niestety goździk nie pokazał sie z tej dobrej strony, widocznie nie ma zamiaru u mnie pozostać pogniewał sie na mnie na jamen ;:174 .Cóż muszę to zaakceptować .dziękuję kochana za życzenia Tobie również tego życzę ;:196 ;:196

Obrazek

Obrazek

IWONKO 0042 oby w niedługim czasie ten Twój powojnik wyglądał jak mój ;:196 Tylko ten jeden u mnie tak cudownie szaleje szkoda ,ze reszta gra ze mną w ciuciubabkę .Radosnego dyngusowego świętowania ;:196

Obrazek

Obrazek

ANIU mszyce szaleją i muszę zrobić oprysk. Dzisiaj lałam zwykłą wodą, ale trzeba uraczyć je Astvitem. Zaraz dzisiaj muszę zrobić mixturkę, a jutro ją uskutecznić i Tobie życzę radosnego świętowania ;:196

Obrazek

Obrazek

FLORIANIE kupiłam w szkółce jako Szywerekię , więc tak podpisuję, a rzeczywiście z daleka podobna do gęsiówki tylko czy ona nie ma większych kwiatków ;:224

Obrazek

Obrazek

MARIUSZU niedługo zamiast wspomnień będą aktualne fotki różane i nie tylko .Tegoroczne Rh bardzo mnie rozczarowały ale ubiegłoroczne kwitnienie miały na 6+ a ten który słabo kwitł ,w tym roku zakwitnie obficie .Azalie też ostro zapaczkowane oj za chwilkę będzie różanecznikowy spektakl ;:167 ;:167

Obrazek

Obrazek

DAYSY Elżbietki nie musisz prowadzić na pnącą ja tak chce .ona równie dobrze może być parkową.Moja ma gołe nogi wiec podsadziłam ja powojnikiem , ale chyba coś mu się tam nie podoba.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu, u Ciebie Pamela cała brzęczy a u mnie ja brzęczę za Pamelą. ;:130 Szybko muszę zapełnić to miejsce....
Tulipany też masz śliczne.
No właśnie - niech jutro będzie dyngusowo.
Tobie też dalszego miłego świętowania życzę ;:196
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Wawrzynek główkowy wygląda jak miniaturowy różanecznik. Piękny!
Szywekerii nie znam w ogóle i nawet na zdjęciach trudno mi wyłapać różnice z gęsiówką kaukaską. Jeśli Ty masz obie rośliny to łatwo stwierdzisz, czy to ta sama czy dwie różne rośliny :idea:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BEATKO dalię od Ciebie posadziłam przy The Pilgrim. Mam nadzieje ,ze się nie poprztykają się o wodę i pokarm Z tulipanami słabo sporo wyrzuciłam, bo liście pogniły .Jednak jeszcze parę szykuje sie do kwitnienia jak ten Lilac Wonder który zakwitł dopiero pierwszym kwiatem . jutro dalej mam lajtowy dzień i z pewnością jak pogoda dopisze spędzimy go w ogródku po obiedzie oczywiście przy kawce i ciachu ;:196

Obrazek

Obrazek

FLORIANIE niestety gęsiówki nie mam tylko porównywałam w necie ale Marysia ma też Szywerekię i z pewnością i Gęsiówkę, wiec muszę ją popytać. Uwielbiam tego wawrzynka i gdyby rósł w słońcu z pewnoscia ładniej by zakwitł .Jednak szkoda mi go teraz przesadzać jak skumplował sie z moją panną młodą czyli wawrzynkiem wilczełyko Alba i razem rosną parę lat Jednak w lipcu zrobię sadzonkę i spróbuję posadzić w słonecznym miejscu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Wawrzynek główkowy efektownie prezentuje się i do złudzenia przypomina różanecznik. Jak długo jest u Ciebie ?Czytałam że to roślina krótkowieczna. Jaki ma przyrost rocznie?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JOASIU wawrzynek główkowy to niska krzewinka jest u mnie juz parę latek, a w ubiegłym roku nawet udało mi się ją ukorzenić. Mam nadzieję ,ze przetrzymała u ofiarodawczyni .W tym roku znów chcę zrobić parę sadzonek ,żebym się go nie pozbyła i posadzić w bardziej słonecznym miejscu .On się rozlewa tak jak Żagwin to taka płożąca krzewinka u mnie mam ją podwiazaną ,żeby była ciutek wyzsza. U mnie trochę podyngusowało z nieba, nie dużo, ale zawsze to lepsze niż taniec z wężem .Jednak zrobiło się bardzo zimno, bo wieje lodowaty wiatr . Dobrze ,że moje pomidorki pod osłonkami z butelek .Radosnego świętowania końcówki dnia ;:196

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30

Post »

Oj Jadziu z tulipanami u mnie też słabo. Nie wiem o co chodzi??? Wykopałam kilka koszyków gdzie liście padły(zgniły czy co?) a po cebulach nic nie zostało. A w niektórych miejscach widać tylko 1 szt.
Znalazłam też 3 pąki kwiatowe na Sympatii.
Pozdrawiam j?ż prawie poświątecznie.
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jadziu
Jestem w szoku ,że róże w tak zaawansowanym stanie :D
U Ciebie pąki a u nas niektóre róże liści jeszcze nie rozwijają.
Tulipany masz rozmaite i ciekawe.
Nabrałam się i myślałam ,że to maki :D
Ifejon piękny :!:
Czekamy wszyscy na deszczówkę :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Jadziu, dziękuję za życzenia ;:196
U nas dyngus był w Wielkanoc, ale już mało tej wody zostało, bo wieje okropnie zimny wiatr! Piękna ta Miranda! Moje jeszcze się nie otworzyły, nie dość że zimno to i pochmurno. Pamelka zachwycająca! Wawrzynek pachnie cudnie, a jeszcze jak go ogrzeje słoneczko! Co to za szybkościowy różanecznik? Cebulowe piękności cieszą i ta świeża zieleń taka piękna, że nam ubywa lat! Ifejona trzymałam w donicy i chowałam na zimę. Na forum zobaczyłam, że on zimuje i wysadziłam go do ogrodu i chyba mu się nie spodobało, bo go nie znajduję, szkoda bo bardzo podobają mi się jego gwiazdki!

Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Święta ,święta i po świętach :) Dzisiejsza pogoda bardzo zmienna raz pokropiło, za chwilkę wyszło słonko, potem zaczęło okropnie wiać i z pewnością wszystkie okrycia butelkowy znów wyfrunęły na calutki ogródek .Byłam tylko rano posprawdzać co nowego zakwitło, ale teraz muszę wykorzystać czas kiedy nie ma Amelki i pozałatwiać lekarzy, a raczej porejestrować się do niektórych .Chorowanie natomiast odkładam na razie na półkę, oby tam jak najdłużej sobie postały :)

to raczej paczkowa pomyłka te tulipany ,bo nie bardzo pasują do etykietki na opakowaniu powinny być w paski .Cóż jednak cieszę sie ,ze zakwitły a w realu są śliczne

Obrazek

zakwitły już następne narcyzy Skype i Rip van Wincle,ale fotki jeszcze w aparacie zakwitły też cudne tulipany Irena niziutkie botaniki w ceglastym kolorze

Obrazek

MARTUSIU może nie wszędzie zimuje Ipheion ja też się martwiłam ,że się go wyzbyłam podczas przesadzania, a jego kwiaty skutecznie zakrył cudny Żagwin.Na Twoim terenie szczególnie cudnie muszą kwitnąć wawrzynki,goryczki bo lubią taki klimat .Możliwe ,że jeszcze zakwitnie jak tulipany jeszcze nie zaczęły kwitnąć .Jeśli widać szczypiorki to z pewnością zakwitnie .Może dopiero w przyszłym roku też jest taka możliwość.
No to znów wracamy do wspomnień sierpnia

Obrazek

Obrazek

AGUSIU jeden pąk nie czyni juz obfitego kwitnienia .Nie wchodziłam wyżej na ławkę ,żeby obadać czy ma więcej pąków moja LO .Najpierw powinien zakwitnąć potworek Maigold potem Alpenfee i Parnik Liptov no i oczywiście LO. Potem już cała reszta powoli powinna się zbierać .U mnie dziennie przelatują deszcze, ale tylko są przelotem nie zatrzymują się na dłużej. Ksiądz kropidłem więcej pokropi niż ten deszcz :)

Obrazek

Obrazek

IRENKO no to u Ciebie jak u mnie z tymi tulipanami jest .Na razie nie wykopywałam bo mam różne posadzone obok siebie i te które kwitną .Zobaczymy co z nich zostanie po kwitnieniu ;:224 Sympatie to też wyścigowiec różany

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jadziu :wit
U mnie dzisiaj wiatr wiał aż kurzylo. Strasznie.
A deszczyku nie miałam.
Piękne te pełne narcyzki. :)
No i te rewelacyjne furczakowe zdjęcia. ;:63 ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”