Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Witajcie kochani :wit
Dzień upłynął mi na totalnym lenistwie, nie, no był spacerek, ale tylko po okolicy, nawet zdjęć nie zrobiłam, ale teraz to czekam z niecierpliwością na rozdrabniacz do gałęzi, a wtedy to już będę szalała na działeczce :tan
No i jeszcze muszę Wam powiedzieć, że prawdopodobnie, dziś się dowiedziałam, że nasz Zenek okazał się chyba Zenitką, bo nie widziałam go od dłuższego czasu, a dziś i to całkiem przed chwilą przyszedł do miski kotów na kolację z sześcioma maluszkami ;:oj
No dowiadywałam się już, mówią, że teraz już nie ma odstrzału, że uśpią i wywiozą gdzieś daleko, mam nadzieję, bo inaczej to będziemy mieli problem ze spacerami, a dzieciaki z zabawą wieczorną na podwórku ;:185
Dobrego nowego tygodnia Wam życzę, no i ;:3 oczywiście.
Maryniu za chwilę wszędzie będzie kwietnie i kolorowo, u Ciebie też :wit
Jadziu te prymulki przygarnełam, bo mnie bardzo prosiły o to ;:306 , a pomarańcza to taka co to u nas potrafi sobie rosnąć, ma nawet owoce, tyle, że na samą myśl o nich ślinotoku dostają jak przy cytrynie ;:oj
Lucynko, tak odpoczywałam dzisiaj aż do znudzenia ;:306 , ale nowy tydzień i znowu całymi dniami w pracy, jednak nie martwi mnie to, bo ma być nie ciekawa pogoda ;:108
Wszystkie maleństwa cieszą Aniu, a z dnia na dzień jest ich coraz więcej i więcej, zaraz będziemy prześcigać się w pokazywaniu kolorków :tan
Edwardzie te giganty to dostałam od koleżanki, ona trochę się pospieszyła z wysiewem, no jakoś muszę je utrzymać do wysadzenia, bo mają to być jakieŚ pyszne pomidorki ;:108
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I bardzo dobrze, ze troszkę sobie dzisiaj poleniuchowałaś. ;:215
Fajnie, że się skusiłaś na rozdrabniacz do gałęzi.
Zeniowo Ci zrobiło nie lada niespodziankę ;:168
Tobie też udanego tygodnia życzę i relaksującego słoneczka ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko u Ciebie wiosna na całego...co znaczy ciepły klimat. Liście na róży, ślicznie kwitnące pierwiosnki a tego nie mogę się domyślić co to? https://www.fotosik.pl/zdjecie/0ae30e7fd1b880c6
No i czytam, że dziki po drodze płeć zmieniają :;230 Niestety locha z młodymi jest niebezpieczna więc koniecznie zgłoście gdzie trzeba ;:oj Ja też mam konstrukcje na oknie i coraz więcej skrzyneczek stoi wszędzie, a tu o cieple nic nie słychać ;:oj Dobrego tygodnia ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,wiosna u ciebie pospieszna ,czytam ,że czekasz na rozdrabniacz,no to będziesz miała zajęcie ,bo to wciąga a znając ciebie rozdrobnisz wszystko bo zawzięta jesteś na robotę no i dokładna ;:306 ,pozdrawiam i pięknej wiosenki życzę ;:168
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Iwonko wiosna się obudziła, troszkę nas pogoda zachęciła kilkoma dni i znów schłodziła nasze zapały, miejmy nadzieję, że już niedługo już tylko słonko i ciepełko będzie nam towarzyszyć :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja to chyba w pracy zamieszkam, do domu w gości będę przyjeżdżać ;:306 , no ale myślę, że kwiecień będzie spokojniejszy, może już wszyscy się wychorują i zacznie się praca w normalnym grafiku. Dziś jeden dzień wolnego i mnogo spraw, ale udało się i wszystko załatwiłam, byłam też na działeczce choć na chwilkę, zobaczyć czy jeszcze mnie tam pamiętają ;:306 , mam już upragnioną rozdrabniarkę do gałęzi i myślę, że niedługo ją wypróbujemy na działeczce :tan
Beatko Zenitka coraz śmielej sobie poczyna i nawet w dzień z maluchami przychodzi pod budynek nasz, no a Łowczy obiecał, że pomoże i na obietnicy się skończyło niestety ;:185
Marysiu wiosna trochę przystopowała, zimno, co dzień pada, no dziś się bez deszczu utrzymało, ale już słyszę, że znowu ma padać, nie rozpaczam, bo i tak nie mogłam być na działce, w tym tygodniu non stop w pracy po 12 godzin, więc szans nie było ;:185 , myślę, że w kwietniu i pogoda i praca się poprawi ;:108 Marysiu ten kwiatek to Piwonia Młokosiewicza, ona taka wyrywna ;:215
Martusiu oj tak, teraz będę cięła wszystko co mi pod sekator wpadnie, ale się wyszaleję ;:306 , no takie mam plany ;:215
Mariuszu mniejmy nadzieję, że tak będzie, liczę na to, bo w końcu lato nas zastanie a działka nie uprzątnięta będzie ;:oj
A teraz chwalę się :tan

Obrazek

No i kwitnienia jakieś nowe są ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko co to za śliczne kwiatuszki takie dwukolorowe cudne ci one myślę i myślę, ale nic nie wymyślę https://images91.fotosik.pl/152/d02366a86e15122cmed.jpg magnolia też tuż,tuż i sprzęcicho jak się patrzy ;:333 ;:196 i zdróweczka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, nie zazdroszczę Ci dwunastogodzinnego dnia pracy. ;:185 ;:185
Przez to rzadziej możesz bywać na swej ukochanej działeczce ;:108 , która już ładnie kwitnie ;:333 i nabiera coraz to ładniejszych rumieńców. ;:215
Magnolii już zaczynają pękać pączki ;:111 Moja jeszcze śpi.
Rozdrabniarka - wspaniała sprawa ;:138 , gdy jest dużo gałęzi do pocięcia. Będzie pani zadowolniona. :tan
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Uuuu Iwonka no to będzie się działo :) rozdrabnianie czas zacząć hihi ;:224 chyba podrzucę Ci trochę swoich gałązek :;230
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Teraz Iwonko będziesz szaleć z rozdrabniaczem ,a jak ładnie się zrobi na rabatach jak będziesz zrębkami ściółkować , śliczne prymule przygarnęłaś niech rosną i cieszą :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś krócej w pracy, a po pracy oczywiście działeczka, pogoda cudowna, wymarzona, więc żal by było nie wykorzystać okazji, cztery godziny mielenia gałęzi i innych odpadów, uffff, dużo zrobione dobrego, cieszę się, choć padnięta jestem strasznie. Dziś już chyba nie jestem w stanie zajrzeć do Was, jutro to zrobię :wit
Marzenko tak, własnie mam zamiar wyściółkować rabaty, tylko najpierw muszę wszystko uprzątnąć ;:108
Mariuszu zaczęłam ;:134 , dawaj swoje póki jestem rozkręcona i dobrze mi idzie ;:306
Lucynko marzec był taki ciężki bo zmiennicy chorowali, na 31 dni w miesiącu 21 dni byłam w pracy, działeczka ucierpiała trochę beze mnie. Jestem zadowolona i to bardzo Lucynko z tej maszyny ;:215
Jadziu to jest, jest, no uciekła mi nazwa, teraz ma kwiaty, a potem dopiero rosną duże ładne, talerzowate liscie, wiesz na pewno co to ;:108 , zdróweczka i Tobie Jadziu ;:196
Tak to dzisiaj było, trochę ja, trochę Adaś i daliśmy radę :tan , ale nawet zdjęć Magnoli nie zrobiłam, a dziś już zaczęła pięknie się rozwijać ;:108

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,no wiedziałam,że tak się będzie działo ;:306 ,nie tylko wszystko ścięte ,zrąbane to jeszcze ile z tego pożytku i pysznej ziemi będzie ,wiosna zagląda w nasze ogródki ,pozdrawiam i miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko jaka radość z takiej maszyny dodatkowa korzyść rabatki będą okryte i nie trzeba będzie tak często podlewać. Udanej i słonecznej niedzieli Iwonko ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

O! ;:138 ;:138 Jacy zapracowani Państwo oboje! ;:138 ;:138
Fajna ta zabawka. ;:333 A do tego jaka pożyteczna! ;:215
Zdrówka i słoneczka życzę. ;:167 ;:196 Dużo!
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Iwonko ten rozdrabniacz jest świetny . Przydałby mi się taki . Muszę sprawę przemyśleć . Czy suche badyle z roślin też można w to wetknąć ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”